Bana işe girerken ibraname imzallattilar. Ayrica bunu her çalışana yapiyorlardi hatta ben yapıyordum insan kaynakları çalışani olduğum icin zaten haksızlıklardan dolayı işten çıktım. İsten ciktim ve içerde maaşım kaldi odemiyorlar. Dava etsem ibranameyi one surebilirler mi? Zorla imzalatildigini kanitlayabilir miyim
1 ay
İşe girişte zorla ihbarname imzalatıldı. İşten çıktım, şimdi zorla imzalatıldığını kanıtlayabilir miyim?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Kanıtlaman için elinde bir delil olması lazım veya iş arkadaşlarından birinin dava sürecinde sana şahitlik yapması gerekiyor. İmzayı bir kere kağıda atmışsın. Şu an için karşı taraf haklı görünmüş oluyor. Bir tek ücretini alamadığın için, mahkemeye başvurabilirsin. Veya cimer şikayet platformuna yazmanı öneririm. Ücretini alamadığına dair, durumunu açıklayıcı bir şekilde belirt. Ardından, iş yerine zaten bir uyarı kağıdı geliyor. Eğer ödememeye devam edilirse, müdahale ediliyor. Mahkeme işleri çok uzar kısaca bunu sana açık getireyim. Mahkeme günü, sonuçlanması derken sorunlar daha da büyüyebilir. Ya iş arkadaşlarınla toplu olarak müdahale edeceksiniz, ya da cimer üzerinden şikayette bulunacaksın..
Aslında bu anlamda yasalar biz çalışanları koruyor. Bu konuda bir iş avukatından detaylı bilgi almalısın
Kanitlaya bilirsen dava edebilirsin ama kanıtın yoksa hiç bir şey yapamazsın.