Ders çalışmak konusunda sıfır motivasyonum kaldı. Daha etkili ve iyi çalışmam gerek ancak olmuyor. Yerimden kalkamıyorum. Hedeflerimi düşündükçe bile olmuyor yardıma ihtiyacım var. Siz zamanında bilgisayar başından kalkıp o masaya oturdunuz ve nasıl kalkmadan verimli çalıştınız?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bence düzenli çalışın tekrar yapın Okul, iş ve diğer müfredat dışı aktivitelerini dengelemelisin. Eğer derslerin gerçekten yoğunsa, notlarını yükseltene kadar okul sonrası işten veya müfredat dışı aktivitelerden feragat etmek isteyebilirsin. Zamanını öncelemelisin. Unutma: senin için en önemli şey eğitimin, çünkü eğitimin gelecek başarının temelidir.
Üniversite sınıfları için, ders çalışma saatlerini dersin zorluğuna ve dersin kredisine göre temellendirmelisin. Örneğin; eğer 3 saatlik çok zor bir fizik dersin varsa, haftada 9 saat çalışabilirsin (haftada 3 gün, 3 saat). Eğer 3 saatlik zor sayılacak bir edebiyat dersin varsa, haftada 6 saat çalışabilirsin (haftada 2 gün, 3 saat
Kendinin öğretmeni ol. Birde youtube'dan gelişim psikolojisini dinlemeni tavsiye ederim. Psikoloji kitaplarıda oku. İnsan kendini tanıdıkça daha çok ne olmak istediğini anlıyor ve motive oluyor. Hedeflerin belki çok büyük şimdiki zamanın açısından bunun içinde stres oluyor ve çalışamıyor olabilirsin. kendine yollar ve alternatiflerde sunmalısın.
Der için her gün saat aralığı belirle o saatlerde mutlaka başına otur. Bir saat çalış 20 dk ara ver. Aralarda oyun oynama veya telefonda aklına takılacak şeylere girme bir müddet sonra oturuyor.
Evde iyi çalışamıyorum fakat etüt merkezinde çok iyi çalışıyorum. En azından verimli oluyor. Ailem anlamıyor bu durumu ama yarın kütüphaneye gideceğim. İyi olacak.
Tabii kimine konfor alanında daha zordur çalışmak. Bende evde daha verimli çalışabiliyorum.
Keşke senin gibi olsam ya. Kıskançlık ve hırsım nedense sadece çalışın birini görünce aklıma geliyor ahahahha ama evde bilgisayar en büyük düşmanım.
Chfjfk Şu aralar bende çalışamıyorum. Ailevi sorunlarım ve sinir bozucu insanlar daha ağır basıyor.
Geçen sene aşırı kötüydü ailevi sorunlarım yüzünden 11 boş geçti. 9 ve 10 da da pandemi iğrençti. 12 de 4 seneyi çalışmaya çalışıyorum şimdi de
1 yılda az bir süre değil ki. Günde 8 er saat çalışsan tıp kazanırsın. Sen ne istiyorsun?
Tm ilk 5000 ya hukuk istiyorum. Sözelim iyi baya da matematik lazım sayısaldan sırf ondan çıktım ağır ezberciyim. Sadece Biyolojim iyiydi ya djkasbdkakdsa
Her gün matematik çalışsam olacak biraz işte...
Keşke sayısalda kalsaydın. Matematik için. Eşit ağırlıkta o kadar iyi anlatmıyorlar matı. Hukuk yaparsın. Günde 4- 5 saat iyi bir şekilde çalışsan.
Türkçe için Türkçenin matematiği matematik içinde Rehber matematik iyi. Ayt matı bilmiyorum ama ben YKS'ye girdiğimde 2019 du.
Matematiği özel ders alıyorum yoksa evet dediğin doğru. Sayısalda da işte sözel kısmı yapamazdım 1 yıllık eksiği tamamladım 4-5 ayda yoksa olmazdı işte
Sen nereyi istiyorsun?
Haa nereyi kazandın?
Ben üni dördüncü sınıfım. Kpss var. Alan kısmı sıkıntı bu yıl kendi alanım haricinde büyük ihtimal düz memurluk seçeceğim seneye alandan gireceğim
Ben istediğim bölümü okudum Türkçe Öğretmenliği. Şimdilerde gerçi keşke istemeseymişim diyorum djfjfk öğretmenlik felaket durumda.
KPSS çekilecek dert değil gerçekten...
Hem öyle hemde kendi alanım için konuşayım en düşük eğitim fakültelerinin puanları en yüksek edebiyat fakültelerinin puanları ile eş değerde nerdeyse ve bölümlerin açık öğretimi de var. Normalde formasyon kaldırılmıştı. Tekrar geldi hemde büyük şokla formasyon artık üç de ve dörtte seçmeli olarak verilebileceği ile ilgili bu yıl karar aldı. Türkçe öğretmenliğinin şu an formasyonu yok. Edebiyat fakültesindekiler edebiyat öğretmeni olarak görev yapabiliyor. Ama yabancılara Türkçe öğretmenliği yapabiliyorlar. Özel okullarda Türkçe öğretmeni olabiliyorlar. Ve eskiden direkt geçiş vardı. Edebiyattan Türkçe öğretmenliğine Türkçeden edebiyata şimdi diyorum ki ben boşuna mı okuyorum. Hiçbir kalitesi kalmıyor. Millet ikinci üniversite olarak çerezlik okuyor zaten edebiyatı, tarihi, felsefeyi. Bu durumdan şikayetçiyim ve yapabileceğim tek şey bölüm değiştirmek seneye tekrar YKS'ye gireceğim. Büyük ihtimal sayısal veya eşit ağırlık bir bölüm okuyacağım. Matematik ve piskoloji ilgimi çekiyor.
Umarım istediğin gibi olur her şey. Şu an bana dil döktün vaktini harcadın. Tanrı senden razı olsun. Her şey gönlünce olsun.
Vaktimi harcamadım. Yazmak istedim sadece. Seninde gönlünce olsun.
Olsunn yardım ettin işte.
Öyle hissetmedim ama öyle diyorsan öyledir.