Seneye sinava giricem. Duzenli bir sekilde ders calismam lazim. Çalışma alişkanligi olmayan birine ne onerirsiniz. Neler yapmaliyim
1 ay
Düzenli ders çalışma alışkanlığı nasıl kazanılır?

Şanslısın önünde bir senen var. Ve bir seneyi nasıl değerlendirirsin seçenekler aslında çok fazla. Önceliğin her zaman program ve plan üzerinde hazırlığın olsun. Örnek veriyorum bir hafta boyunca turkce çalışmaya başla. Diğer hafta matematik ve diğer haftalar kimya, fizik şeklinde ilerleme kaydet. Ya da haftalık programda pazartesi günü türkçe dil anlatım, salı günü matematik geometri, çarşamba kimya... vs derken bu şekilde bir haftalık çizelge oluştur kendine. Eğer bu düzende gidip, konuları verimli şekilde odaklanırsan, inanılmaz güzel sıralamalar içinde bulunursun.
Hatta motivasyon için ortam değişikliği yap. Kütüphanede çalış veya çalışmak için bir arkadaşınla beraber bir araya gelip, test çözün ya da birbirinize bilmediğiniz konuların, anlatımını tekrarlayın. Odana bir masa lambası al hatta. Akşamları sessiz ve loş bir ortamda odaklanmak gayret et. Renkli kalemler, not kağıtları bulundur. Bir enerji kat çalıştığın ortama. Bu düzeni başta oturt ki, sonradan zorluk çekme. Çalışma adapteni kendin belirleyerek, ilerleyebilirsin. Ayrıca ücretsiz deneme için belirli egitim yerleri var. Orayı takip et. Bir de meslek tanıtım günleri oluyor hem sana fikir olmuş olur internetten araştır, bizzat bu seminerlerde de bulun. Hayırlısı olsun...
Cevap
5Cevap
Hedefin olan okulu git gör gez dolaş hisset. Örnek aldığın kişilerin hayatını incele falan
vakit ayırarak. azim gösterek
düzenli ders çalışarak
Her gün Mervelere giderek
#domhatun
Yoksa içinde olmaz 😊
yapamazsın
En İyi Cevap