Orta Doğu İngilizce öğretmenliği mezunuyum ama asgari ücretle bile hiçbir iş bulamıyorum. Ne yapabilirim tavsiyelerinize açığım?
2 ay
Üniversite mezunuyum, işsizim. Ne yapabilirim?

Orta Doğu İngilizce öğretmenliği mezunuyum ama asgari ücretle bile hiçbir iş bulamıyorum. Ne yapabilirim tavsiyelerinize açığım?
Yaaaa gerçekten inanamıyorum böyle bir şeye..
Ne kadar güzel bir üniversiteden, çok değerli bir meslekten mezun olmuş gencecik bir kadının şu an işsiz olması kadar, üzücü bir durum yok. Size tavsiyem alanınız ciddi anlamda değerli ve günümüzde ingilizce dilinin en aktif olduğu yüzyıllar içerisinde olduğumuz için, geçmiş ve gelecek asla sırasını vermeyecek meslek dalıdır ingilizce bölümü.
Özel ders verebilirsiniz. Veya kpss sınavına girip, atanmak için çalışmalar yapabilirsiniz. Onun haricinde ingilizce kurslarından tutun, belediyenin sağladığı kurslarda da eğitmenlik yapabilirsiniz. Ayrıca çevrenize iş imkanları konusunda da haber göndermenizi öneririm. Belki çevrenizde ki insanlar da size yardımcı olabilirler. Umarım kalbinize, gönlünüze göre bir iş bulursunuz. Ama şunu unutmayın temelli kalıcı olmak, mesleğinizin zeminini iyi belirlemek için kpss sınavına muhakkak girin..
İngilizce öğretmenliği mezunuysan özel ders verebilirsin özel ders veren kişiler gerçekten güzel para kazanıyor Ayriyeten güzel ders anlatan kişi bulmak da oldukça zor bunu yapabilirsen asgari ücretten bile daha yüksek para kazanabilirsin
Öğretmenlik özel sektörde tanıdığa bakıyor knk ne diyim ki o kadar çok duydum ve gördüm ki bölümü ile alakasız sırf iyi biliyor diye işe alınanı. Mesela benim halk eğitimde ingilizce hocam psikoloji mezunuydu.
En azından yapabileceğin tek şey iş başvuruları yapmak özel okullara ve mülakat için beklemek
Ne ülkesin be Türkiye’m vatandaşların ne yaparsa yapsın mutsuzlar hani istihdam tabi devlet dairelerinde bir cacık yapmadan telefonla oynayan kişiler ceplerini dolduracak herkes kolay para peşinde istihdam istihdam istihdam hrrrrrr 🐺 🐺 🐺 bu ara hep tetik sesi duymak istiyorum çık çık çıkçık çık tak tak tak
Cevap
14Cevap
Bu devirde Normal artık biliyor musun üniversite okusam da okumayana göre%100 işsiz oluyor nden sana tavsiye İngilizce öğretmenisin Sonuçta İngilizcen güzel kesinlikle hostes olmalısın hem her yerleri gezip görüyorlar eğlenceli bir meslek Bence araştır Ayrıca bir daha benim okumana gerek yok THY yolları vesaire başka bir firmanın sınavlarına giriyorsun mülakat oluyor Daha doğrusu Bir de giyimine Özen gösterdikten sonra mülakatlardan geçiyorsun sonra ya Allah hosteslik On Numara ir meslek İngilizce öğretmenliğine rağmen Ayrıca öğretmen olup bu 10.000 falan olacağına hostes ol Rahat paralar kazan �leride belki yurt dışı hostes olabilirsin kendini geliştirirsin
Okulda kalmayı düşündün mü? Özel ders olabilir online bile verebilirsin. Dil merkezleei olabilir. Bulundugun sehri bilemiyorum ama kolejler ing. ögretmenligi icin bire bir yerler basvurmussundur gerci.. Çok kapsamli bir ogretmenlik alani aslinda kucukler grubuna da gecebilirsin anaokulu , kreşler vs. buyukler grubunda da dedigim gibi
İngilizce kurslar var, o tarz yerde ders vermeye başla, açık ilan olmasa bile sen kurslara yaz. Güzel CV'n olsun öyle "nolur işe alın" imajı yaranmasın. İnstagram'dan İngilizce öğretim sayfası açık nâm sal. Çevirmenlik yapabiliyorsan internette bu tarz evrak işleri oluyor ya da direkt bir şirkete de gidebilirsin. Tercümanlık da aynı şekil.
Yurt dışındaki iş imkanlarına da bak. Genelde Katar gibi ülkelerde İngilizce okumuşlar iş bulabiliyor ve iyi maaş alıyor.
Bu konuda sektörde yer alan kişilerden bilgi almak, nasıl işler yaptıklarını sorup öğrenmek daha faydalı olur bence
üNÜ. OKUMAYIN DEDİĞİMİZDE YAFTALIYONUZ. Bir bildiğimiz varda diyoruz işte. Benimle yaşıtım kız araba-ev yaptı kız 14 yaşında hayata atıldı şu an 4-0 önde. evlendi de. çocukta pırtlattı. Kocası emlakçı kendisi emlak birosunda çalışıyor.
Baban kötü bir emlakçı demek ki 😄 Bizim burada adamlar evin parası 100 bin euro ise 150-200 bin euro aralığına satıyor. Yılda bu adamlar 2 kere satsa yetiyor... Devamlı ortalıkta dolaşıyorlar sonra.
Biz daha çok yatırım yapıyoruz babam nakiti pek tutmaz genelde bir yere yatırım yapar arsa konusunda 3 Tane olması lazım biri müteahhite veriliyor ordan 6 daire alıcaz vs vs onlar al sat mı yapıyor anladığım kadarıyla öyle babamlar hep ileriye dönük bakıyorlar bende anpa gross da işe girmeye seviniyorum bu yüzden 😂😂😂
O biraz sıkar. Antalyada olduğum için.
Özel yerlere bak bence ya da kişisel ders verebilirsin
selam iş konusunda yardımcı olabilirim size. nerde yasiyosunuz?
Turizm sektöründe çalışmak istersen cv'ni bana gönderirsen yardımcı olabilirim
Online site açalım size online dil eğitimi verin.
Odtüse böyle bir bölüm yok sanırım.
Özel ders alacak birini ariyorum ben de ama gerçekten iyi biri olmali
Seni Avrupa'ya getirelim
Özel dil merkezlerine başvuru yaptın mı
İş kura başvuru yap kariyer nokta net😇
İş bula bileceğin çözüm var
Torpil ile her şey mümkün
Turistik yerlerde marketlerde çalış.
Yardımcı olmak isterdim
23 bin maasa is bar yok duyon
Evlen kurtul
En İyi Cevap