bu ülkede artık okumayı gereksiz buluyorum.
Daha mantıklı, tutturursan yürür gidersin.
Okumak her zaman gerek.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
bu ülkede artık okumayı gereksiz buluyorum.
Hayır okumak gereksiz değildir. Okuyup, diploma sahibi olmak çok güzel bir şey. Yarın öbür gün ticaret yaparken, ya batarsan veya başka türlü problemler yaşasan ne olacak? Kapı gibi elinde diploman olacak. Herhangi bir işe girdiğin zaman, konumun yükselecek veya maaşın konusunda artışın çok daha rahat olacak. Okumak her zaman benim için ilk sırada. Ama okuyup, tercihini başka sektörden değerlendiren kişilere saygım sonsuz..
Artık dünyanın ekonomi modeli ve dünya değişiyor. Artık girişimcilik ön planda, Eskisi gibi üniyi bitirir bitirmez atanma devri pek yok. Benim tavsiyem ne işten vazgeç ne de okumaktan. Hayat boyu oku, gez, öğren... "Rızkın onda dokuzu ticarettedir" (sav) diye bir hadis var ve ticaret sünnettir. Ayrıca memurluk çok sıkıcı ve monoton. Patronun olacak, her gün belli saatte işe gidip geleceksin, özgür olamayacaksın, sabit maaşın olacak ve ömür boyu çalıştıktan sonra emekli olacaksın. Ne anlamı kaldı? Kendi işin olursa özgür olursun, izin derdin olmaz, patronun olmaz, kendine bol bol zaman ayırırsın. Ve nerede ticaretle uğraşanı görsem varlıklı oluyorlar. Özetle tavsiyem; okumayı sakın bırakma ama ticarete atıl.
İkisini yarıştıramazsın. Tek isteğin para kazanmaksa tabiki çalışmak. Öğrencilik yapmak işi ailenin ekonomik düzeyine bağlı tamamen. Sadece okuldan yurda gidebileceksen yine bunu yapma. Üniversite öğrencisi bunu yapmamalı çünkü. Çok farklı kavramlar dediğim gibi. Senin hayalin ne?
Babandan kalan düzenli bir işin varsa mesela bir dükkan olabilir bu. O zaman açıktan okurken işini de yaparsın. Diploman olsun yeter yani öyle okuyup da bir yere geleyim diye üsteleme. Doktor olmayacaksan zaten pek de iş garantin olmayacak. Türkiye'de okuyarak bir yere gelinmez.
Cevap
32Cevap
Okumak her zaman gerek.
şu an ki yaşam şartları ve eğitim kalitesine bakacak olursak ticaret yapmak çok daha mantıklı ama ticaret yapmak içinde belirli bir sermaye ve ticari kafaya olması lazım.
Bu ülkede değil bence dünyanın her ülkesinde geçerli bu. Babam ilkokul mezunu ve çevresinde ki üniversite mezunu arkadaşları başkasının emri altında çalışırken babam iş veren durumunda.
Oğlumda aynı şeyi söylüyor.. 😃 Aslında çok haklı.. Onca yıl oku dirsek çürüt.. Atanma bekle ya da mülakatlarda torpil bul.. İkici bo.. Deynek
Okumanın yeri ayrı ticaretin ayrı ticaret yapmak okumaya engel değil diploma önemli birsen hayatın ne getireceği belli olmaz
Bizim hoca demişti bir keresinde. "Birgün ticarete atıldım ama yapamadım, o işte biraz yalancı olmak gerekiyor, üç kâğıtcı olucan da öyle kazanırsın, ben yapamadım" dedi. Bence de haklı, o işlerde adalet kalmadı yani anlayacağın.
İş hayatına ne kadar erken atılırsan o kadar iyi olur..
Açıkçası okuyup bir diplomaya sahip olmak her zaman önemlidir gün gelir o diploma lazım olur
Okumak her zaman lazım ticaret ise kullanmayı bilirsen bütün devlet maaşlarından daha iyi
İkisinin de sonunda batmak da var çıkmak da tüm riskler sana ait
Ben yine de okunmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü çoğu iş pek yürümüyor.
Ticaret, özellikle e ticaret oldukça kazançlı.
Üniversite okumadım ticarete atıldım en güzeliymiş😎
Ticaret evet daha mantıklı zaten satıcılar köşeyi dönüyor yüksek fiyatlara satarak
Okumak sadece para kazanmaktan ibaret değil cehaletten de kurtuluyorsun bir nevi
Çalışarak da okuyabilirsin. Önce iş yerini kur sonra üniversite oku ne olacak ki.
ayni zamanda okula nasil gideceksin is yerini 9 da acacak olsan uni de saat 9 da ders baslasa nnasil yapacaksin
Gece öğretimi var
Kesinlikle sistematik bir şekilde ilerleyen ticari hayat her zaman daha mantıklı olanidir
Sermaye varsa daha rahat olur ticaret yoksa biraz dikkat et iyi hesaplar yap
İmkanın varsa en mantıklısı, o süreçte kendini mesleğinde geliştirirsin.
Kral ticareti 7den 70 e her yaşta yaparsın ama okumak üniversite ortamını görme fırsatı eline 1 defa geçer tamam belki Türkiye’de her geçen gün ticaret zorlaşıyor olabilir ama senin içinde varsa üniversite bittikten sonra yine yaparsın
Şimdiki liselilerde de bu trend. İnsta da gördüğünüz alibabadan 10 dolara al 50 dolara sat videolarına kanmayın
artık eskisi gibimi hem okursun, hem ticaretini yaparsın. Sakın okuldan vazgeçme
Kimse sevdiği mesleği yapamıyor herkes mecbur olduğu için bir şeylere katlanıyor bu devirde
Ticaret girişimi için de birikim şart
Tutarsa süper olur ama ya tutmazsa.
Okuyup ticaret yapmak en iyisi
Evet, daha mantıklı. Batarsın geri çıkarsın
Allah yürü derse yürürsün.
Neyi nerede okuduğuna bağlı
Evet mantıklı ya
Paran varsa tabi ki ticaret daha iyi
Evet okumak vakit kaybı artık bu devirde
Paran varsa ticaret yap
Rızkın 10/9 u ticarettedir. Aklını kullan
ikisini bir yapmak daha mantikli
Aynı fikirdeyim okumayı gereksiz buluyorum
Ticarete uğraşan daima kazanır
Okumak eskisi kadar iyi bir yatırım değil...
Evet okul işi zaman ve maddi kayıp
Neden gereksiz?
Cahil kalmamak gerekiyor eğitim her zaman şart
Okumadan ticarette başarılı olamazsın
Okumak en güzeli
A şıkkı
Ticaret en iyisi para ticarette
Bu zamanda evet
Olabilir
Yetenek varsa denemelisin bence kardeşim
Ticaret tabii ki
Mantıklı