18 yaşındayım Yaklaşık 11 12 yaşımdan bu yana aktif olarak dijital işler ile uğraşıyorum kendimi grafik tasarı vb. gibi işlerde yakşaşık 3 yıldır geliştiriyorum büyük bir tecrübe birikimim var halen kendimi geliştirmeye devam ediyorum. 12 yaşımdan bu yana az çok internetten para kazanıyorum. Ancak her zaman için mükemmelliyetçi davrandım. Kendime iş olanağı sağlamak için teknikler vb. müşteri arayışına düştüm Ve erişimde alıyorum. Birtakım yayıncılar ile iş birliği içindeydim projelerim bulunuyor, Ve halen aktif olarak çalışıyorum. Kendimi ön plana çıkarmak internet ortamında Ünlenmek Yayıncı youtuber kitlelerini üzerimde toplamak için aylardır Kendimce planlar teknikler uyguluyorum az çok etkileşim aldım almayada devam ediyorum edeceğim.
Belki Kendi reklamımı ücret karşılığı satar etkileşim için biraz daha iyi olurum. Şu an elimde bulunan parayı kripto vb. gibi para birimlerine yatırıp Katlamak istiyorum ancak bunun öncesinde teknik analiz öğrenmem lazım o iş yarıda kaldı diğer yandan kendimi farklı programlarda geliştiriyorum aynı zamanda temel olarak phyton gibi basit yazılım dillerini bilmek istiyorum.
üniversiteye 1 senem kaldı grafik tasarıma gideceğim.
İlk önceliğim para kendi kazandığım para olsun yeterki ben mutlu olurum Ama sosyal olarak hiç kimse ile bağlantım yok. Sadece internet üstünden etkileşim iş için olanak tanımaları için insanlarla konuşuyorum onun dışında 7 24 bilgisayar başında iş arıyorum ya da Proje yapıyorum Hayatım bilgisayarda ibaret Para kazanacağım diye iyice kafayı sıyırdım. Bu işi severek yapıyorum ortalama olarak şu an 1 projeden kazandığım fiyat 200 300 TL yi buluyor kendimi uzun zamandır geliştiriyorum Ama paranın kölesi olmuş gibi hissediyorum arkadaşım kız erkek olmadığı içinde mentalitem çöküyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Dostum kendine b@ktan bir kariyer bulmuşsun grafikerlik en az kazandıran mesleklerden biridir
Neyin ne olduğunu bilmiyorsun işi bilmeden konuşuyorsunuz kaynağı nerede tam olarak işi kendim biliyorum ve kendim gibi aynı sektörde arkadaşlarım var. Grafik tasarım geniş bir alandır. Ben size sormak istiyorum şu hayatınızda neler başardınız?
Tanıdığın en iyi grafikerin aylık geliri ne kadar?
İyimisin kankam? İşi biliyormusun git araştır biraz. Ajanslarda çalışıyorsun kendini geliştiriyorsun dezavantajı özel sektör olması, Sen ülke açısından değerlendirme bunu ülke içindede yurt dışındada online bir şekilde yapabilirsin. Biraz teknik bildikten sonra ilerlersin dil öğrenirsin.
Bu konuda içine 3 d modelleme efektlendirme Kurumsal minimalist tasarılar giriyor İşte kendini uzun süre zarfın geliştirirsen kazanırsın. Ortalama olarak Bir logo ya da sanatçılara albüm kapak tasarısı. Web tasarım kodlama vb. 1000 ile 100.000 TL ye kadar aklımda olanı söyledim tabi ortalam miktar okadar değil En yüksek büyük dev şirketler için konuşursak o fiyatlarda veriliyor. Ancak 3 4 saatlik bir uğraş ile 1000 ya da 500 300 TL civarı bir şey alabiliyor ve İçi çok geniş Modelleme işleri özellikle iş olanağı çok fazladır. Oyun yazılımcıları gelir kendini tanıtırsın iş falan yaparsan bir tasarıda miktarca para kazanbiliyorsun içinde Etkileşim alıyorsun Müşteri çoğalıyor sende aktiflik sağlarsan dahada devam ediyor. Dijital sektör kadar önü açık bir alan yok. Örneğin bir yazılımcı olarak işe başlarsan dil öğren geliştir yani ülke içi dışı insanlara iş yaparsın.
Dijital sektörden bahsetmiyorum grafikerlikten bahsediyorum, 3d artistlik, yazılım uzmanlığı, oyun geliştiriciliği, front end developerlık grafikerlikten çok ayrı meslekler. Grafikerlik dijital sektörde en az kazandıran mesleklerden biri.
Bu arada kendim grafikeriker + 3d artist + yazılım uzmanıyım hepsinde de uzman sayılırım
Portfolyonuzu atabilirmisiniz merak ettim
ya da tam olarak neden bu kadar edepsizce bahsediyorsunuz. En başında anlamadım
Çünkü gerçekten öyle ben b@k içinde yüzdüm başkasının yüzmesini istemiyorum. Kötü anlama senin iyiliğin için. şu an yazılımcı olarak çalışıyorum 35k maaşım var.
Şu an için modelleme öğrenmek istiyorum oradan devam edeceğim Sizden tavsiye almak istiyorum.
https://www.instagram.com/hard.king_/
Adresten istek atabilirmisiniz.
İnstagram kullanmıyorum
Nasıl bir tavsiye istiyorsun
Çok ihtiyacım var Herhangi bir iletişim adresiniz var mı gerçekten ihtiyacım var para kazanmam lazım
Açıklayacağım durumu
Ben yıllarca grafikerlik, 3d artistlik yaptım uzman olduğum halde beş kuruş kazanamdım yazılımcı oldum kazandım. O yüzden sana şöyle yaparsan kazanırsın gibi bir şey söyleyemem. Ama kazananlar var, ilk önce endüstriyel tasarım gibi bir bölüm okumalısın daha sonra autocad, solidworks, rhino vs programlarını öğrenirsen para kazanabilirsin ama okul olmadan dandik bi 3dci olursun tavsiye etmem.
Okulda öğrettikleri bir şey yokki grafik tasarım ve Model 3 d bölümlerin Okumadan daha hızlı ve iyi bir şekilde öğrenilebilir, Model işinde Uzman olupta hiç kazanamama ihtimaliniz Sıfır Yazılım Önü açık ancak model oyun tasarıları vb. gibi şeylerde kazandırıyor Nasıl bir ortamınız vardı merak ediyorum. Dediğiniz Piyasadan çok uzak Şeyler çünkü Kazananları görüyorum özellikle web tasarım Ve animasyon reklam animasyon ya da Manipülasyon tasarıları karışık animasyon gibisinden.
Şimdi şöyle oluyor, 3d cidden kazandıran bir sektör değil, iş verenler çok uzman kişiler aramıyor, onlar için basit işler yapabilen ucuz işçiler daha iyi. İyi para veren şirketlerin sayısı az bu şirketlere giremezsen ki girmek hiç kolay değil iyi bir para kazanman çok zor. Üniversiteyi bir şey öğrenmek için okumayacaksın diploma almak için okuyacaksın. Oyun, render, animasyon vs konularında 3d artist olarak para kazanamadığımı söylüyorum ama grafikerlikten kesinlikle çok daha iyidir. Ben teknik çizim taraftarıyım ama yine de sen bilirsin.
Şunu da söyliyeyim benim iş bulmamda bunların hepsini bilmem avantaj sağladı yani ne kadar çok şey öğrenirsen o kadar iyi aslında.
Ama grafiker tabanlıysan ui/ux artist olmanı tavsiye ederim
Yukarıda attığım instagram linkinde projelerimi kısabir şekilde özet yorumlayabilirmisiniz.
Peki bu after effect premier gibi programlar iş kazandırmayacakmı? Çok saçma geliyor maalesef Blender ile Kazanamayan kendini geliştiripte kazanamayn insan yok görüş çok garip geliyor şu videoyu izlemenizi tavsiye ediyorum bu alanda.
https://www.youtube.com/watch?v=taP2n8upsh8
After effects ve premier hakkında bir fikrim yok zaten bunun grafikerlikle de bir ilgisi yok, ama tek başına yine para edeceğini sanmıyorum tabi bu sadece tahmin. Photoshop, after effect premier tazılımlarının en çok kullanılan yazılımlardan olduğunu da unutma
Az önce yazılım haricinde hiçbiri para etmez diyordun şimdi ise tam tersine döndün yani Photoshopu Üst düzeyde biliyorum. After, premier, blender gibi programları, Temel seviyede biliyorum şu an onlara yoğunlaşıyorum Şu an Üniversiteye 3 yılım var bu 3 yıl içinde Kendimi geliştiriyorum zaten Dediğiniz şeyler beni strese sokmaktan başka bir şey yapmadı.
Üniversiteye diploma için gideceğim evet ama onun dışında dediğiniz şeyler çelişkili Hayvan gibi strese girdim. Zaten stresteydim.
Oğlum şaka mı yapıyorsun anlamıyorum, bunlar en çok kullanılan yazılımlar diyorum bunları bilen adam bulmak kolay yani, adam youtube kanalı kuruyor premier öğreniyor fotoğraflarını editlemek için photosop öğreniyor. Bunları bilmek artıdır ama aranan adam olmazsın.
Neyse ilk önce şu ukalalığından kurtul ondan sonra gel.
ui/ux artist Olacağım tamamdır.
Bence iyi bir tercih degil
Ne açıdan