Vay arkadaş ödev üstüne ödev. Daha 3. haftamız yaa =(
Anatomi prof.'u ölsün.
Hatta siz suikast düzenleyin.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aslında çok güzel bir nokta. Hatta doğum yapması yakın bir tanıdığıma "çocuğu ben yetiştirecem" dedim. Tanıdığımın yanıtı da "Neden? Çocuğum daha 5 yaşında sabah akşam bilim konuşsun diye mi. Yavrum bebekliğinde çizgi film izleyecek uçak kazaları raporu değil" diye yanıt verdi :))
Genel olarak bilim çok güzeldir. Öğrendikçe daha fazlasını ister insan. Küçük yaşlarda bunları öğrenirse ileride çok daha fazlasını yapar.
Hücreyi anlatan çok güzel belgeseller ve videolar var internette. Onları seyrettirebilirsiniz. İnanın sizden daha iyi ve etkili anlatacaklardır.
YAŞASIN BİYOLOJİ !
3-5 Yaşındaki veletler diye küçümsememelisiniz. Siz ne verirseniz onu alırsınız. Ben çocukların akıllı olduklarına inanıyorum. Eğer siz onlara verirseniz onlarda bunu hemen kaparlar. Bir çocuğu hafife almamak gerekir. Bir çok konuda en az yetişkinler kadar başarılı oluyorlar.
Bahsettiğiniz çizgi filmin adı ; Vücudumuzu Tanıyalım
Hücrelerle ilgili bölüm ;
https://www.youtube.com/watch?v=I5c-Zq9AZFs
Ben velet söyleminize değil 3-5 söyleminize istinaden küçümsemek demiştim. Çocukların akılları inanılmaz. Aslında bir çoğumuza örnek olmaları gerek. "Anlamazlar ki" demiştiniz ya. Öyle bir anlıyorlar ki. Ben her zaman çocuklardan yana kullanırdım oyumu :)
Yoksa velet aşağılayıcı değil tam tersine sempatik bir söz.
Çizgi film için rica ederim.
Anladıkları şeyleri çok güzel anlatıyorlar elbette ama özellikle görebildiği şeylere inanır o yaş grubu çocuğu. Bu yüzden hocamız sürekli oyuncak yapmamızı istiyor fakat hücre konusu çok sakat. Prof bile düşünün ama yapabileceğinizi sanmıyorum yani ben şu ana kadar yapamadım dedi fakat bunun üzerine bizden beklemesi de ayrı bir muamma.
Çocuklar domuz gibi oluyorlar :))
Bir çok şeyi gayet iyi anlıyorlar ama işine geldiği zaman bunu sergiliyorlar.
Hücre özelinden değil biyolojiden bahsedeceğim. Çocuklara küçüklüklerinden pozitik bilimleri (matematik, biyoloji, kimya ve fizik gibi) öğretmek gerekir. Ben çocukken 80'li yılların başında bankamatik programı yazmıştım ama efektif olmamıştı. Yani çocuklara imkan verilirse çok şey yapabilirler. Biyoloji düşündüğünüz kadar korkutucu değil ki. Biraz çaba gösterirseniz biyolojinin aslında hayatın her alanında olduğunu görürsünüz, tıpkı matematik gibi. İnsanlar matematikten korkarlar ama aslında bir anlasalar ne zevkli olduğunu...
Çocukların böyle bir korkuları olmadığı için kolayca anlatabilirsiniz.
Hocanız size zor bir iş veriyor ki sizi hayata hazırlıyor. İmkansızı denettirip bazı dersler veriyor size.
Domuza benzetmeyin o melekleri yaaa =)
Evet çocuklar küçük bilginlerdir. Her şeyi çabuk kavrarlar ama sorun onların seviyesine nasıl inec3ğimi bilememem. Ayrıca ben Tm bölümünden mezunum yani biyoloji bilmiyorum =)
matematikten de nefret ediyorum. Tüm lise hayatım boyunca matematiğe çalıştım ama şimdi çocuklara en fazla toplamayı çıkarmayı öğreteceğim =D
Domuz demedim :)) "Domuz gibi anlıyorlar" diyecektim.
Bir çeşit sevgi ifadesi bu. Çocukların zekalarına hayranım. Kesinlikle benim kuşağımdan (1977) çok daha akıllılar ama bir o kadar da şeytanlar. Hemen irkilmeyin. Akıllarını her insan gibi kendi menfaatleri doğrutulsunda kullanıyorlar. Özellikle anne ve babaları inanılmaz manipüle ediyorlar. Bazılarını özellikle bebeklikten sonra insanın öpücük bombardımanına tutmak geliyor insanın içinden.
Bence onların seviyesine inmeyin çünkü onlar sizin seviyenizdeler. Sadece anlatım şeklinizi sadeleştirebilirsiniz. Basit bir lisanla anlatırsanız sizi takip edebilirler.
Siz de ne yazık ki matematiği öcü gibi görenlerdensiniz. Halbuki her saniye matematiği kullanıyorsunuz ama öğrenme zorunluluğu ve dayatma yüzünden matematiğin güzelliklerini ıskalamışsınız.
Cosmos belgesellerini hiç seyrettiniz mi
www.filmifullizle.com/...4-turkce-dublaj-izle.html
Ufkunuzu değiştirecektir. "Yahu bu kadar güzel olacağını tahmin bile edemezdim" diyeceksiniz.
Hayır izlemedim ama izleyeceğim teşekkürler =)
Matematiği öcü olarak görüyorum evet. Çünkü matematik zekam sıfır. Benim resme, müziğe ve edebiyata yeteneğim var fakat matematiği zorunlu olarak gördüm. İnanın üniversite sınavında çalıştığım tek ders matematik =D
Ayrıca çok dili ile yetişkin dili farklıdır. Çocuklarla yetişkinler gibi konuşulamaz. Çünkü onlar bizden farklı düşünür, bizden farklı hareket ederler. Bizim gibi hayal güçleri de kıskaçlara alınmamıştır henüz. Ben bir şey anlatırım, onlar farklı şey anlarlar.
Mesela çocukluğumu çok iyi hatırlarım. Kardeşim olacağını 2 yaşımda öğrendim. Peki bebek nasıl dünyaya gelir diye hiç sormadım aileme çünkü kendi teorimi geliştirmiştim. Anne ve baba Allah'a dua ederler sonra doktora giderler, doktor annenin karnına bir bebek yerleştirir anne bebeği büyütür, o sırada bebek ablasına hediyeler gönderir, ablasını merak eder sonra da doktor bebeği dünyaya getirir... =D
Matematik zekası diye bir şey kabul etmiyorum. Şartlandırıldığınız için matematiği bir düşman olarak görüyorsunuz. Halbuki bir çok bilim adamı sanat ve edebiyatı çok yakından takip ederler. Sanatçıların geniş ufuklarında analitik düşünce yapısı ve özgür irade vardır. Bunun yansımasını matematikte ve diğer bilim dallarında görebilirsiniz. Siz bu bağı hiç bir zaman kuramamışsınız malessef. Halbuki bir tadına varsaydınız matematiğin. Sayılarla dans etmenin mutluluğuna siz de varabilirdiniz. Çok yazık olmuş.
Çocuklara bilmediğiniz bir şeyi anlatmaya çalışıyorsunuz. Bilmediğiniz bir konuyu nasıl anlatabilirsiniz ki. Bence asıl sorun buradan kaynaklanıyor. Ne dersiniz?
Çocukların lisanının farklı olduğu doğru. Çok güzel tespitler yapmışsınız. Hayal gücü kıskacı. Bu konuda bile saatlerce sohbet edebiliriz. Çocukların açık duyularına bu bilgileri rahatlıkla enjekte edebilirsiniz. Yeter ki doğru yöntemi tercih edin.
Bebek doğum anlayışınız çok orjinal :)
Ben her insanın yeteneğinin ve zekasının farklı yönde çalıştığına inanırım. Diğer öğretmenler de benim gibi düşünüyorlar hatta. Evet farklı şeylerle uğraşılabilir ille yeteneğin olduğu şeyde ilerlemek gerekmez. Fakat bir matematikçi ile benim çizdiğim resim arasında da dünyalar kadar fark olacağını biliyorum. Yetenek olmadan da resim çizilemez mi? Çizilebilir fakat benim 10 dakikada yaptığım resmi o kişi aylarca yapmaya uğraşır ve yine benim yaptığım gibi olmaz. Ben de aynı şekilde sizin bir matematik sorusunda gösterdiğiniz başarıyı aylarca çalışsam anca belki elde edebilirim.
Demek istediğim matematik ve sözel konuların aslında düşündüğünüzden daha da içiçe geçmiş olduğu. Siz kafanızda bunların farklı olduklarını düşünüyorsunuz. Edebiyatın içinde bile matematik var. Ya da matematik de mantık ararız. Hatta felsefe fiziğin bizzat içindedir.
Elbette. Hece ölçüsü hemen akla gelen bir örnek.
O da matematik :)
Matematik sadece integral ve türev mi?
Geometriye ne oldu? :)
Yumurtada bir hücre yumurta üzerinden görsel olarak anlatabilirsin
nasıl anlamaz hepsine birer haşlanmış yumurta ver hücre zarı yumurtanın kabuğu ;) çekirdeğide yumurtanın sarısı az sende hayal gücünü kullanarak bişeyler kat
yumurtadan çıkan civcivleri örnek göster bundan nasıl civciv olabilir diye ilgilerini çekecek bir soru sor
daha sonra cevap vermelerini dinle sonra kendince basit şekilde anlat hücre bölünerek çoğalır
besinleri organlarımıza taşır falan filan
;)
dikkat çekecek sorular sor hep
Olsun sen böyle anlat 3 senede pedagojik formasyonda değişiklik olmadıysa bunu istiyorlardı :)
Önce insan bedeni organizma diye basla organlar dokulari dokular hucreleri diye devam et hucreyide acikla :)
Dediklerimi resme dönüstur :Ddd
Cidden bilemedim. şu an okuyor musun?
Cevap
6Cevap
apartmanı bir insan olan düşün de evlerde insanın hücresi ya da evi bir insan olarak düşün odalarda insanın hücresi olur bunun gibi
Çok saçma ya :D Herzaman aynı şekilde anlatmazsın ki :D Bazen başka bir türlü bazen de başka bir türlü anlatırsın :P :D
Nasıl bir eğitim sistemi bu yav eğlenceli şekiller falan çiz =)) oyle anlata bilirsin
Ölü hücreyi anlatmak daha kolay :P
öldüreyimmi bacım :)
B dedim
Nerde benim Keleşşş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar