If you...(not tell) me about Maxwell’s birthday I would forget it.->weren't tell dedim ama doğru kabul etmiyor.
If it...(not rain) today I would stay it home.->weren't rain olması gerekğini düşündüm CEVAP:Didn't rain nasıl olabilir kurala aykırı. açıklar mısınız?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
If you hadn't told me maxvell's birthday I would have forgotten
If it hadn't rained I would have stayed at home olmasaydi etmeseydi gibi şeylerde ben böyle kuruyorum ama kural grammar vs unuttum
bende bu şekilde kurardım ama test bu cevap did yardımcı fiilini kullanmış bu da kurala aykırı simple presentla başlıyorsa 2. cümle will can may should ile devam etmesi gerekirdi.
Kural yok hiç bende annem shjh
Did koymazdim ama en kötü if it rains der geçerim if it rained ya da
Bende aynısını düşündüm cevap anahtarı olmaz annem diyor hahaha
amaaaan köy g*tune kuzum sen devam et adhjsa YouTubedan konuyu hızlıca tekrar et için rahat eder. Hem belki soru yanlıştır.
Her ikisi de did olmalı bence. Did dene bakim olcak mı
evet doğru neden acaba anlatır mısınız? Bu durum kurala aykırı çünkü
Değil. Türkçeye çevirerek gidin.
"Eğer Max'ın doğum gününü söylemeseydin onu unuturdum"
Söylemek eylemi bir süreç değil. Geçmişte olmuş anlık bir olay. Yani burada past continuous tense kullanılmaz. Eğer bir süreç o an başlayıp günümüzde de devam etseydi past continuous (was/were) kullanabilirdin. Eğer geçmişte başlamış ve geçmişte bitmiş ama günümüzü etkileyen bir olay olsaydı past perfect (has/have/Verb 3. hal) kullanabilirdin. Bu aynı zamanda mişli geçmiş zamandır.
2. cümle de bunun aynısıdır.
Kurala aykırı sonuçta kural bilmeye ne gerek var ki
Olayla uyuşmuyor. Şöyle bir örnek vereyim. "3 saat önce ışığı açmadım" cümlesinden yola çıkalım.
Did kullanırsam: "I did not switch on the light 3 hours ago" olur.
Ama was/were kullanırsam: "I was not switching on the light 3 hours ago" olur ve bu da "3 saat önce ışığı açmıyordum" olur. Işık düğmesini açıp kapatmak anlıktır ve sürekli bir eylem değildir. Bir film izlerken was were kullanılabilir mesela. Anlatabildim mi
Anladım teşekkürler güzel bir anlatım
Didn't
Weren't raining
didn't tell doğru
ama werent raining değil kurala aykırı oluyor. cevabı didn't rain bu şekilde oldu mu kurala aykırı oluyor anlam veremedim.
Conditionalları unutalı çok oldu ama rain bir anlık bir iş değil o yüzden weren't gibi sanki
bende öyle düşündüm ama didn't çıktı cevap
Şimdi baktım netten ingilizce forumlarına, nativelerin hepsi weren't daha uygun demiş
değil mi kurala aykırı mix desem oda değil anlam veremedim
Yağmurlu cümle peki?