Herşeyden o kadar sıkıldım ki buradaki hiçbir şey bana mutluluk vermiyor artık. Yanlıs ders çalısıp 3 sene tercih vermedim 1 sene çalıstım ve sonuç hâlâ aynı yerde olduğumu gösterdi psikolojikmende çok yıprandığımı hissediyorum bazen düşünüyorum neden bir bölüm okumadım 2 yıllıkta kapasitem yetiyorken neden 4 yıllık diye zorlayıp yanlıs çalısıp vakit kaybettim diye içimde sıkılıyor ama bu sene kesin tercih yazıp uzak bir yere farklı bir şehiri görmek istiyorum yanımdaki komsu yere bile gitsem nefes alacağımı hissediyorum o derece yani. Burada hem aile sıkıyor hem sevdiğim adamla kötü seyler yasadım tabiki aynı sehirde değiliz bahane edemem bunuda ama sanki bu sehirde artık nefes almıyor gibi hissediyorum baska bir yerde en azından istediğim 2 yıllık sağlık dahi gelse hayatım düzene girer mi? Bu sadece olduğum durumdan bunaldığım geçici bir süreç sizce değil mi? Üniversitede sizce hayatım ne derece değişebilir? Kyk istiyorum özellikle baskıcı su ailemden De çok sıkıldım, ask konusunda da değmicek unutacağım bir adamı sevip acısını çekiyorum suanda derinden, bana çok haksızlık yaptı mantıken onu unutmam gerekiyor
+1 yılben de kazandım gitmedim yapamam diye aöf yazdım. şimdi tekrar hazırlanıyom benim ailem de aynı sayılır. yeniden girmeye karar verdim diye konulara baktım her şeyi unutmuşum çok güzel. bence baskıdan kaçmak için de ortam içinde üni okumak çok iyi. 2 yıllıkta olsa iş imkanları iyi yani özellikle sağlık için paranı da kazanmış olurdun şimdiye.
015 Yorumla- +1 yıl
bence ikimizde daha önem vermeliyiz az kaldı sınava seni kıranları üzünleri bir kenara at ve hayatını kurtar eminim üni sürecinde olmasa bile sonradan çok değişecek güçlü bir şekilde yeni ve güzel bir hayata başlıyacaksın
Soran+1 yılKesinlike ve çok pişmanım. İçmek gezmek eğlenmek bunları neredeyse unuttum hep baskılandım ilişkimde ve sonuç gitti baskasıyla mutlu sonra annemler ders dedi beni sıktı dinledim sanki herkes çok mutlu bana bunları yaptığı için ama ben mutsuzum gibi hissetmeye basladım 4 senede gerçekten doğru düzgün çalıssaydım belki 2 yıllık Şu an bitmiş olurdu
Soran+1 yılTelevizyon bile evde izlememe izin verilmiyor o kadar sıkıldım ki herseyden ben gezmeyi bile unutmusum ben kendimi unutmusum
- +1 yıl
resmen aynıyız ama ben yeni 18 im ilk defa girdim sınava
- +1 yıl
bu sefer artık uygun yollu bişi yaz kendini geliştirmeye bak yoksa başkalarına muhtaç kalcaz
Soran+1 yılAma ben 4 senedir bunları çekiyorum bu sene kesin gitmezsem okul denen seyi hayatımdab çıkarıp artık iş hayatına atılıcam hevesim falan bitti herseyim
- +1 yıl
ay iş bulmakta kolay değil daha zor iş çıkar bence ben işi de yapamam yani seni bilemiyom
- +1 yıl
leş gibi net yaptım kendi çalışmama göre ve 4 yıllık aydın antalya tuttu yani bence bu kadar kötü değilsindir az dikkat ver olucak bak ben İzmir olsun diye uğraşıyom ondan gitmedim
Soran+1 yılİş zor değil benim için ukte kalan üniversite için son kez deniyorum
Soran+1 yılNeden İzmir ? Bendr afyon istiyorum 2 yıllık ve oraya insallah gidicem ama olmasada illaki 2 yıllık sağlık tutsr diye düşünüyorum tutmazsa artık herhalde çeyiz almaya çalısmaya işe girerim
- +1 yıl
izmirliyim de o yüzden İzmir çevresi tuttu ama cesaret edemedim gitmeye çalışmamda gerekirdi okurken ondan. sende olmazsa iş ve evlilik diyorsun yani aöf falan oku bari bir diploman olsun aynı zamanda. iş imkanın genişler
- +1 yıl
çocuk gelişim okuyup öğretmen olanlar var mesela
Soran+1 yılHevesim kalmadı artık okumak için lisede açıktan bitti çünkü
- +1 yıl
anladım bir kere kopunca komple gidiyo benzer işler benle. kendini üzme hakkında hayırlısı olsun inşallah👋
Soran+1 yılİns Tesekkür ederim
En İyi Cevaplar
+1 yılÜniversite ye gidersen hayatını ne yönde değiştireceğin sana bağlı , kariyerin için mi baskı halinde yapamadiklarini yapıp dopamin seviyeni arttırmak için mi? Şayet evdeyken hapis hayatı yaşayıp üniversiteye gidip ortamlara akayim dersen pekte iyi şeyler olacağını düşünmüyorum, yine sakin bir hayat yaşayıp düzgün bir ilişki yapabilir ve iyi arkadaş ortamina katılabilirsin bu da senin hayatını daha iyi şekilde değiştirebilir.
026 Yorumla
Soran+1 yılKafam çok karısık , psikolojimi alt üst ettiler. Kendimi değersiz hissediyorum😔
Soran+1 yılKariyerde istiyorum Ayrıca ve bu yönde Şu an ilerliyorum
- +1 yıl
Klâsik bir düşüncenin dışında kendimi ifade etmiş olayım. Yeni bir ortama gideceğin için zayıflıkların olabilir sen bunları kabul edip üstesinden geleceğini bilirsen sorun çözülür. Üniversite bambaşka bir ortam iyi niyetini su niyetine içen olabilir birinin sana karşı davranışı hoş olmaz ve umrunda bile olmaz, sen karşı çıkmadığın müddetçe bu döngü haline gelir. Düzgün bir dille kendini ifade edersen eğer sorun yaşamazsin. Seninde en çok problem yaşadığın durum değersizlik hissi olduğundan bu bile senin için zararlı bir düşünce haline gelmekte. şu an hazırlık yapıyorsan üniversite sınavına aynı zamanda kendine vakit ayırmaya bak kişisel gelişim alanında videolar izle , kitaplar bulmaya çalış. Evden dışarı çıkıp gezme problemin varsa da umarım üniversite de arkadaşlarinla gezi düzenlersin bu doğal bir şey bana göre. Üniversite de kız erkek karışık arkadaşlık grupları oluyor ancak sigaraya bir şey diyemem de alköl konusunda çok hassas olman dileğiyle 😃
- +1 yıl
Kafan karişmasin , sadece insanlarla iletişim kur , her isteklerine de kemküm ederek cevap verme , açıklama gereği bile duyma , istemediğin birşeye hayır dersen eğer o zaman her şey normal şekilde devam eder. KYK da kalırsan odanda absürt takılan biri illa olur ses çıkarır veya oda içerisinde rahatsızlık duyduğun bir şey olursa orada uyar hemen , ya da dışarı çağır konuş derim en fazla. 3 ayda elde ettiğim deneyimler bunlar.
Değersizlik hissine gelecek olursak ben kendimi geliştirmek üzerine yoğunlaşan biriydim. Sevgililik düşüncem yoktu çünkü hiç yaşamadım , bazı korkularım vardı maalesef. Dedimki kendi kendime şu üniyi adam akıllı okuyayım gerisi gelir. 2. Haftada güzel bir şey oldu, duruşu, bakışı hoş ve naifliğe sahip biriyle tanıştım arkadaş ortamında , ikimizde birbirimizden etkilenmişiz ancak ben bilmediğim için ve tek taraflı bir ilişki yaşamak korkusu olduğundan biraz zaman tanıdim kendime , sonra 3. gün hoş bir sürprizle karşılaştım, bir arkadaşım sevgilin olsun ister misin diye sorunca bende şaşırdım ilk başta baktım istediğim kişi olunca tamam dedim ve ilk günler sırf yeni tanıştığım için sevgilimin arkadaş ortamında canımı sıkan şeyler oluyordu ve bunu paylaşmak bayağı zamanımı aldı ufak çaplı kırılmalar da yaşadık ancak sevgilim benim yaşıma daha yakın diğerleri ise baskın karakterli durduğunu düşünen kişilerdi bende sevgilimin karakterime daha yakın olduğunu hissettiğim için yani sessiz , hayır diyemeyen biri olduğundan kendimi nasıl eğittiysem aynı şekilde onu da ben eğittim , bazı konularda da ondan çok şey öğrendim en güzeli sevmeyi öğrendim 😃
Soran+1 yılBenim çevre konusunda sıkıntım yok Özgüvenimide çalısırken kazandığımı düşünüyorum 15 ay gibi bir sürede ben insanlarla ilişkimi birazcık düzelttim dersanede de iyiyim kızlarla sorun beni baskılanan su hayata mahkum gibi hissedip üzülmem ben dısında herkesin mutlu olması Şu an istediklerimi yapamam ha alkolde alamıyorum makyaj vs kısacası kendimi unutmam ve sınava hazırlanıp bir sürü keske ve zaman kaybı Şu an beni ruhen yorgun hissettiriyor 4 sene hiç mi insan ilerlemez sizce? Ama istediğim beklentilerim yanlıs çalısmam beni ilerletmedi 23 yasında Şu an hiçbir şey basaramıcam hissine kapıldım
Soran+1 yılYaa çok güzel😇 peki sizde kyk de mi kaldınız? Ve uzak bir şehirde olmam bana daha iyi geleceğini düsünüyorum çünkü bu sehirde boğulduğumu düsünüyorum sizce hangisi daha iyi olur? Aile ortamında huzur mutluluk yoksa uzakta olabilir miyim
Soran+1 yılAyrıca ben ask falan istemiyorum sadece birazcık huzur istiyorum artık insanlar hayatıma müdahale etmesin istiyorum bir ölü gibi sanıp çeksinler ellerini üzerimden istiyorum
- +1 yıl
Açıkçası 23 yaşında olman birşeyi değiştirmez sen bugün farkına vardıysan mental sağlığın ne dereceye gelmiş, bugünden itibaren başla kendin için ne istiyorsun onu ölç, tart ve hayatına odaklan. Kendin için yaşamayı bilirsen eğer her şey daha iyi olur , yanlış çalışma sergilediysen de doğrusunu bulabilirsin bence.
Bende 18 yıl memlekette 5 yılda Ankara 'da geçirdim memleket bana hiçbir şey kalmadı hatta hayatımı mahf etti Ankara 'da biraz toparlandım ve dershaneye giderken 1 yıl harcadım kendim için , sonuç inanılmaz 🤔 özgüvenimi istediğim için birazda insan içine çıktığım için elde etmiş oldum. - +1 yıl
Uzakta elbette kalırsın Akdenize yakın bir ilçede okuyorum , doğunun en dogusundan gelenler var sen düşün. KYK da kalıyorum ve burada istemsizce sevdiğim insanlara karşı fazla fedakarlık yapsam da artık biktrdiklari için temkinli olmaya çalışıyorum. Sevdiğimle mutluyum öyle işte.
Soran+1 yılDiyorum ya Özgüvenimde bir sıkıntı yok ailemle olduğum süreçte sadece biraz yıpranıyorum ben hayata dolu dolu bakan güleç bir kızım aslında beni üzen sömüren sunu yapamazsın dediğinde üzen ailem olmasaydı gerçekten güçlü bir kızım beni sömürüyo beni üzüyor ailem ve sanırım onların yüzünden ben ilerlemiyorum bana çalısamazsın diyen babam çalıstığım dönemde çıkmam için elinden geleni yaptı ağzımdan girdi burnumdan çıktı işten çıkıp dersaneye girdiğimde de sey dedi akraba olmasa kimse seni almaz işe. O bana fırdat mı verdi? Ama doğru söylüyor hiçbir iş yeri devlet haricinde akşam 7 de çıkmama müsaade etmez dünyada tek kızda ben değilim kimse beni bu yüzden işe almaz bu yüzden onunla yasadığım sürece ne okuldan nede işte asla ilerleyemiceğimi biliyorum
- +1 yıl
Sadece aşk hayatında herşeyine karışıklığıni düşünüyorsan yanılıyorsun , arkadaş ortamında eğer sen hayatının her alanında verdiğin izinlere 2. defa dur demezsen eğer arkadaşların da karişir , kullanır ve engeller.
Soran+1 yılBen işte fedakar bir kız değilim insanlara dozunda davranıyorum. Çok sevsem alıssam bile sanaldaki ile gerçekteki ben çok farklı
- +1 yıl
Ailen seni Pandora kutusuna koyup aile müzesinde hapsedecek herhalde. Ailen ne olsun istiyor anlam veremedim açıkçası 🧐
Soran+1 yılİnsanlar bana yaklasıyorlar insanlar benle muhatap olmak istiyor bende bana atılan adımları değerlendiriyorum
- +1 yıl
Aslında doğru olanı yapıyorsun da aile kanadında sıkıntıların çok fazla , üniversiteye gitmen çok daha iyi olur, evinden 2-3 saat uzakta bir yerde oku inan o bile iyi gelir sana.
Soran+1 yılKız olduğum için hassas davranıyorlar benim dısarı çıkmam gözümün açılmasından babam ağzıyla söyledi korkuyormus bundan
Soran+1 yılAma bilmiyor ki kızı arkasında nasıl biri. Çalısıyorum bugün mesaideyim diyip kızlarla kafa yapıyorduk iş yerinde patronu kovup
Soran+1 yılİşte tam olarak bahsettiğim şey su. Beni gerçekten çok iyi anladınız. Umarım 6 ay sonra hayatım düzene girer zaten yks den çıktığım günün sabahı eski işime devam edeceğim
- +1 yıl
Bu korkularını seninle paylaşmasi çok doğru ancak böyle de hayat geçmez sen ne çeşit insan var bilmesen ilerde sadece evleneceğin kişiyi mi göreceksin sanki. Sen kendinden emin olduğun sürece kimse sana istemediğin bir şey yaptıramaz , gözün açılacak olsa bile kendi güvenliğin etrafında envai çeşit insan var görüp ona göre savunma mekanizması geliştirmiş olacaksın. Sen kariyer hayatı peşindesin onu anladım , ailenin de bunu anlaması gerekmez mi?
- +1 yıl
Kızlarla kafa yapmak ta erkeklerin kendi arasında kafa yapması inan bir yerden sonra bayiyor , zaman o kadar değerli ki kendin için harcamaz isen harcanirsin o derece.
Soran+1 yılOtur işi öğren sana salonunu açayım dedi bende işte bunu istemiyorum bu yasta bari 2 yıllıkta olsa bu kadar okumusum bari sağlık okuyayım üniversite mezunuda olayım dedim çalıstığım dönemde hrp bu burukluğu yasadım ileride keske okusaydım demek yerine şimdi okuyayım iş bulamayınca bile en azından diplomam var derim ama anestezi gibi bir bölümde ya da sağlıkta açıkta kalmam herhalde çok büyük sanssız olmam gerekiyor alımlar vs var sonuçta
- +1 yıl
Senin için hayırlısı olmasını diliyorum, bende şu an finallere hazırlık yapıyorum. Umarim sohbetimiz verimli geçmiştir, kendinize iyi bakın hoşçakalın 🤝
- +1 yıl
Alımlar ve iş olanağı hakkında inanın pek bir bilgim yok sadece diyeceğim tek şey gönlünüzce istediğiniz mesleği icra etmek için uğraşın ne aileniz nede çevreniz sizi dedimleriyle üzsün.4 yıllık niye okumadın diyen birileri ille çıkar ona göre güzel cevap bulacağınıza inanıyorum. 👋👋👋
Soran+1 yılİşte ben kendim için birşeyler yapmadığım için şu an bugün mutsuzum
Soran+1 yılPeki sizde kendinize iyi bakın hoscakalın
- +1 yıl
Kendin için birşeyler yap🤏
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,2b cevap paylaştı.
u +1 yılÜniversiteye giderseniz hayatınız değişebilir.
00 Yorumla ünv. hayatı arkadaş ortamı eğlence vs dışında başka bişey değil
02 Yorumla
Soran+1 yılÖyle dediğiniz zamanda insan soğuyor bu kez
+1 yılÜniversiteyi dizilerdeki gibi sanma öyle çok beklediğin gibi ortamlar olmuyo beklentini çok yüksek tutma yani özellikle çok bilinmeyen küçük bi şehirdeki üniversiteye gideceksen hic beklentin olmasin
05 Yorumla
Soran+1 yılSadece huzur istiyorum artık 🥺
- +1 yıl
O zaman sorun yok ya uzak mesafe sevgilinden de ayrıl kendi kafana göre yaşarsın rahat
Soran+1 yılTerk etti zaten mesele ayrılmam değil ki mesele bu kadar kısıtlı mutsuz hayatım varken oda dahada sıkıstırdı zaten iyi değildim bide böyle ayrılıp mutlu olduğunu görüyorum sinirlerim daha çok bozuldu ailemde bana her sene mezuna kalıyorsun yok televizyon izleme yok gezme bilmem ney yaparak sıkıstırıyor beni bende haklı tabiki annemi buluyorum ama o an ne televizyon izleyesim geldi bide içimede kapanıp iyice sıktım kendimi hevesim gitti hiç bir seyden sanki tat almıyorum sanki ben dısında herkes çok mutlu bana hayatı zehir ettikleri için ben mutsuzum ama herkes çok mutlu gibi hissediyorum
- +1 yıl
Kimse sorunlarını dışarıya yansıtmıyo yoksa herkesin bi derdi sorunu var canım öyle düşünme sende illaki güzel zamanlar yasiycaksin
Soran+1 yılİnsallah 🥺
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence senin okumaktan önce kendini keşfetmeye ihtiyacın var
04 Yorumla
Soran+1 yılBen kendimi biliyorum ne olduğumu ve bir üniversite diploması istiyorum işim geleceğim vardı zaten üniversiteyi heves eğlencesine okuyup gezicem sonra kendi işimin basına geçicem zaten hayatta 2 senede bos geçirmem bana zararı olmaz diye düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılOnun için okumak vatana ihanet çünkü kontenjan doldurmuş olacaksın sırf sen gez toz diye gerçekten okuyup hayat kuracak birisinij hakkına girmek olmaz
Soran+1 yılAlla alla zaten bir sürü bos insan giriyor sınava ayrıca istediğim sağlıktı gelmiyordu 4 yıllığı su psikolojiyle yapamadım en azından 2 yıllık diye avutucam kendimi beğenmezsem zaten kpss çalısmam
Soran+1 yılTek içimde ukte kalan sey bu kaldı bunuda yaptıktan sonra nasıl istiyorsam artık Öyle olacak
Gizli Üye(25-29)+1 yılşu an kaçmak istiyorsun ama kaçmak çözüm değil kendini mutlu et
05 Yorumla
Soran+1 yılVe denedim de biliyormusun ama o kadın kapıyı tuttu beni kilitledi üzerime kaçmayayım diye
Soran+1 yılSu sartlar altında hapishanede gibi hissediyorum kendimi sanki ben dısında herkes mutlu ama ben değilim
Cevap sahibi+1 yılİmtihandayiz bu geçici dünyada hiçbir şey kalıcı değil en mutlu animizda geçecek en kötü animizda geçecek
Soran+1 yılİşte bu benim bu en kötü dediğim zamanlarım
Cevap sahibi+1 yılBu zamanlarda geçecek
- Eğitim & Kariyer konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılHerkes öyle diyor ama sanmıyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılÜniversiteye gittiniz mi peki
Soran+1 yılBen istediğim yere insallah girmeyi düşünüyorum
+1 yılBilimle, ilimle uğraşmak iyi gelir.
04 Yorumla
Soran+1 yılHiç ilgimi çekmiyor
- +1 yıl
O zaman ne demeye üniversite okumaya gidiyorsun, erkek arkadaş yapmaya mı?
- +1 yıl
Annem gibi konuştum bu arada 😂
Soran+1 yılEvet gezmeye gidiyorum kafam derste değil
+1 yılOrtamına ve şehrine bağlı
00 Yorumla
+1 yılİyi bı meslek seçimi yaparsanız
00 YorumlaDegişebilirde bu senin elinde🙃
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence düzelir Şu an üniversitede mutluyum
014 Yorumla
Soran+1 yılAileden uzaktamısın
Cevap sahibi+1 yılEvettt öyleyim
Soran+1 yılHerseyde Beni baskılıyordular basta normal sandım erkek arkadasımda baskılıyordu beni sanki her yerde zincirlenip boğuluyordum gibi hissediyordum simdi beni bıraktı o mutlu baskasıyla ben de bunalmışlık hissiyleyim gezmek istiyorum sınav var dizi izlemek istiyorum annem gördüğü gibi yeter diyip baslıyor her sene mezuna kalıyorsun vs o an ne dizi izlemek geliyor nede ders çalısma hevesi bütün herseyimi sömürüyorlar
Soran+1 yılDepresyona girdim galiba hayattan tat almıyorum artık
Cevap sahibi+1 yılBence gece dizi izle gündüz ders calıs goze batmaz
Soran+1 yılMakyaj yapmak alısveriş yapmak gezmek vs unuttum sanki bu hisleri ve sadece çikolata kahve mutlu ediyor beni alkol istiyorum ama kafam normalde de güzel iyice güzelleşirse ders çalısma enerjim gidicek diye onuda yapmıyorum içimden kimseyle konusmak gezmek bile gelmiyor kendimi sıkıntıya veriyorum ki gazlanıp ders çalısayım diye ama beni bu mutsuzda ediyor
Soran+1 yılPeki uyku saati?
Cevap sahibi+1 yılGece 12 de uyu 8 de uyan
Cevap sahibi+1 yılAlkol kullanıyo musun oo ne alıyosun
Soran+1 yılAra sıra öncedendi kızlarla aramızdaydı
Cevap sahibi+1 yılüniversitede de erkk arkadasınla olur mu ne😂😂
Soran+1 yılErkek arkadasım olmucak büyük ihtimalle ya da bilmiyorum bana rağmen o mutlu oluyorsa ondan iyisinide bulabilirim belki ama alkol erkekle içmem
Cevap sahibi+1 yılNeden ıcmezsın kı
Soran+1 yılErkek konusunda ilişki düşünmüyorum çünkü ben ilişki bile istemiyorum ben erkeklerke konusmakta istemiyorum
+1 yılDeğişir neden değişmesin
01 Yorumla
Soran+1 yılBöyle olacakmış gibi hissediyorum hep
Değişmez
00 YorumlaDeğişebilir de değişmeyebilir de :)
00 Yorumla
+1 yılAileyle yaşamak çok zor
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler