Meslek öğreniyorum ve çırak olarak 3 aydır sevdiğim işi yapıyorum. Hayalimdeki iş olduğuna 100% eminim. Bedensel olarak da hareketli, yorucu bir iş. Ben ki çok hassas, tembel bir insan olarak bunu devam ettiriyorsam gerçekten sevdiğim içindir. Ancak bir sorun var. Ben şefimle ve o ortamla uyuşamadım. Kimyamız uyuşmadı. İşi her ne kadar sevsem ve bir çok beni rahatsız eden şeyleri yutsam da sanırım ruhum isyan ediyor ve izinli günlerimde ne kadar yatsam da bir türlü dinlenemiyorum üzerimde hep bir ağırlık miskinlik ve isteksizlik var. Hasta gibiyim sürekli ve daha sık hastalanıyorum. Acaba sebebi, ruhumun sinyal vermesi mi. Yani işyeri ortamı bana iyi gelmediği için bedenim yan etki veriyor olabilir mi?
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
İs ortamin yuzunden isten sogudun ve yipraniyorsun. Sadece aynı isi başka bir ortamda denemen lazım. Belki daha iyi bir ortama denk gelirsin
Hayır özellikle işten soğumadım işi hala seviyorum ama o ortam bana iyi gelmiyor sanırım
İşyerini değiştir. Bu arada iş ne?
Pastacılık
Bir ton pastahane mevcut neden tek bir yere sartladin kendini
Ya öyle değil. Ben hayata geç atılmış, çok tecrübesi olmayan biriyim. Daha önce ufak iş denemelerimde tutunamadım ya ayrıldım ya çıkarıldım. Bende fobi oluştu. Zaten insanlarla zor kaynaşan geçinen bi yapım var.
Mesleğe yeni başladım burayla başladım. 3 aydır çalışıyorum işte. İyi dayandım eskiye göre. Öyle eskisi gibi hemen resti çekip pes etmek istemedim uyum sağlamaya çalıştım ama olmayınca olmuyo demek ki.
Başka bir yere gitsem daha iyi olur mu olmaz mı belirsizliği yüzünden hemen kestirip atamadım ama sanırım burayla devam edemicem
Tabiki devam etmemen gerekiyor modun düşmüş bi kere. İs cok yeterki sen ara ve iste
Vallahi düştü gerçekten… bırakmam için hep işaretler alıyorum. Başka iş bulurum da, sürdürememe korkum var. Ya orada da bir sorun çıkarsa devam edemezsem anlaşamazsam gibi…
Çünkü insanlara bakıyorum bir işe girip aylarca senelerce çalışabiliyorlar bende ise hep kısa sürüyor😰
Yaşın varmış öyle diyorsun bu ekonomik krizin yaşandığı dönemde mecburen alttan alman gerekiyor. İs cok ama personel icin alternatifte çok. Bu yüzden duzen tutturana kadar pek seçim şansın yok.
Az once sen değiş demedin mi
Son yazdigimi o is yeri için degilde devam edememe korkun olduğu için dedim
Alttan alıyorum zaten hatta eskiye göre eyvallahımın olmaması huyumu epey törpüledim, bunun için uğraşıyorum
Fakat şu anki şefime hiçbir şekilde yaranamıyorum. O beni ezsin ben hiçbir şekilde cevap vermeyeyim her şeye he diyeyim istiyor. Haksız muamele ediyor, bir şekilde uyuşamadık. Kimyamız tutmadı sanırım
O ezerek pisecegini düşünüyor sende yasin var aklin yerinde haddini bilsin istiyorsun. Bu yüzden çıraklar genelde cocuk oluyor. Evet kimya tutmamis
Sınıfımdakilerin çoğu 16/17 yaşarında zaten. Ama şöyle bir şey var ben 16/17 yaşında çocuk bir çırak olsaydım da yapım gereği çok boyun eğen haksızlık karşısında susabilen biri değilim. Bu huyumla övünmüyorum hayatımı zorlaştırıyor ama ne bileyim başkaları gibi çıkarlarım için sinir olduğum birine yalakalık da yapamıyorum. Soğuk ve ciddi bir ifadem var işimde titizim çalışırken sadece işime odaklı güvenilir bir çalışanım aslında ama şefle muhabbeti güzel tutamadıktan sonra diğerleri daha şanslı oluyor.
İnsanlar yalakalik bekliyor , kendi menfaatinin ustunde sirketin menfaatini koymani bekliyor buna bende karsiyim zaten. Mesela zam oldu ama koca isletmede kimse gidip maaşını sormadı ne kadar oldu diyemedi.
Babamın şirketi gibi çalışıyorum. Verdiğim emeğe kimse bir şey diyemez. Buna rağmen memnun olmaması ve saçma canım şeylere takılmasına ben ayar oldum. Bu arada ben Türkiye şartlarında çalışmıyorum. Almanya’dayım. Ve işimi titizlikle yapıyorum. Kendi babamın işi olsa bu kadar uğraşmazdım belki de. Verilen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Bazen işe oyle odaklanıyorum ki tuvalete bile gitmiyorum. Ama bunların bi önemi yok. Şefe cevap verdiğim an bana cevap veremezsin son sözü hep sen söylemeye kalkıyorsun oluyo
Verdiğim cevaplar da üste çıkmak için falan değil meseleleri öyle çarpıtıyo ki alakasız bir yere bağlıuo ben de durumu izah etmek için konuşuyorum sadece
ama sen üste çıkmaya çalışıyon diyip kuduruyo
O kisimda biraz farkediyo tabi. Peki vatandaslik mi var yoksa calisma izni oturma izni falan yeni mi cikti
Belki de kadının komplexleri var bence çok dengesiz biri
Ben iyi bir liseden mezunum. Üniversite terkim
O ise 16 yaşından beri okulu bırakıp direkt meslek oğrenmiş
Zeki ve akıllı olmam onu komplexe sokuyor taviz vermeyeyim diye abartıyo sanırım
Cahilliklerinden o. Onlar kendilerini gelistirememis insanlar. Zaten bu yüzden bi yere gelememişler ki.
burada doğdum buyudum oturma müsaadem var. Vatandaşlığım yok.
Aynen öyle. Boyleleri okullulari kucumsuyor zaten 😂
Hayda 😂 10 numara
Ya ben kendimi üstün görmüyorum kadın kendi kendine komplexe giriyo djdjdjdjd bi sakin reis ffmdmdm
Fakat ustteki yorumunu anlayamadım kimn cahilliği kim bir yere gelememiş
Kardeş 10 numarw giibi gözükebilir de eğer değerlendirebilirsen. 27 yaşıma geldim elimde bir meslek dahi yok. Biraz bazı konularda yanlış hareket ettim. Hayata geç kaldım gibi
Onlar icin dedim. Yaslari var bilgi yok cahiller bi meslekleri var. Düşününce gençsin bir iki seneye kalmaz sende ustasın. Hic degilse olgunsun mantiklisin
3 sene sürüyor şeflerle anlaşıp sonunu getirebilirsem usta olurum inşallah😂 çok korkuyorum çok. Yeteneklerimden ve çalışkanlığımdan şüphem yok da insan ilişkileri sıkıntı
Hayat iste ama almanyada nasil bu kadar gec atildin onuda anlamadim. 27 yas fazla gec kalinan bir yas degilki. Yanlış konular derken
Peki sence meslek edinen insanlar cahil mi oluyor. Meslek edinirken hayatı yaşayarak oğrenmiyorlar mı aslında?🤔 dirsek çürütmedikleri için mi cahil olduklarını dusunuyorsun?
İnşallah 😂 bi usta olda gurmelik yapalım sana. İnsan iliskileride duzelir insanlar duzeldiginde
Ohoo uzun derin karışık hikayeler
Ama benim için en doğru zaman şu an demek ki
Ve en azından kendime uygun mesleği bulduğum için mutluyum
Sonunu getirebilirsem geç kaldığımı hiç düşünmem
Geç derken mesela 16 yaşında bu mesleğe başladaydım 11 senelik iş tecrübem olmuş olurdu
Ben ise 27 yaşmda yeni başladım
Meslek edinen insanlara cahil demiyorum. Meslek edinirken kendinide gelistirmemis insanlar var onlara cahil diyorum. Hayati yasayipta yaşadıklarından birsey anlamayan ya da kaale almayanlarla dolu ortalik. Her meslek kutsaldir ayrıca. Okumak bir okuldan mezuniyet bilgili olmak adam olmak veya dogruyu hep o bilir demek degildir ki
İnsanlar düzelmez ki biz bakış açımızı değiştirip politik davranabilirsek kazanabiliriz
Ama benim gibi herkese ısınamayan sessiz sakin kişilerin işi daha zoe
Tamam şimdi anladım ne demek istediğini ve kesinlikle oyle
Bu arada en başından beri durumumu çok iyi anlayıp analiz ettin. Verdiğin cevaplar bana iyi geldi
Kaliteli bir insan olduğun çok belli
Çok tenksler ederim 😂
O kadar dobralikta normal bence. Ben icten pazarlıkli ben biliyorum diyenden gicik alıyorum mesela. Bak ciftcilik taksicilik turizm havacilik ticaret ve en son denizcilik sektöründe calismaktayim
Gemideydim yeni indim. Şimdi ehliyet yukseltiyorum kaptanlik icin ben. 31 yasindayim girmedigim sektör kalmadı. Sen ben gec kaldım dersen biz olelim o zaman 😂
ohoo iş hayatı tecrübelerin beni aşar😁😂
Cok rica ederim ama bu arada hayran kaldım roket gibi yaziyorsun. 😂 Seninde kaliteli oldugun ortada. Sadece farkli sektorlerde de degerlendirseydin keske kendini
Hahaha sesli güldüm. Bunu herkes söyler ve herkes hayran kalır😂
Farklı sektör de denedim ama bu hayatta gerçekten yapmak istediğim iş pastacılık açık ve net 😁
Hem kendi yerim oldu hem başkasına çalıştım. Pandemiydi dolar krizi derken isletmemi kapattım ben. Sonra vurdum kendimi denizlere iste. Almanyada hangi şehirde oturuyorsun
Ne istedigini bilen birisin ne güzel 😂😂 otellerde denedin mi sansini? Almancan nasıl?
31 yaşında girmediğin sektör kalmamış işte denemişsin deneyim kazanmışsın ben yıllarca evde depresyondan çıkamadım hiçbir şey yapmadan senelerim çöp oldu😁
Bu arada ben mesela insanlarla iletişimin ön planda olduğu işlerde çalışamam. Anaokulu öğretmenliği denedim bana göre değildi bunalıma girdm hiç mutlu olamadım. Pastacılığa başladığımdan beri yaptığım işten çalışmaktan zevk aldığımı farkettim
Onceden çalışmak bana göre değil sanırdım ama sevdiğim iş olduğu sürece çalışırmışım
Almanya’nın Batısındayım ben
Aslında çok fazla yıpranmadan sevmediğim işlerle vakit kaybetmeden ne istediğimi bulmuş olmam guzel 😁 çalışarak vakit kaybetmektense yatarak kaybettim ffjdmdmm
Almancam iyi olsa da Türkçeyi tercih ettiğim için Almanca pratiğimi arttırmam gerektiğinin çok farkındayım😬
Kardeşim munihte yaşıyor. 2 sene oldu. Bende Ağustos Eylül gibi tekrar denizlere çıkıyorum. İstediğim ulkede istedigim kadar kalabiliyorum. Munihe tasinmayi düşünüyorum bende 😂
Evet erken bulmussun en azından. Seninle yasit olup cafelerde piyasa yapan milyonlarca insan var. En azından sen çalışıyorsun. Ayrıca bir donem herkes yatmıştır 😂😂
Çalışıyo muyum dur daha hayatımda ilk defa 3 ay yılmadan çalıştım rekor kırdım ve muhtemelen işten ayrılacağım fndndndmd
Güzelmiş denizlere çıkman, istediğin kadar kalırsın da istediğin yere taşınabilir misn?
Başka bir yerde ayni isi yapabilirsin 😂 sonuçta yine devam etmis oluyorsun çalışmaya.
Eved taşınabiliyorum. Cuzdanim uluslararası çünkü 😂 vizesiz dolasabiliyorum. Mesela alman gemisinde çalışınca Almanya'da çalışıyormusum gibi oluyor 😂
İnşallah inşallah usta olmayı başarırsam benden mutlusu yok
Sonra da kimse için çalışmam valla yeter ki elime alayım şu mesleği
Vay canına sen kendini kurtarmışsın o halde😂
İnşallah alacaksın mesleği yeterki sabret 😂
Bana iyi şefler dile😁
Kurtardım ben sira sende 😂😂
Şef derken 😂😂 şans dicektin herhalde 😂 kadin sefe sefiye denmiyordu dimi 😂
Hahahah yokk şef diyorum. Bi sonraki işyerindeki şeflerimle kimyamız uyuşsun diyorum
Sana iyi şefler diliyorum. Bi an sen öyle diyince aklıma biscolata reklamı geldi 😂 ben ve bilinçaltım darmadağın 😂
Teşekkür ederim😬 geleceğimiz böyle 🌈 olsun inşallah
Müsaadenle ben gidiyorum iyi geceler ya da hayırlı sabahlar😂
Sana iyi geceler 😂 bana iyi oglenler 😂 umarim
Selam
Selamlar
Dün sabah patronum aradıığğ ve tahmin ettiğim şey gerçekleşecek işten çıkarılıyorum biliyor musuunn
Hadi ya. Zaten başka bir işyeri arayacaktin isabet olmuş. Onlar demekki anlayamamislar değerini. Hakkında en iyisi olsun
Değerimi mi anlayamamışlar diyosun😁😂
Evet anlayamamislar. Anlayabilecek daha iyi bulursun bence. O zeka , pırıltı ve donanim var ama istek yok gibi 😂
İsteğim niye olmasın insanlar istemiyo beni
Beden yorgunluğu bi şekilde gider ama beyin yorgunsa gitmez
İşyerinde rahat değilim diye mi böyle
Evet o yüzden öyle kesin
teşekkür edrm
Rica ederim
Beyinsel olarak rahat değilsin ondandır
Mental rahatszlığım yüzünden daha çok mu yoruluyorum
Kesinlikle
Sanırım bu işyernden ayrılmalıym