Mühendis kariyer planım hakkında ne düşünüyorsunuz?

Herkese merhabalar ben 24 yaşında 2 sene önce üni den mezun olmuş ve daha önce iş tecrübesi olmayan bir mühendisim. Sizlerin fikirlerini almak istediğim konu ise şu;

Yaklaşık olarak 100-110 iş başvurum oldu ve bunların sadece 10-15 ile görüşme fırsatım oldu kimisi İstanbul da asgari ücret verdi (kalacak yer yok yemek yok yol ücreti yok), kimisi haftada 7 gün mesai ve kalacak yer konteyner (yine asgari ücret), gibi gibi görüşmelerim oldu. Mezun olduktan sonraki 2 senelik süreçte meslekten çok uzak kaldım askerlik vs.(zaten bu bölümü ailem yazmıştı ben böyle bir mühendislik olduğunu kazandığımda öğrendim) üni yi de zaten covidden dolayı son sene slayt hazırlayarak bitirdim. Su an her iş görüşmem de inanılmaz bir stres bir karamsarlık yaşıyorum. Acaba bu önemli bir fırsatmıydı yoksa kaçırdım mı gibi düşünceler... şu an ise KPSS çalışmayı düşünmeye başladım (2024 KPSS) Mesleğimin şartları belli, kalacak yer şantiye konteynır, sürekli arazide tos toprak içinde kışın soğukta yazın güneşin altında haftada minimum 6 gün çalışma ki çoğu zaman bu haftada her gün olur aylık 4 gün izin toplu kullanılır ve ben böyle bir sektörde çalışmak istemiyorum. Gelecekte istediğim hayat 8-5 ten sonra kimse bana dokunmasın ben kendimi geliştireyim kitap okumayı müzik dinlemeyi çok seviyorum. Haftasonum olsun il dışına bir değişiklik olsun gezeyim istiyorum. Bundan dolayı kpss çalışıp 4001 memur olmak çıkıyor karşıma ancak 2024 kpss den çıktığımda başarısız olmak durumunda 26-27 yaşların da o yaşına kadar bir dikiş tutturamamis 0 iş tecrübesi 0 bilgi ile ne yapacağımı hiç bilmiyorum hayatıma dair nasıl verimli karar vereceğimi bilmiyorum. Bu zamanımda vereceğim kararlar hayatımı sekillendirecek bu düşünce beni çok korkutuyor kendime nasıl bir yol cizmeliyim bu yoldan geçmiş veya geçen arkadaşların düşünce ve tavsiyelerini bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

Mühendis kariyer planım hakkında ne düşünüyorsunuz?