Üniversiteye gitmek isteyen birine bölüm fark etmeden önerileriniz neler? Neler yapmalı ve yapmamalı, nelere dikkat etmeli?

Hem uni hem oncesi icin birkac bisi yazabilirim:
Oturup saatlerce ders çalışmasın birkaç verimli saat fazlasiyla yeter
Sosyal aktivitelerinden kesinlikle ödün vermesin
Çevresinde tanıdığı çok insan olsun ama hepsiyle samimi olmasın 2 3 samimi insan yeterli
Yurtta kalırsa oda arklarıyla fazla içli dışlı olmasın ama eğreti gibi durmasinda
Finallere güvenip vizelere, butlere güvenip finallere calismamazlik yapmasın
Uniye göre degisir* hocalarla kavgaya tutusmasin okulla ilgili herhangibir seyi cimere* sikayet etmesin, sinav kagitlarina (cogu hocanin dersi icin) itiraz etmesin
Derste aktif olsun, konuşsun
Kulüplere yazılsın
Ilk gün, aydan manita yapmasın hatta ilk yarı dönem bu işlerin üstüne bile uğramasın
Parasını har vurup harman savurmasin
Son olarak uniyi gidipte 10 15 saatlik yol mesafesindeki bir yere yazmasın, aile sorunları varsa bile 4 5 saat yeterli olur
Dikkat edeceğim👍 teşekkür ederim
Ben üniversiteye gitmek, eğitim almak isteyen birine verebileceğim en önemli tavsiyelerden biri, ilginin ve yeteneğinin hangi alanda olduğunu sorgulayıp, seçimlerini ona göre belirlemesi yönündeyim. Sana herhangi bir bölüm önerisini yapmak istemem. Çünkü seni yönlendirmiş olurum. Belki ileride pişman olacağın, keşke birini dinlemeseydim demeni istemem. Eğer aklında bir bölüm yoksa, beynini fazla zorlama ve sadece sınava hazırlan, aldığın sonuca göre tercihlerini yap. Veya sınav, bölüm tercihi için belediyenin belirli alanlarında eğitim danışmanı ile beraber bir sonuç elde edebilirsin.
Gelelim üniversite hayatı nasıldır? Neler yapılmalı? Sosyal çevre hemen oluşur mu?
Üniversite hayatı, çok yoğun herkesin derslerle meşgul olduğu, herkesin okuduğu alanda en iyi şekilde hedefleri için çaba gösterdiği bir platformdur. Yapman gereken şeyler derslerine çalışmak, gereken puanı elde etmek, alttan ders bırakmadan bir sonra ki döneme rahat geçiş yapmak, devamsızlık gerektiği yerde kullanarak alanında ilerlemektir. Sosyal çevre sen ister istemez zaten zamanla olacak bir şey. Kendine uygun, kafa dengi, düşünceleri seninle hemen hemen aynı bir arkadaşın elbette olacak zaman içinde. Birlikte paslaşıp, birlikte dersler çalışacak dönemi en güzel şekilde kapatacaksınız.
Tercih zamanlarında sıralamaya daha çok dikkate alır okullar. Burada aldığın puandan ziyade, sıralaman çok daha önemlidir. Seçimlerin sıralamana göre olsun derim. Onun dışında da kendi yaşadığın il veya yakın çevreleri olmasına dikkat et. Bir şeye ihtiyacın olduğu zaman ailenin yanına rahat gelebilesin. Önceden bir burs almak adına araştırmalar yapmayı ihmal etme. Öğrenci olacak ve okul materyal ihtiyaçların, kendi kişisel ihtiyaçların olacağı için, bu konuda da iyi bir araştırma yap. Maddi açıdan durumun iyi ise, zaten ailen sana destek olur. Şimdiden hayırlısı olsun canım..
Tavsiyeler içinde ama en çok ince düşüncelerin için teşekkür ederim 🌸🌸🌸
Ricaaa ediyorum ne demek..🩷🩷
Cevap
7Cevap
-İlk zamanlarda yalnız kalacaksin çok aldirma zamanla çevren olacak.
-Kimseyle gerektiğinden fazla samimi olma ve iyice guvenmedikçe kimseye sır ve para verme.
-Ne kadar güvensen de, birinin hakkında kimseyle gıybet yapma.
-Ortam olsun daha çok sevileyim diye normal şartlarda asla yapmayacağın davranışlar sergileme.
-Yeri geldiği zaman gülüp eğlenmesini, yeri geldiği zaman dert paylaşmasını, yeri geldiğinde de araya mesafe koymasını bil.
Kral, ilk başlarda yalnız kalmak, ve zamanla çevre olması nasıl oluyor, açar mısın?
Eğer daha önce kimseyle tanisikligin yoksa ortamda sap gibi kalma okuldan yurda yurttan okula donemi olabiliyor ama beraber vakit gecirdikce öğle yemeklerinde kütüphanede falan beraber takildikca zamanla çevren oluyor. Bazi kişiler önceden tanışik olabiliyor grup oluyorlar hemen.
Şöyle aslında. Ben genelde de yalnız biriyim, çoğunlukla insanlara karşı da mesafeliyim. Kolay arkadaşlık kuramıyorum. üniversitede de bunun sıkıntısını çekmem inşaalah
Herkese karşı mesafeli olursan bir çevre edinmen zor olur.
Evet öyleyim maalesef, ama insan geçmişte yaşadığı şeylerden etkileniyor bende bu yüzden mesafeli biri oldum çıktım
Asarsin umarim
Teşekkrüler
Liseden çok bir farkı oluyor mu üniversitenin?
Üniversiteyle lise karsilastirilmaz.
1- Kızlar gelmiyor yanınıza haberiniz olsun sizin gitmeniz lazım muhabbet için (erkekler için).
2-Acımasız hocaları olabilir dikkatli olsunlar.
3-Bazı hocalar sınavlarda 2 soruda sorabilir 7 soruda ona göre tedbir alsınlar.
4-Büte kalmamaya çalışsınlar ve çok çalışsınlar 😄
Büt ne oluyor knka
@UniversalSoldier
Final sınavından sonra dersi geçemeyenler için final sınavının telafisi niteliğinde yapılan sınav.
Kimseyle çok samimi olup tuttuğun notları kimseye verme 😄
Sana ilk dadanan ust siniflar en loser olanlaridir. Hemen atlama ilk gelene..
Universitenin not puanlama ve sinif gecme okul bitirme aistemini oturup guzelvlce bir oku ona gore notlarini ayarla
Gereksiz samimiyete gerek yok en önde otur dersi dinle hocalar hep yardımcı olcak sana benim öyle oldu
👍 baştan sağma yapmadan çalışacağım
Dersleri takip et not al arkadaşlarınla etkileşimde ol bitti gitti aa mezunsun
Ilk sene sevgili yapmamalı mesela çünkü bu denizin için küçücük bir akvaryuma kapalı olmak gibi bir şey olur
Bence bol bol çalışmalı
İlgi alanına yönelik oku
Valla gençliğini kenara bırakacak. Sabredecek
Ilgi alanları kapsamında bölümler yazmalı
Çok büyük heveslerle ve umutlara girmesinler
Kimseye güvenmeyerek başlıyabilirsin
En İyi Cevap