Arkadaşlar 3. Kez mezuna kaldım. Üniversitemi bıraktım tekrar hazırlanmak için. Bazı sebeplerden dolayı bırakmam gerekti ama o kadar bıktım ki… ne kazanacağım kazansam ne olacak? Çalışma isteğim 0 ama çalışmam lazım. Bana ne önerirsiniz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- 1 yıl
Öncelikle şunu söyleyebilirim ki hayatı anlamalısın. Varlığını anlamlı kılan şeyin ne olduğunu farkına varmalısın. Sonrasında ise hayatını / varlığını anlamlı kılan bu şey için ne yapman gerektiğine karar vermelisin. Sonrasında ise ona ulaşmak için elinden geleni yapmalısın. Varlığını/ hayatını anlamlı kılacak şey akademiden geçmiyor olabilir ki bu gayet normaldir. Bunun için de üzülmemelisin/daralmamalısın. Emin ol hiç bir şey geçip giden şu hayatta mutlu olmandan önemli değil. En nihayetinde çok güçlü olsan da çok zengin olsan da onları elde etmek için verdiğin çabadan hayatını yaşayamamış oluyorsun ve ölürken pişmanlık duyuyorsun. Özetle; kendi varlığının sebebini bul, ölürken nasıl bir hayat yaşarsan pişman olmayacağının cevabını bul sonra mutlu ol. Sınavlara üniversitelere çok takılma.
04 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim 🙏 uzun uzun yazmışsınız elinize sağlık
- 1 yıl
Rica ederim bir faydam dokunduysa ne mutlu. Hemen hemen aynı yaştayız benimde benzer hissettiğim bir dönem olmuştu, bu yüzden empati yapabiliyorum :)
- 1 yıl
Anladım ben 20 yaşındayım yaşı bilerek büyük girdim ama gerçekten yorgun hissediyorum. İş sahibi olmayı istiyorum artık. İnanın ders görmeyi istemiyorum artık
- 1 yıl
Bende sınıfın üzerinden yaşını hesaplayıp yaşlar yakın demiştim :D Ne istediğinizi biliyorsanız, ayaklarınız üzerinde durabileceğinize inanıyorsanız durmayın ama şunu da söyleyeyim en azından iki yıllık bir ön lisans bile sizler için büyük olanakların kapısını açabilir. Örneğin üniversitenin teknoparkında ticari bir atılım gerçekleştirebilirsiniz bunu da değerlendirmenizi öneririm.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
3Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Sal bence git bir işe başla okuma isteğin yoksa okusan da iş bulamazsın
02 Yorumla- 1 yıl
En azından üniversite mezunu olayım
- Gizli Üye(25-29)1 yıl
Aramıza hoş geldin, ben de aynı şekilde iki üniversiteye kaydıldum ikisini de bitiremedim, ama şu an işim var neyseki.
05 Yorumla- 1 yıl
Benim de iki taneydi :( yoruldum cidden
- Cevap sahibi1 yıl
Neyse sen rahatsın yine ben üniversiteye yazılmazsam askerlik yoklamaya kalırım
- 1 yıl
Ne okuyacağımı bile bilmiyorum
- Cevap sahibi1 yıl
Okuması en kolay olan öğretmenlikti sanırım
- 1 yıl
Öyledir tabi ama ataması az
- 1 yıl
Daralmasın