Ailem üniversite için yatay geçiş yapmamı istiyor. Eve yakınlık açısından. Sizce yapmalı mıyım?

Herkese Merhaba. Uzun yazdım ama lütfen yardımcı olun. Danışacak kimsem yok.

Ben, Uşak sivaslı'da tapu kadastro okuyorum. 1. sınıfım. Aslen İzmirliyim.

Ailem, Aydın'a yatay geçiş vermemin, onlara yakınlık açısından daha iyi olacağını düşünüyor. Uşak çok uzak bize. Bir şey olsa, sana ulaşamayacağız diyorlar.

Uşak'ta da ise merkezde okumuyorum. İlçesinde okuyorum. 1500₺ , (eşyalı ve isinmaydı, faturaları, her şey dahil), yemek hariç, 4 kişilikli ev için kişi başı ev parası veriyorum. (şu an ev sahibi kimse almadı, ayrı odalarda 2 kişi kalıyoruz)

(Ayriyetten 1000₺ gönderiyorlar. Ki içinde yol parası da var bu paranın. Geçinmeye çalışıyorum.)

Burada da hiç arkadaşım yok. Uzakta olmak bazen sıkıcı, bazen de güzel geliyor. Üniversite zaten minnak bir okul. Uşak merkez baya uzakta kalıyor.

Şimdiyse ailem, Aydın bize yakın diye buraya yazmamı istiyorlar. Aydın'ın Atça ilçesi, şu an okuduğum ilçeden bile daha küçük. Ama ilçeler mesafe açısından birbirine yakın. Böylece gezebilirsin diyorlar.

Okulun olduğu yerde bir tane yurt varmış. O da, 4 kişilikli oda için 2200₺ istiyor. Yurda kötü diyorlar. KYK var. Fakat zaten doludur. Dönemin ortasında beni almazlar.

Kalacak yer yok. Siz Uşak'tayken bile zorlanıyordunuz, buranın parasını nasıl karşılayacağız dedim.

Ee sen yaz, tutarsa Aydın'a bakar geliriz, buluruz diyorlar. .

Benim okuduğum üniversite küçük bir okuldu. Sadece tapu ve bitki koruma bölümü var. Kutu lise gibi. Hocaları çok iyi. Hakkını yemeyeyi.

Bu Atça Myo ise, bu da lise gibi fakat büyük. Verdikleri eğitim daha iyi gibi geldi bana.

Ve bu sene, birinci dönem onların gördüğü derslerin çoğunu görmemişim bile. Benim gördüğüm dersleri, onlar ikinci dönem görecekler.

Tercih versem ve tutarsa; benim önceden gördüğüm dersleri muaf mı tutarlar sizce?

Yoksa 1. Dönemi tekrarlar mıyım en baştan?

O yüzden çok kararsızım. Aileme açıkladım artılarini ve eksileriyle ama gram dinlemediler. Yaz diyip duruyorlar.

Şimdi biraz önce ise, giden geleni aratır, daha kötüsü ile karşılaşabilirsiniz diyorlar.

"Ee ben size bunları dedim bak. Kaç gündür beni yiyip bitiriyorsunuz. Ben de aynı şeyleri söyluyorum kaç gündur" dedim.

Senin kararın diyorlar. Fakat Aydın'a gelmemi istiyorlar.

Vallaha bunaldım.

Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

Ailem üniversite için yatay geçiş yapmamı istiyor. Eve yakınlık açısından. Sizce yapmalı mıyım?