Basın yayın okumak çocukluk hayalimdi de kaç puanla girilir (hem ayt hem tyt) hangi iş olanaklarını sağlar nerelerde çalışabilirim hangi üniversitelerde bu bölüm var ve üniversite de bu bölüm üzerinden hangi dersleri göreceğim bilen var mı bir de bu bölümü okuyan birileri? Yardımcı olursanız sevinirim
1 ay
Basın yayın bölümü için hangi sınavlara girmek gerekir?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Basın yayın bölümü birçok üniversite fakültelerinde yer alan, iletişim fakültesi olarak okunan, 4 yıllık lisans bir bölümdür. Genel olarak, iyi bir sözel iletişim ve girişkenlik bu alanda istenilen bir performanstir. Önlinsans veya lisans senin tercihindir. Lisans istiyorsan, Anadolu üniversitesini öneriyorum. Çok güzel bir fakülte, puanları sınavda alınabilir seviyede fakat, çok yüksek puan yaparsan daha rahat Anadolu üniversitesine girebilirsin. Onun haricinde de, farklı üniversitelerin iletişim fakülteleri mevcuttur. Bulunduğun şehir ve çevrelerinde araştırma yapabilirsin.
Önlisans okumak istiyorsan, basın yayın teknolojileri olarak geçiyor. Çoğu insanın tercihi basın yayın teknolojisi. Mezun olduğunda Almanya' ya gidip, belirli erasmus eğitimleri, kendini geliştirme fikrin olursa çok çok daha güzel olur. Türkiye' ye döndüğün zaman, iş olanakların kat kat artar..
Son olarak hangi sınavlara girer? Sorunu yönlendirmişsin. Basın yayın medya 4 yıllık tercihin ise, iletişim fakültesi okuman gerekiyor. 2 yıllık tercihin ise, basın yayın teknolojileri okuyabilirsin. Şimdiden hakkında hayırlısı ne ise o olsun canım.. :)
teşekkür ederim
Merhaba, basın yayın bölümünü okumanız için bir üniversitenin 4 yıllık iletişim fakültesine giriş yapmanız gerekiyor yani hem tyt hem de ayt sınavına girmeniz gerekecektir. Çalışma alanı gazetecilik veya iletişim departmanındaki tüm birimler olabilir. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
teşekkür ederim
Rica ederim.
Gazetecilik sozelden gircen once tyt sonra ayt
tyt ve ayt ye gireceğimi zaten biliyorum detaylı bilgi istemiştim