Türkiye'de hukuk okuyup yurtdışında hakim olmak mantıklı mıdır?

Hukuk diğer meslek dalları gibi bir yerde okuyup, başka bir ülke de mesleği gerçekleştireceğin bir alan değildir. Türkiye' de hukuk fakültesi okursan, başka bir ülke de çalışmak geçersizdir. Her ülke kendine ait kuralları, yasaları belirlenmiştir. Türkiye' de hukuk diploman kısaca başka bir ülke de geçerliliği yoktur. Ancak yurt dışında bu alanda görev alabilmen için, orada hukuk eğitimini alman gerekmektedir...
Türkiye' de hukuk okuyup yurtdışında hakim olmak nasıl oluyor? Hukuk yerel bir eğitim ve meslektir. Türkiye' de hukuk eğitimi yurtdışında geçerli olacak diye bir şey yok. Türkiye' de hukuk eğitimi alıp Almanya' da avukatlık yapamayan var. Sadece hukuk bürosunda dava takibi yapıyor. Bu işi de biraz girişkenlikle ve şansla bulmuştur. Her yerin hukuku farklıdır; Kıta Avrupası hukuk sistemi, Anglo Amerikan hukuk sistemi (Anglo-Sakson Hukuku), İslam hukuku sistemi (Dini ve Şer’i Hukuk) ve Sosyalist hukuku sistemi vardır.
Bir şey değil.
Cevap
8Cevap
Çok zor bir durum bu bence yani imkansız gibi bir şey yurt dışında ancak avukatlık bürolarında çalışabilirsiniz...
Her ülkenin hukuk kuralları farklı burada okuyup orada çalışman zor. orada da eğitim alman lazm sonuçta o ülkenin hukuk kuralını öğrenmen icn
Burada hukuk okuyup yurtdışında nasıl hakim oluyorsun onu anlamadım
yine de olmayabilir , denklik araştırmasını yaptınız mı? ABD yasaları tanıyacak mı buradaki diplomanızı?
bişi diyebilir miyim :) evet ama genclere deger verilmiyor ki :) kalmak cözüm olsa eyw deriz Ama işte öyle olmuyor dil bilen nitelikli adamları yabancı şirketler kapıyor kalıcak yerine kadar ayarlıyorlar burada bir işe dahi başvuramıyoruz deneyim sacmalıgından demi :) ehüg iyi ki zamanında boş vakitler de dil ögrenmişim hayla da ögrenmeye devam ediyorum ehüg :) nitelikli insanlar kacıyor
hayır çünkü her ülkenin hukuk sistemi farklı
ABD vatandaşı da olsan her ülkenin hukuk kuralları farklı olduğu için türk hukuk diploması yurt dışında geçersizdir. Burada başka bir bölüm okuyup orada yüksek lisans yaparsan şansın olabilir, ama hukuk olmaz
Rica ederim başarılar:)
burada okuyup orada nasıl hakim olucaksın anlamadım
Orada oku neden burayı işgal ediceksin madem buraya bir faydan dokunmayacak
cokk mantıklıııı 2 dil biliyorum ve hayla ögreniyorum ve birazcık daha ögreniyorum bugün konsoloslugu arıycaktım almanya icin uyuya kalmışım konsolosluk kapanmış :D
fransızca almanca dünyalar kadar boş vakit olunca yeni aktivite buldum bendeee :) evett almanya da calışmak istiyorum :) dilleri ögreniyorumm
sizedeeeee :) o7
Türkiye hukuk okuyanlar UOLP olmadığı sürece sadece Türkiye ve Kıbrısta calısa bilir diye biliyorum
mümkün değildir
her ülkenin yasaları hukuğu farklı o yüzden denklik yok
Mantıklı bence
Olamazsın zaten en fazla avukatlık yaparsın
Mantıklı Knk
Bence mantıklı değil
En İyi Cevap