Kardeşim 6 yıl kasaplık yaptı ustalık belgesi de var sıkıldım deyip bıraktı güvenlik görevlisi oldu nasıl vazgeçirecem onu güvenlik geleceği olmayan bi iş çünkü hayatını çürütecek?
1 ay
Kardeşimi güvenlik olmaktan nasıl vazgeçirebilirim?

Kardeşim 6 yıl kasaplık yaptı ustalık belgesi de var sıkıldım deyip bıraktı güvenlik görevlisi oldu nasıl vazgeçirecem onu güvenlik geleceği olmayan bi iş çünkü hayatını çürütecek?
Ablası olarak belki siz onun iyiliği için bu alandan vazgeçirmek istiyor olabilirsiniz. Ama şu var. Güvenlik görevlisi mi yoksa kasap olarak çalışmak mı derseniz, güvenlik tercih edilmesi gereken bir alan olduğunu düşünüyorum. Gayet önü açık bir meslek, iş durumu iyi, konumu iyi, ilerleme ve belirli rütbe alma imkanına sahip meslek dallarından biridir. Elbette kasap ustası olmak, emek vermek ve çalışmak gerçekten değerli kıymet mesleklerden biri. Fakat, o kararlarını kendisi alabilecek yaşta olduğunu düşünüyorum. Kendisini hangi alanda görmek, yetiştirmek, donanım sahibi haline getirmek istiyorsa bence istediği gibi yönetsin.
Hem yaptığı yanlış bir şey degil. Mesleğini seçmek ve işinin konumunu belirlemek istiyor. Bu yüzden günümüzün en aktif işine yönelerek, kariyeri açısından güzel fırsat yakalamış oldu. Bakın bende bir ablayım, benimde kardeşim var. Fakat, onun verdiği kararlara bir abla olarak yorum yapıyorum ama, tercihlerini, yapmak istediklerini ona bırakıyorum. Unutmayın onunda bir hayatı var ve çalışacak olan kişi kardeşiniz. Siz yanlış bir şey görürseniz hayatında, o zaman müdahale edin abla olarak. Şimdi sadece kardeşinize aldığı kararlardan dolayı, destek olun derim..🩷
İyiliğini düşündüğüz için böyle bir şey yapmak istiyorsunuz ama bence yapmayın güvenlik gayet önü açık bir meslek ve bir sürü arkadaşım var güvenlik olarak çalışan o yüzden bırakın istediği işi yapsın
Yaşını bilmiyorum kardesinizin belkide madem arayış içerisinde kensi hayatına yön verme konusunda desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız ve seçimi sizce uygun değilse alternariflerini genişletin kasaplık tek seçeneği olmasın bu konuda yardımcı olun belkide ihtiyacınız olan bu yaklaşımdır. Bol şans.
Birkaç arkadaşım bu işi yapıyor ve hallerinden gayet memnunlar! Bazıları gece klüplerinde çalışıyor, bazıları da büyük marketlerde. Marketlerde çalışanlarım pek bir şey aldıklarını sanmıyorum, fakat gece klüplerde çalışanların da ek başka iş yapmaları mümkün :)
Cevap
33Cevap
Size ne neden insanların hayatına burnunuzu sokuyorsunuz kime ne ister kasap olur ister güvenlik kendi hayatı kendi tercihi ne onu mutlu ediyorsa onu yapsın
Ne olmak istiyorsanız olsun onun hayatı onun kararları kötü bir şey yapmıyor sonuçta.. sadece istediği kendini iyi hissettiği işi yapmak için çaba sarf etmiş amacına ulaşmış bırak işini yapsın..
ne alakası var bakarsın bi bankada kadrolu işe girecek belgesini alsın maaşı iyi bi iş bulursa çalışır baktın olmadı sıkıldı gider kasaplıga devam eder
Karşısına geç anlat ben çoğunlukla öyle yapiyorum kardesim derslerine çalışmayınca gelecegini anlatıyorum eğer ders calismazsan söyle boyle olur diyorum ve bir kaç dk sonra eline kitabini aliyor belki sende de işe yarar
Neden vazgeçiriyorsun? bırak hayatını yaşasın ne gerek var yani
bırak sevdiği işi yapsın ileride sevmeyerek gideceği bir işinin olması psikolojisini ve iş performansını kötü etkiler
Kasaplar iyi kazanıyor ama işini sevmiyorsa iyi kazansa da yapmaz gider asgari ücretle güvenlik olur vazgeçiremezsin
Özel Güveinlik olmak isteyen kardeşinizi geleceği olmadığına siz söylemeyin yakın arkadaşları ikna etsin size ters yapabilir !
Kasaplığı bırakmamlı para ticarette var yıllardır ticaretin içindeyim güvenlik boş bir iş parası olmayan
Güvenlik görevlisi olarak başladım güvenlik amiri oldum, şimdi güvenlik şefiyim. Daha ilerisi müdürlük, bölge müdürlüğü
Haklısın ama hayat onun. Kasapligi neden sevmedi diye konuşmak lazım. Belki de iş yerinin ortamı kötüydü.
Kasaplık çok iyiyse kendin yap. Kardeşin bir birey, onun tercihlerine müdahale etmen çok cahilce.
İsterse kasapliga yine dönebilir ayrıca kasaplık ile güvenlik arasında aman aman ne fark var yani..
Güveniliklerin şartları da iyi. Neden önüne geçiyorsun.
Rahat etmek için herhalde o işi seçti bilmek istediğim şey sen neden vazgeçirmek istiyorsun
Ben olsam bende kasabı bırakıp güvenlik olurdum
Öyle düşünme, her insan sevdigi işi yapmalı sırf bir mesleği var diye bunu böyle yapmalısın diye yönlendirme zaten kasaplık isterse yapabileceği tekrar dönebileceği bir meslek olarak duruyor. Sen biraz sal adamı
Bırak herkes memnun olduğu işi yapsın müdahale etme
Bırak olsun sanane neden karşısın kendi hayatı seni ilgilendirmez ayrıca
güvenliğin geleceği var ama yıllıkizni olmaz bayram izni olmaz habire çalışır
En İyi Cevap