İngilizce Şarkı Hikaye Veya Dizi İçerisindeki Kelimeleri Öğrenerek İngilizce Öğrenilir mi?
Öğrenilir
Öğrenilmez
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Merhaba, elbette katkısı olur ama kalıcı olarak kullanmanıza sıkıntı verebilir çünkü kolayca unutursunuz birazcık tekrar etmezseniz uçar gider. Sağlam bir altyapıya oturtmak gerekir eğer ben bu dili gerçekten öğreneceğim diyorsanız. Bir kelime defteriniz olmalı ve İngilizce-ingilizce sözlükten çalışarak anlamını ve örnek cümlesini yazarak ilerlemeniz çok iyi olur. Daha sonra da öğrendiğiniz kelimenin telaffuzunu dinleyip sesletmeye çalışın. Ben öyle çalışıyorum ve faydasını çok gördüm. Size de tavsiye ederim. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Bir tek dizi, hikaye, film, şarkı ile elbette ingilizce öğrenilmez. Sadece ingilizce öğrenme aşamasında, sana katkı sağlar ya da öğrenme durumunu daha eğlenceli bir hale getirir. Sıfırdan ingilizce öğrenme aşamasında olan biriysen, muhakkak bir uygulama ya da eğitmen yardımı alman daha sağlıklı bir sürecin içinde ilerlemeni sağlar. Kursa gitme düşüncen yoksa bile, uygulamalardan yararlanmanı muhakkak öneriyorum.
Onun haricinde kelime kartları satın alabilirsin. Bir kişi ingilizce öğrenme sürecinde, 20-25 kelime günlük tekrar yapması, ezberlemesi ve akılda kalıcı hale getirmesi gerekmektedir. Ancak farklı öğrenimlerden de yararlanırsan, ingilizce öğrenim ve seviyenin daha ileri boyutta olduğunu fark edeceksin. Şimdiden kolay gelsin...
Cevap
2Cevap
Sokak İngilizcesi dediğimiz "Geçmiş gelecek şimdiki zaman ekleri kullanmadan" cümleler kurmayı öğrenebilirsin. Kelime dağarcığın geniş olursa her türlü kendini ifade edersin. Benim ingilizce seviyem A2. Zamanında kendimi ifade edebiliyordum hatta yabanci insanlarla sohbet ediyordum. Uzun zamandır tekrar yapmayınca unuttum. Ama diziler etkili. İngilizce çocuk çizgi filmleri öneririm. Hem basit ve yeni başlayanlar için uygun olur ayrıca bir de küçük ingilizce hikaye kitapları oluyor. Azcik da fiillerin 3 halini öğrenirsin. Mesela "go went gone" hepsi gitmek anlamında ama tense göre kullanılıyor.
Duolingo diye uygulama var çok daha güzel play store dan onu indir
@entıni Mesela geçmiş zamanda Özne+ V2 yani fiilin ikinci halini kullanıyorlar.
Bir de Türkçe de karşılığı olmayan bir tensleri var. Geçmişte başlamış bir zaman diliminde olayın şu an bitiyor, bitmek üzere veya biteceğini ifade eden bir tens. Bazı kaynaklar onu -Mış diye ele alıyor ama yanlış. Onda da özne + V3 yani fiilin 3. Halini kullanıyorlar
Pardon sonunu yanlış yazdım Özne+ Have/ Has + V3 Future tense
@entıni çok dinleme yapman lazım. Bende bir ara cidden anlamıyordum daha sonra her diziyi ingilizce dinleye dinleye kulağım alıştı. Netflix de dizileri hem altyazı, hem dublajı ingilizce diline çevir. Hem gözün görsün hem kulağın duysun alışırsın yavaş yavaş
@entıni zamanla alışılan bir durum. Halkeğitim yerlerinde hocalar ingilizce Eğitimi veriyor (ücretsiz). İngilizce kurs yerleri de var. İnsanlarla yüz yüze ya da sesli konuşabildigin uygulamalar da baya varmış. Pubg oyunun da bile Server değiştirince illa yabancılar denk geliyor. Duolingo da kelimelerin okunuşlari var. Hani hem eşleştirme, hem dinleme vs vs
RPG oyunları oynarsanız daha çok öğrenirsiniz Film ve Şarkılarda göreceğiniz kelimeler kısıtlı bu bahsettiğim oyunlarda çok daha bol ve diyalog üzerine kurulu olduğu için hem oyun oynayıp hem de ingilizcenizi geliştirebilirsiniz.
Beyhan budağın bir röportajı var bana dil öğrenme hakkında mükemmel şeyler kattı o 3 dakikalık röportaj konuşmak istiyorsan evet o dilde kitap okumak ya da film izlemek mükemmel ama yazıda öğrenmek istiyorsan film pek işe yaramaz (film izleyerek 3 dil konuşmayı öğrendim İspanyolca İngilizce Almanca )
Pratiğine yardımcı olur
Fakat sadece o şekilde dil öğrenilmez
Nasıl oğrenilir kanka
En azından yardımı olur
Öğrenilmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?