Matematik için 9 ve 10'un temelini attım, fakat hâlâ normal soru bankasında ki soruları çözemiyorum, umudumu kestim artık, kafa basmıyor ne yapmam lazım? Artık bu hayattan umudumu kestim. Ölmeyi bekliyorum
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Ben lise matematik öğretmeniyim. Biraz sohbet edelim mi ne dersin? Öncelikle bir derste başarılı olamadıysak olamadık, bu dünyanın sonu değildir. Aptal filan da değiliz. Bende İngilizceyi bir türlü öğrenemedim, çok strese girdim, baş ağrısı, mide ağrısı. Seni çok iyi anlıyorum. Ama bu gençliğin bu güzel yaşların asla geri gelmez. Hele ders için filan hayattan vazgeçmeye asla ama asla değmez.
Üniversite ye gidemezsem hayatım biter. Ne sosyal hayatım olur, ne bir ülkeye gidebilirim, çok köle gibi insancıl olmayan şartlar altında ömrüm hayatım boyunca çalışmak zorunda kalırım ve ben eğer ki hayallerimi gerçekleştiremeyeceksem yaşamamın hiçbir mantığı yok.
Hayallerini gerçekleştiremeyeceğine bunlardan hızlı karar verdiysen o hayalleri gerçekten istediğine emin misin? Ayrıca her üniversiteye giden iş bulabiliyor mu? Tüm hayalleri gerçekleşiyor mu dersin? Bir de ölmek gibi umutsuz şeylere odaklandığında matematik gibi ağır bir dersi anlama ihtimalini daha da düşürüyorsun
Evet, her üniversiteye giden iş bulamıyor ama benim ki çok farklı hayaller ya ileri de yurtdışına çıkma gibi hayalim var, ne bilim işe sosyal hayatım olur en azından. Şimdi okumazsam, mal gibi evde oturacam sonra da köle gibi bir yerde çalışacam, en azından okursam devlete atanamazsam bile başka bir yerde özel de çalışır daha az yorulurum.
Bu arada pasaportum olduğu için yani imkanım var yurtdisina gitmeye
Bak tatlım , benim de var pasaportum daha önce de 2 farklı ülkeye gittim geldim. Okuma isteğini anlıyorum , bilinçli olmanı takdir de ediyorum. Ama matematik yapamadığından eminsen sözel bölümleri tercih et, ona göre çalış dersine
Ben mecbur yös'e girmek zorundayım. Artık buna başladım, yks ye de girsem, gene matematik istiyor. Sözelden de istediğim hiçbir bölüm yok zaten. Psikoloji, ldr falan dusunuyorum
Attim sana istek
Bölümünü öğrenebilir miyim mf tm dil falan ona göre yardımcı olabilirim
Gireceğim sınav yös
Sana şunları söylemek istiyorum bu iş aklının yani beyninin sayısal zekaya yatkınlığı Senin ilgine dersi öğrenip çalışma yöntemlerime göre vs değişir Yösü ikk defa duydum baktim bi az önce Konuları gerçekten öğrenip öğrenmediğinden emin ol bol bol pratik yapıp işlemlerde hızlanman lazım az önce dediğim gibi sayısal zekan iyiyse (bazı insanların görsel iyidir mesela insandan insana değişir) daha kolay halledip mantığı kavrarsin değilse dediğim gibi bol bol pratik yapman lazım sorunun ne tam olarak
Ya bildiğin soruları yapamıyorum ama temelini attım. Konuyu da anlıyorum, hâlâ yapamıyorum. Çok zorlanıyorum
Yabancı uyruklu musun Türkçe yi falan yeni mi öğreniyosun ya da alışıyorsun
Hayır, çok küçükken tr ye geldim. Türkçem çok iyi. Hollanda da doğdum sadece, türküm.
Valla kitap olarak aktif matematik var kullanan koca 30 yaşında adam biliyorum tyt matematik konuları mevcut onuda kullanabilirsin matematik olarak özel ders alıyor musun bilmiyorum YouTube dan çalışmak istersen bildiğim baya kanal var atabilirim hem geometri hem normal mat Mesela bir konuyu bitirdin testini çözdüm iki gün sonra unutmuşmu oluyorsun ya da az pratik yapıyorsun galiba antrenmanlarla matematik ve dediğim aktif matematiği bitir sonra 345 bilgi sarmalı falan var bir üst düzey onlarıda kullanırsın ama ilk temeli cidden oturtman lazım bide çok kapris, evham yapma sakin ol önce bi kendjne gel yani ön yargılı isen kafanda bazı şeylere karşı duvarlar varsa onları yıkman lazım yoksa olmaz bide okuduğunu anlama baya önemli matematikte ayt de özellikle formülleri falan hepsini ezberleyiyorsun mesela yetmiyor soruyu anlamak baya önemli kitap okumuyorsan arada kitap okuman lazım
Bu arada uzun yazdım baya sıktıysam kusura bakma biraz huyum diyim :)
Ben antremanlarla matematiğin 2 kitabınıda bitirdim. Bence başka kaynağa gerek yok. Direkt normal düzeyde ki soruları çözebilirim. Adamla beraber kaç soru çözüyorum, yok olmuyor. Az soru yapabiliyorum. Kafa basmıyo
Kitap çok okumuyorum ama sınavı atlatayım, okumaya başlayacağım. Sınava 4 gün kaldı.
Bu arada sadece 9 ve 10 bakarak gireceğim.
Sınav dediğin yös e mi 4 gün kaldı
Evet
Kendini toparlamaya bak boş yere depresyona falan girme sıkma kendini yani elinden geleni yaptıysan vicdanın rahatsa gerisi önemli değil zaten
İnşallah ya, bilmiyorum ki en kötü seneye yapmam lazım ama işte... artık ne yapabilirsem, sağ ol tavsiyeler için. :)
Rica ederim daha önce senin gibi annesi fransizdi sanırım babası türk birine denk gelmiştim yine sanaldan çalışma blogu vardı arada program falan paylaşıyodu ya da içerik ama o ormal tyt ayt den hazırlanıyodu ben türk yabancı uyruk herkes aynı saniyodum yös dediğin sınavı ilk defa duydum
Yös, sadece matematik, geometri bi de ya dan oluşuyo. 30 soru mantık soruları oluyo, gerisi matematik oluyor. Yurtdisinda dogmus olan bu sinava girebiliyor ama tabii artik harç ücreti geldi. 30 bin tl falan harç ücreti ödememiz gerekiyod 4 yıl boyunca. Eskiden yoktu ve liseyi artık tr de bitirmiş olanlar 2027 den sonra bu sinavdan yararlanmayacak.
Yan dediği mantık soruları olacak. Yan diye cevirmis kufur olarak algiladi sanirim
Anlıyorum ama 30 bin tl şaka mı
Maesef uniden ve bölümden bölüme degisiyo.
Yani bu sınavı geçtiğinde ne olacak ne katkısı olacak
Sen hangi bölümü istiyosun
Normal puana gore bolumu mu sececegim, siz naskl yks den giriyosaniz ben de yosle girecegim. Valla psikoloji ya da pdr dusunuyorum
O bölümlerde kendinizi geliştirirseniz iş yapma imkanınız olur bizde bölümler var az önce demiştim pdr ve psikoloji eşit ağırlık oluyor eşit ağırlıktada iş imkanı olan bunlar ve hukuk var sadece başka işletme iktisat falan yapmak istiyosan derece yapman gerekiyor dediğim gibi kendini geliştirebilirsen iyi iş imkanı mevcut
Evet, peki sen ne istiyosun ya da bitti mi
Ben seneye yks ye sayısaldan gircem bölüm olarak birşeye karar veremedim Ama üniversite olarak kesinlikle İstanbul istiyorum başka alternatifim yok çok sevdiğimden dolayı Aslında yapmak istediğim işletme iktisat falan ea ama ailem is bulamam diye sayisal istiyor
Tarih falan baya seviyorum ea ya geçsem derece yaparım diye düşünüyorum matematik falan da iyi ama işte ailem bilemiyorum
Anladım, inşallah hakkında hayırlısı olur.
Teşekkür ederim inşallah seninde
Bence sen ne istiyosan onu okumalısın
Çok düşündüm bu konuyu inan
Annemin mesela öyle bi kafa yapısı varki üni bitirmiş iki kuzenim var onlar dedi mesela şu meslekten iş bulamaz mı o öyledir başka hiçbir alternatif yoktur yani tamamen milletin ağzına bakıyor bir şey bildiği yok
Zor ya anlıyorum, gizlice falan bölümünü aslında değiştirsen anneni de bu sekil ikna etsen, işletme, iktisat kötu biraz ama iyi üniler de mezun olursan iş bulma olanağın yüksek. Sen de de var belli ki o kapasite. Yani me diyeyim. Umarım hakkında hayırlısı olur.
Teşekkür ederim artık ne diyim kafa yapısı mı Sonuçta onlarda iyiliğimi istiyor senin ailen nasıl anlayıslilarmi
Bana da hiç inanmıyolar yapabileceğime falan. Ki zaten ben de hiç inanmıyorum. Hauat zor ya bazen kendimi canım gibu hissediyoru. Hiçbir şeye beynim basmıyo
Kusura bakma klavye'den dolayı adam akıllı yazamadım, canım dediği kısmı ben yazmadım. Küfür olarak algılmış site yazdığım kelimeyi
Kendini neden öyle görüyosun ki bence ilk hatayı sen ediyosun şahsen yanlış anlama açık konuscam hiçbir insanın ciddi doğuştan veya sonradan bir kaza ile vs bir şey yasamadiktan sonra birisinin akıllı diğerinin nasıl desem aklının daha az çalıştığını düşünmüyorum Önemli olan bunu en verimli nasıl kullanirsin en iyi şekilde bunu bulmak
Boş yaptın diyebilirsin ama böyle düşünüyorum klavye bendede mallik yapıyor önemli değil
Yanlış anlama burada amacım sana yürümek ya da başka bi menfaat koparmak değil ama olay bundan ibaret bence
Haklısın ama işte niye çalıstığım halde onlar gibi akıllı olamıyorum diyorum. Bide bazı insanların beyinleri harbi kuvvetleri oluyor, onlarıda birazcık kıskanıyor olabilirim. 😅
Haklısın bazılarında oluyor doğuştan verilmiş bir lütuf bizim mecbur onların seviyesi için çalışmamız gerekiyor arkadaşım var hiç çalışmıyor derse giriyor hatta bazılarında kitapları okuyor ben uykumdan fedakarlık veriyorum gerekirse az uyuyorum zar zor geçiyorum hatta bazende geçemiyorum
Düşünüyorum üstelik bo çocuk calissa neler yapar neler
Kiskanma normal çok aşırıya kacmadikca 😁
Öyle işte. Neyse, yarın tekrar konuşuruz istersen. Ben kapatıyorum. Iyi geceler.
İyi geceler ekleme oluyor mu burada uygulamayı çok bilmiyorum ama
Önemli değil iyi geceler tekrardan
Attım sana istek
Pes etme soru çözüm videolarını izle yaparsın