Harcı 27 aralıkta yatırmama rağmen işlem ocak ayına kaldığı için aradaki zamlı farkı istiyorlar. Bütün hevesim gitti. Hatta almamayı bile düşünüyorum. Başta ülkeyi yönetenler olmak üzere emeği geçen herkesin mk
Herkes heyecan yapma demiş. Ben de diyorum ki heyecan yap. Çünkü önemli bir sınav. Heyecan yapman gerekiyor bu gayet normal. Eğer beynine ben heyecan yapmamaliyim diye mesaj gönderirsen o şey başına gelir ve heyecan yaparsın. Sınavda arabayla uğraşırken bir de heyecanına ugrasirsin. Heyecanını dindirmek isterken bu sefer de araba sürerken hata yapıp sınavdan kalırsın. Kendine ben heyecan yapmam lazım diye söyle. Sınavda heyecan yapmaktan korkmazssan hiç heyecan yapmazssin zaten.
Küçücük yuvarlak bir nesne sadece. Alttaki iki lastipe manevra hareketi veriyor. Oyuncak yani senden büyük değil senden becerikli değil. Sen ne yapmak istersen o onu yapmaya hazır. Rahat ol sanki arkadaşlarınla bir 15 dakika araba ile gezmeye çıkmışsın gibi düşün :))
Aralık ayında e-sınava girdim sınavdan önce 2-3 deneme çözüp girdim 5 yanlışım vardı sınavda abartılacak bir durum yok bu ayın son haftasında direksiyon sınavına gireceğim kesinlikle şunu söyleyebilirim eğitim zamanı gergin olma boş yere yoruluyorsun ve kas ağrısı çekiyorsun kemeri ve sinyalleri unutma onun dışında panik yapma sürekli aynı pistesin değişik bir şey yapmıyorsun 🙃
Bence oldukça sakin olmaları bu bir süreçtir yani başlarda herkes biraz gergin ya da aşırı heyecanlı olabilir bu oldukça normaldir. burada önemli olan kendinize güvenmeniz ve kendinizi rahatlamanızdır. sakin kalmak her zaman için önemlidir. zaten sınavı yaptığınız sırada öğretmenleriniz size gerekli bilgileri verecektir. bol bol tekrar yapın ve daha önce çıkmış sorulara göz atın.
Şimdi kızçehanımmcım direksiyon başında mutlaka sakin kal. Ve sürmeye başlamadan önce mutlaka arabanın her yerini kontrol etmeyi alışkanlık haline getir ki direksiyon sınavında hocalarda ne kadar dikkatli olduğunu görsün. Kurs dışında mümkünse arabayla pratik yapmaya çalış. Ehliyet sınavı içinse çıkmış soruları çöz. Yanlış yaptığın konuların da üzerinde dur.
Yazılı mı direksiyon mu? Yazılı için çalışman gerek.. Direksiyon için sakin ve yanında senin dikkatini dağıtmaya çalışan gözetleyicileri duymazsan geçersin. :)
Gerilmemen yeterli olacaktır. Kitabı oku kitaptaki soruları çöz sınava girermiş gibi direksiyona gelince onuda napıcanı gösteriyorlar rahat ve panik yapman bir insansan hepsini bir seferde verirsin. Kalanların çoğu ya panik ya da heyecan yapıp kalan var.
Arabasız almak niye saçma? Adam ehliyetini alır 5 sene sonra arabasını alır en azından ehliyet almakla zam fiyatalriyla uğraşmaz o stresle uğraşmaz nesi saçma?
Komik mısın kızım? Söylüyorum ya. Araba aldıktan sonra uğraşmak istemiyodur. Her sene zam geliyor yatırım yapmak istiyodur. 2 sene stajyer ehliyeti den muaf olmak istiyodurm nesi sacam hala?