Çorum'da yaşayan bir abimiz var. 51 yaşında ve ön lisans, lisans, yüksek lisans düzeylerinde 18 diploması varmış. "Bir şey öğrenemediğimde uyuyamıyorum" demiş. Anadolu Ajansı paylaşmış :D Ben 2. alana kadar canım çıkıyor fdhgdhf

Çorum'da yaşayan bir abimiz var. 51 yaşında ve ön lisans, lisans, yüksek lisans düzeylerinde 18 diploması varmış. "Bir şey öğrenemediğimde uyuyamıyorum" demiş. Anadolu Ajansı paylaşmış :D Ben 2. alana kadar canım çıkıyor fdhgdhf

Takdir edilmelik resmen böyle adamlar hatta takdiri bırak, şöyle bir toplum içinde teşekkür bile edilmeli adam 18 diplomayı bırak, üniversiteye gidip mezun oldu diye bile yani. Ben daha Üniversite’nin ilk yılındayım. Üniversite yıllarının insan ömrünün en önemli yılları olduğunu düşünüyorum. Abimizin hayatı içi dışı eğitim olmuş resmen. Tebrikler. Öğrenmenin yaşı yok işte, abi bunun çok iyi bir göstergesi olmuş. Elimde olursa ben de birden fazla üniversite okumak isterim. Daha ama ilk üniversitemin bitmesin önümde birkaç yıl var. Tekrar abimizi tebrik ediyorum. Ömrü eğitim ile geçmiş. Dediğim gibi üniversite anları en önemli anlardır bana göre, adamın hayatı önem kaynıyor resmen.
Tebrik ederim. bence çok iyi bir başarı. benim üniversite diplomam yok yani üniversite okumadım :) ama her zaman için gitmek istediğim ve keşke gitseydim dediğim bir konu. belki de gidebilirim tabi ki hayat bu hiç bir şey belli olmaz. insanın kendisini geliştirmemesi için bir neden yoktur. yani çok çok uğraşırsanız ve gerçekten isterseniz bence her şeyi başarabilirsiniz. bu yüzden bence okumanın yaşı yok yani kaç yaşına gelirseniz gelin bence vaz geçmemeli ve devam etmelisiniz.
Eğer yaşın gerçekse 22 yaşındaysan yine de hiçbir şey için geç kalmamışsın yani okuyabilirsin
Ne işine yaradı sıfır insanlığa faydası sıfır o kadar okumuş ama bi ekmek fırıncısı kadar faydası yok insanlığa faydası kendine faydası olan şeyleri yapı okumak maharet değil okuduğunu anlayıp okumak yaşamak marifet bence
Takdir edilecek bir kişi.😊👌 Benim bir tane üniversite diplomam var. Lisans mezunuyum. Ancak okumak istediğim bölümler var. Tarih, edebiyat, iç mimarlık, hukuk gibi. Zamanım yok. Aksi olsa mutlaka sınavı kazanır en az iki tanesine giderdim diye düşünüyorum. Darısı yeni neslin başına. Üniversite okumak her anlamda çok faydalı bir durum. 👍
Cevap
53Cevap
Şu an bir ön lisans, bir lisans, bir de yüksek lisans diplomam var ve doktora yapıyorum. Böyle saçmalayıp gereksiz yere diploma biriktireceğime bir alanda ilerleyip profesörlüğe yükselmeyi tercih ederim.
Eyvallah yemek doğru değil böyle haltlar ama disiplinler arası diye bir şey de var. Doktora gelecek sene ocakta başlayacak bende de.
Mantıklı :)
@sessizlikveyalnizlik Disiplinler arasında bu kadar fazla dolaşmaya gerek yok hocam :D Her alanda az ama bir alanda çok şey bilmek gerek.
Hocam özellikle örgün lisans bitirmek yürek ister ben disiplinlerarasi kastım bu.
tam çorumlu olduğu belli olmuş :D bir söz var adam olmak için üni okumak şart değil 18 tane uni okumaktansa 1 üni bitir ardından prof unvanı alırsın ve o dalda uzmanlaşırsın bence boşa zaman kaybı olmuş
Ulan adam bizim 55 yaşındaki abaza işletmeci Metin abiye ne kadr benziyor 😂Kadın bulmak için Gitmediği kılık aktivite kalmadı tiyatrodan, baleye , güzel sanatlardan sinema oyunculuğa kadar kadınlar nerdr o orada.
Benim 2 lisans var… (biri sınıf öğretmenliği biri iç mimarlık…)
İki tane de açıktan okuyorum biri ön lisans biri yine lisans… (çocuk gelişimi ve işletme..) bakalım da ben bey abinin rekorunu kıramam gibi neler okumuş merak ettim… 🙄🙃
ben bu tip insanları sevmem madem paran var 18 üniversite okuyacağına 2-3 tane oku , öğrencilere burs ver 18 üniversite diploması hele bu yaşta ne bu dünyada nede diğer dünyada lazım olur
Ne yapacakmış 18 diplomayı? Bir şeyler öğrenmek istiyorsa, internet ve bir ton kitap mevcut. Kontenjan ve sıralamayı doldurmaktan başka hiç işe yaramıyor.
diploma çok ise kararsızsın heralde veya 1 alanda uzmanlaşmadın diye iş vermezler. okullarında 20 sene öncesinin bilgisini öğrettiğini ele alırsak çok diplomanın hiç bir anlamı yoktur.
İstanbul uni - yabancı diller-ing öğretmenliği
Viyana uni- Dış ticaret ve American politics & sinema uzerine MasterB
Benden bu kadar 😅
Hadi canim demem.35 deyim 10. diplomayi haziranda alıyorum.. 9 diploma aldım. Hem de çalışarak. evlenemedim. kız arkadaşım olmadı. Anne babaya zaman ayiramadim
Ne işe yarıyor o kadar diploma? İnsanlığa ne faydası var bu adamın? Dünyayı şekillendirenlerin çoğu o diplomalar gereksiz diye eğitimlerini bırakmış insanlar.
@Nwo_666 tam aksine asıl bu dönem geçerli o. Birine bir iş vermek için aranan şey o konuda yeterliliğidir. Ve eskiden diploma bir nevi yeterlilik belgesiydi. Yani bu kişi bu alanda eğitim almış demekti. şu an yine aynı anlamı taşıyor ama kimsenin umrunda değil çünkü sokak aralarında bile üniversite var. Her boş binaya fakülte açılır oldu ihtiyaçtan çok çok çok daha fazla üniversiteli var ve eğitim seviyesi inanılmaz kötü. Doğal olarak diploma ile çıkanlar bile aşırı yetersiz. Bu yüzden artık kimse diplomaya bakmıyor. Diploma dediğin şey kağıt parçası olarak görülüyor. Temelden yetişen yetkin insanlar böylece daha çok değer kazanıyor. Hem ekonomik açıdan da artık önemli olan eğitim değil girişimcilik zekası. Bill Gates Mark Zuckerberg Steve Jobs gibi önemli kişiler çok iyi üniversitelerde eğitim görmelerine rağmen girişimcilik yanlarını öne çıkararak "diploma" peşinde koşmayıp dünyanın gerçeklerine ayak uydurmuş ve şu an bu gerçekleri kendileri dizayn eder hale gelmişlerdir.
Her üniversitenin diploması aynı güçte değil ama, bu adam hangi ünilerden almış bilmiyorum ama fazla olduğuna göre bu bir eğitilmişlik göstergesi olabilir bence.
Milletin egitim alacagı okulları sıraları işgal etmekten baska bir ise yaramayan, iki ayaklı alan ve kontenjan israfı görüyorum ben.
2 tane benim. Farklı alanlarda Ön Lisans ve Lisans var. Bir Lisans daha yapacağım. Sertifika çok ama 50'den fazla 😅
Yüksek lisans yaptıktan sonra uzmanlık alanını daraltsaydı eger taktire şayan bulurdum, artık üniversite okumak çok bir şey değil.
Beni heyecanlandırmadı pek. Çok ilgi alanım değil bu tarz şeyler. Zeka ve girişimci ruh daha kıymetli diyorum. Fikrimce fazlasıyla gereksiz.
Boş üniversitelerin, boş mezunu arkadaşı kutlayacak bir durum görmüyorum.
Üretime dönüşmüyorsa, ögrenimin nasıl bir yararı olacak ki?
Ne kadar diplamamı olursa olsun önce insan ahiretine calışmalı
Galatasaray Üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi işletme bölümü
Diplomaya değil diplomanın ne kattığına bakmak gerekir hayatta ne tür başarıları var
Hey maşallah biz daha bir tane alamadık 😄okuyoruz amca
Boş diploma ezbere dayalı eğitim sistemi ile herkes çalışarak bir şey olur
İyiymiş ben derslerden kaldım bu kadar hırslı değilim
İsterse tüm üniversiteleri bitirsin diploması olsun her yerden gene iş bulamaz ülke de.
şu an 2. Diplomam yolda 3. De yks girdiğimde alacam
Boş bölümlerin diplomalarını biriktirmek marifet değil.
Bir sor bakalim ahirete goturecek bir seyleri varmiymis
Alkışlar alkışlar bir tane zor zahmet olacak o da olur mu bilinmez
Gereksiz bir başarı. Sadece yüksek lisans yaptığı geçerli, gerisi başarısız.
benim hiç diplomam yok üniyi bıraktığımda kaydımı sildirip lise diplomamı bile geri almadım
dayı askere gitmemek için sınırları zorluyor 🤣😂🤣
Oğlum dayi askerliği 35 den sonra geçersiz bilsen böyle konuşmazsın! Ben de 10. cuyu bitiriyorum
birbirnizle mi yarışıyorsunuz 😇😇 ben askerliği 3 gün yaptım kral nerden biliyim böyle birsey olduğunu 😂🤣
Abi eskidendi askerlik. Şimdi 180 gün hepsi o kadar tak tak bitti gitti
sana göre o şekilde benim gözümde 180 gün zulüm ya o 3 gün neler çektim ben bilirim 😇😇
Maşşallah 19. Ünüversteye hazırlık yapıyordur haralde
1 üniversite bitirdim şu an 2 tane daha okuyorum
2. üniversiteyi bitirsem yeter. Öğrencilik stres demek
Benim memlekettenmiş takdir ettim bu abiyi. Umarım bende onun kadar bilgiye aç ve çalışkan olabilirim ilerde 🥰
Haberi Anadolu Ajansında bulamadım, benim için önemli bir konu, rica etsem linkini paylaşır mısınız?
Peki biri de çıkıp dememiş ki o yaşta o kadar üniversite okuyamazsın diye. Süreleri 2 ila 4 yıl arası değişen tabloda nasıl 18 tane bitiriyor yaşı yetmez.
Ne kadar saçma önemli olan sayısı değil o aldığın diplomalar ne işe yarıyor şu an?
#domhatun
İki adet. Ege Üniversitesi Müh. Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim.
Bir şey öğrenmekten ziyade iki üç yılda bir duvarına yeni bir diploma asmadan uyuyamıyor gibi duruyor. Bir tane diplomam var, olmasa da olurdu gerçi.
Yazık ömrü okumakla geçmiş dünya 1 kere geliyoruz kitap okumaktan çok şey kaybetmiştir güzellikleri
Atanabilmek için her mesleği bitirmiş anlaşılan :)
Maşallah abimize eğitim hayatına severek üniversiteler okumuş
Bunlar yüzünden millet puan yapsada sıralamaya giremiyor
İlkokul, Ortaokul ve Lise diplomam var; yani 3 tane.
😁
İnsanların öretisiyle isterse 100 üni bitirsin önemli olan Allah'ın üniversitesin de başarılı olmak
Saçma ve zaman kaybı.
Bir sürü gencin hakkına girdi amca =/
Belki girmemişitr
Vay be helal olsun. Benim 3 var
Lisans tek diploma
Diplomam ve yüksek başarı belgelerim var.
Helal olsun adama büyük başarı
Ahhhh ne güzel beee keşke bende öyle olsaydım
Akpli tipi var bunda kesin torpille verdiler
adam okumayı meslek edinmiş cidden
3 diploma var hiçbirinin önmi yok
1 taned de bana gönder dayı
İkinci için uğraşıyorum.
Gururlu söylüyorummmm sıfır sıfır
Her şey diploma değil
1 diploma 2 sertifika 1 ehliyet.
Herbokoloji dalinda master yapmis amca
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?