Orta halli maası da asgari ücretin biraz yukarısı (10-12 k) iş mi yoksa itibarı daha düşük bir meslek (30-35 k ) mi
Orta halli
İtibarı daha düsük
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
İtibarı daha düsük
Parası olanın itibarı da olur
Hayır olmuyor
Ne işi ki bu
Önemi yok sadece itibarı düşük
Almanya'dan gelenler hep saygı görüyor ama çoğunun orada yaptığı işler hiç saygın meslekler değil.
Örnek veriyorum Türkiyede bu bahsettiğim mesleğin belediyede çöpçü olduğunu düşün
Çöpçü 35 bin kazansa ona da saygı duyarlar bu ülkede paran kadar saygı var
Duyulmaz bence
İlkokul mezunu inşaattan mal çalan müteahhitlere niye duyuluyor o zaman?
Çünkü onlar 35 binin çok üzerinde kazanıyor aylık gelirler 350 k dan çok daha fazla
Onlardan fazla kazanıyor olmak yeterli, miktar önemli değil. Adamlar Almanya'da tuvalet temizliyor burada kral muamelesi görüyor çünkü euro ile geliyorlar. 10 bin lira ile bu devirde ölmezsin ama sürünürsün. Ev, araba zaten hayal ve bunlar olmayınca herkes boş çalışıyor gözüyle bakıyor.
Tamam da 35 k bence bu dediklerin yurt dışı veya mutahit konusunda çok yetersiz bir para ve saygı duyulmaya yetmiyor
35k şu an uzman doktor maaşı
Tamam şartları zorlaştırıyorum
Dediğim gibi 30 ile 35 k ama çalışma saati 8 değil 12 saat
Ben tıp okuyorum kazanacağım 35k ve gecesi gündüzü yok ve bana hâlâ iyi para gibi geliyor :D
Umarım daha iyisini kazanırsın ama şu an 35 k yurtdışındaki asgari ücretli insanın alım gücü ile aynı beelki olur
Ben realist yaklaşıyorum, bu ülkede maaşlı çalışan olup birkaç istisna dışında en fazla bu kadar kazanılır yapacak bir şey yok Türkiye'de yaşıyoruz :/
4 asgari ücret yapıyor evet bi bakıma haklısın ama yine de itibarsız bir mesleğe saygınlık kazandıracak kadar yüksek değil
Türkiye Orta çağ ülkesi, para itibar demek burada zaten. O yüzden 30k maaş