Sizce iş mi seçiyorum?

Bilmem kaç kere mezuna kaldım ve bu sene tekrar ve tekrar adını bile anmak istemediğim sınava gireceğim fakat ciddi ciddi ders çalışamıyorum. Bu yüzden motive olmam açısından bir işte çalışayım diyorum ama part time. Bunu aileme her dile getirdiğimde yok iş seçiyormuşum yok şu yok bu. Onların tek derdi erkenden sigortaya başlamam, iyi bir aile kızı olmam, tüm ev işlerinde köpekleri olup ataerkil anlayışlarına boyun eğmem. Yoksa bu kız okusun mu, iyi yerlere gelsin mi umurlarında değil. Bu arada ailemin hiçbir motivasyonuna ihtiyacım yok sadece bana çalış çalış diyene kadar oku oku deselerdi şu an daha farklı durumda olabilirdim neyse ailemde suç bulmam çok yanlış biliyorum ama olmuyor. Çalışamıyorum başka hiçbir çarem olmadığı halde evden dışarı bile çıkmıyorum. Çünkü ailemi önemsiyorum ve zıt fikirde olmamız beni etkiliyor ve ben hiçbir şey yapmıyorum. Hiçbir şey... Ve bu senelerdir böyle. Nereye kadar devam edecek böyle inanın ben de bilmiyorum. Artık öyle büyük bir kariyer hedefim falan da yok sadece kendime bakabileceğim basit bir işim olsun ve rahatlıkla kendim olabileceğim bir alanım olsun istiyorum. İşte bu yüzden part time bir işte çalışır, kendime sorumluluk bilinci yüklerim, belki motive olur ders çalışmaya da başlarım diye düşündüm. Allah aşkına söyleyin ben iş mi seçiyorum? Çok mu mantıksız konuşuyorum?

Sizce iş mi seçiyorum?