Neler yapmam gerekli ücreti ne. Nasıl yapabilirim
1 ay
Açık öğretimden üniversite nasıl okunur?

Neler yapmam gerekli ücreti ne. Nasıl yapabilirim
Açıköğretim üniversitesinde okumak için, yks sınavına girip gereken barajı elde ettikten sonra belirli sayıda tercih yapacağın okullar bulunmaktadır. Bunlar; İstanbul üniversitesi, Anadolu üniversitesi, Atatürk üniversitesi. Bu üç okul içinde tercihlerini yapabiliyorsun. Zaten puanına göre kılavuzda bölümler ve okullar yazıyor. Ardından hangi alanda tercih yaptıysan, sonuç hangisinde çıkıyorsa o bölüme kayıt yaptırıyorsun. Kayıt ücretleri her yıl değişmektedir.
Bir de bölüm bölüm değişiyor. Bahar dönem ve güz dönem olmak üzere iki döneme ayrılır. Güz dönemde harç parası ödenir ve bahar dönemde de aynı şekilde harç parası ödenir. Ortalama 700-900 arası harç parası ödeniyor. Fakat 1. Sınıf öğrenciler genelde ilk yıl daha düşük ödeme yapıyor. Oda nerden bakarsan, 450-500 arası bir fiyat. Tabi her yıl zam olduğu için net bir miktar belirtemiyorum sana.
Zaten kendine şahsi bir ders sayfan olacak. Orada videolar ve konular, ayrıca konu hakkında testlerde mevcut. Kendin çalışarak, notlar alacak ve sınav günlerinde de sınava gireceksin. Hayırlısı olsun canım..
Açıköğretim fakültesine girebilmenin ilk koşulu, üniversite sınavına girmiş olmaktır. Sınava girip baraj puanını aşmanız durumunda AÖF kayıt yaptırma hakkı kazanmış olursunuz. AÖF'nde ki bazı bölümler kontenjansız bölümlerdir. Yani barajı geçen her öğrenci girebilir. Kuruluş yılı ve öğrenci sayısı olarak en büyük açıköğretim fakültesi Anadolu Üniversitesinde bulunmaktadır. Ardından Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi gelmektedir. Her dönemin ayrı harçları bulunur her yıl güz ve bahar dönemleri olur iki dönemde derslerinizi seçersiniz ve o dönem onları vermeye çalışırsınız. Bazı AÖF lerde bütünleme varken Anadolu Üniversitesinde yoktur yaz okulu vardır. Yani derslerinize çalışırsanız evden bir üniversite bitirebilirsiniz...
Cevap
3Cevap
Üniversite sınavına gireceksin açık öğretimden bölüm seçeceksin ücretli oluyor işte harç parası dönem başı sınavlar yaşadığın şehrin üniversitesin ‘ de olur.
ben okuyorum harç ücreti oluyor dönemlik şu an nekadar oldu bilmiyorum aof ya da auzeef gibi açıköğretim programları olan üniversiteler var istediğin bölüm o üniversitelerde var ise yks puanında yetiyorsa tercihlerine o bölümleri yazıp gidebilirsin sınavlar yüz yüze ama dersler online oluyor bilgin olsun
Bürosu olması lazım Anadolu da var. Ders seçiminde onlar da yardımcı olur para bankaya yatar
Hangi şehirde yaşıyorsun
Okuyamazsın
En İyi Cevap