Alanım sayısal olmadığı için şimdiye kadar hiç çalışmamıştım ama tyt netlerim daha fazla artmadığı için matematik yapmak zorunda olduğumu fark ettim ama temelim yok 10 15 net yapsam bana yeter nasıl başlamalıyım
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) Matematik dersini geçmek için ne yapmanız gerektiğine dair bilgi verebilirim. Öncelikle, TYT Matematik dersi genel matematik konularını kapsar. Bu nedenle, öğrendiğiniz tüm matematik konularını tekrar etmelisiniz. Özellikle, öğrendiğiniz aritmetik, geometri, trigonometri ve istatistik gibi konuların nasıl uygulandığını anlamaya çalışın.
TYT Matematik dersi için çalışmaya başlamadan önce, hangi konuların daha iyi anladığınızı ve hangi konuların daha zorlandığınızı tespit edin. Zorlandığınız konuları daha çok çalışarak anlamaya çalışın ve pratik yaparak becerinizi geliştirin. Ayrıca, öğrendiğiniz konuları uygulamalı olarak çözmeyi deneyin. Örneğin, öğrendiğiniz geometri formüllerini kullanarak geometrik şekiller çizmeyi deneyin veya aritmetik işlemleri gerçek hayatta kullanarak uygulama yapın.
TYT Matematik dersine hazırlanırken, sınav için özel olarak hazırlanmış çalışma kitapçıkları veya online testler gibi kaynakları kullanabilirsiniz. Bu kaynaklar, sınavda hangi konuların daha çok soru gelebileceğini ve ne tür soruların çıkabileceğini gösterir. Böylece, sınavda hangi konulara daha fazla önem vermeniz gerektiğini anlayabilir ve çalışmalarınızı daha etkin bir şekilde yönlendirebilirsiniz.
Son olarak, TYT Matematik dersine hazırlanırken sık sık özel ders almayı da düşünebilirsiniz. Özel dersler, size yönelik özel bir çalışma programı oluşturulur ve zorlandığınız konular üzerinde daha fazla zaman harcarak anlamaya çalışılır. Böylece, sınavda daha iyi bir performans gösterebilme şansınız artar.
Genelde alanı sayısal olmayan kişilerin yaptığı hatalardan biri, matematik dersi ile bağlarını güçlendirmemek. Ne kadar çok sayısal dersten bağımsız, lisede okursan oku. Üniversite sınavında, karşına sayısal bölümler çıkacak. Ve illa ki 5-10 tane yapma zorunluluğun vardır.
Önünde yaklaşık 5 ay var. Matematiğin temelinden başla diyemem. Çünkü yetiştirmen imkansız gibi görünüyor. En azından matematik dersinde, hangi soruları daha iyi yapıyorsun veya ona yakın hangi soru tarzları sana daha yapılır gibi görünüyor ona odaklan derim. Önce bir deneme amaçlı, matematik testi çöz. Hangi soru tiplerini veya benzerlerini iyi yapıyorsan ona odaklı ilerlersin. Genelde problemler yoğun çıkar. Problem sorularına bak derim. En az 5-7, en fazla 7-10 soru arasında yapmaya çalış. Gerekirse, youtube üzerinden videolar izleyerek destek alabilirsin..
Yaa toplama cikarma ile baslayan bi kitabi yarisina kadar falan cozmustum asiri basit geldi biraktim probleme kadar olan konuları bitirmeye calisiyorum hedefim tabiki tüm konuları bitirmek değil maalesef ama 5 ayda 10 net yapamaz miyim bu konular arti problemler ile :(
Antrenmanlarla mat 2 kitabını alabilirsin diye hatırlıyorum. Üçdörtbeşin tyt mat kitabı da güzel ama bi tık zorlar mı bilemedim.
Bende rehber matematiğin 49 günde tyt matematik kitabı var onunla 10 nete çıkar mıyım o zor değil sanki
Rehber matematiğin videolarını izliyordum yksye hazırlanırken ama kitabın zorluğu hakkında bir bilgim yok maalesef. Sadece şunu tavsiye edebilirim. Şu an bununla başla. Çok zor gelirse daha kolay bi kitap alırsın sonra buna geçersin. 6 ay 2 tane kitap bitirmek için gayet yeterli bi süre çünkü. Bir de sadece genel tyt değil tyt mat denemesi de çözmeye başla her sabah.
Tesekkur ederim
Rica ederim.