Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı açıklama yaptı. Başarılı öğrencilere teşvik verileceğini açıklamış ve KYK burs miktarını da 1.250 TL'ye çıkarıyoruz demiş.
1.250 TL aşırı az bir rakam şu ekonomiye göre.

Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı açıklama yaptı. Başarılı öğrencilere teşvik verileceğini açıklamış ve KYK burs miktarını da 1.250 TL'ye çıkarıyoruz demiş.
1.250 TL aşırı az bir rakam şu ekonomiye göre.

Aşırı fazla, harca harca dur. Vallahi çok zor ya, her şeye zam geliyor, daha da gelecek. Bir şey alıyorsun, yiyorsun, içiyorsun gidiyor 100tl bu parayla mı yardım olunacak? Daha uzatırdım ama sinirlerim geriliyor artık...
Franka cevirdim baya cokmuş 😄 62 frank 😃
Ben turkiyede 2 kız akrabam var her ay 100 frank yani 2000tl harçlık veriyorum. Birde ortaokulda asgari ücretli bir ailenin kızına 50 frank yardım yapiyorum 😊
Bu postu görünce fark ettim. Ben öğrencilere devletten daha fazla yardım yapıyormuşum 😅
Bana da yapar mısın pls😂
Abla bana yurtdışına çıkmama yardım eder misin. Lütfen 😐
Bana da 50 frank verir misin hanımefendi. Ben de öğrenciyim. 6 ay boyunca versen yeterli 50 şer frank. Dalga geçmiyorum, ciddi şekilde söylüyorum ihtiyacım var.
Benimde ihtiyacım var
63€ ben nasıl harcarım o kadar çok parayı 😶 super bir rakam 🙃 bi 5 sene daha seçilsinler döner + ayran neyinize yetmiyor derler!
Olan ülkede öğrenci bursu 1250tl sanırım afrika sahanlarında yaşıyoruz...
kyk bursları kredileri artıyor ama aynı zamanda öğrencilerin aldıkları yemeklerin, yurt ücretlerinin fiyatları da artıyor. Bu göz boyamaktan başka bir şey değil
Cevap
97Cevap
Yarım ekmek dönerin 30-40 lira olduğu bir ülkede çok komik rakam gadası. En az 2500 lira olması gerekiyor. Herşeye bütçe var ama burslara bütçe yok.
Hayır çok az bence
devletin vermemesi lazım sonra aglıyolar kyk borcu cıktı diye yemeye gelınce yiyolar devlet sizi okutmak zorundamı arkadasım herkes istikbalı icin okuycak ailesi gerekirse yemiycek okutcak alıyosanda para ödüycen arkadas burslu hak edenleri tenzih ediyorum adamlar calısmıs kafaları calısıyo ama bide sunlar var devletin bursuyla okuyup yardım almıs bu ülkenin parasıyla okumus bi erlere gelmıs sonra yurt dısına cıkanlar inş geri dönemessiniz buraya bu topraklarda okuyup uzmanlasıp bu topraga hizmet etmeyen hic bi insanı ben türkiye cumhurıyeti vatandası olarak görmüyorum oda baska konu tabi calısın ek is yapın zar olsada zor olsada okuyun bizler nasıl kyk borcuna girmeden calısarak okuduysak sızde okuyun ya da 5 yasındaki bebekler gibi aglamayın valla devletin üniversitede okuyanların bi bölümüne ayırdıgı kaynaga acıyorum kimisi bi halt olamıyo kimisi kacıyo avrupada yabancılara hizmet ediyo kimisi devlet borcları silsin biz gelecegiz die acıtasyon yapıyo onları tenzih ederim adam gibi okuyan devletin parasını geri ödeyip is güc sahibi olup bu vatana hizmet edenleri ayırıyorum
Çok haklısın ben ödedim hepsini geçen sene şimdi noldu?
@King_Baudoin dostum üniversite okumaktada bi ayrıcalık kalmadı mesela lise zorunlu bence lıse zorunlulugu kalkmalı orta okula inmeli örnek 14 yasında sanayiye giren bi cocuk 20 yasında usta olsa 5 yıl üniversite okuycam diye canı cıkcak 1 sene kyk borcu ödüycek askerlik ws desen 2 yıl iş bulamıycak yas olcak 24 adam 6 yılda usta olcak ozamana kadar calıstıgı evine destek cebine harclık kafası calısan ailesi varsa parasından birikim yapsa 24 yasına geldıgınde bi dükkan accak paraya sahio ollcak sonra sen okuldan cıkcan gitcen adamın atölyesinde işçisin sana vercek 20 bin maas kendi kazanacak aylık 100 bin örnegin ee sen okudun noldu üniversite okuyup dükkan acıp cok büyük yerlere gelen maxımum yüzde 1 gerisi birilerinin isinde işçi olcak kafan derslere cok iyi basmıyosa fazlada okumak icin ugrasmıycan aılenide ugrastırmıycan
Ben zaten zenginim ve isteidiim alana yönelik okudum bahsettiğim hakkım, onlardan borç silindi ben ful ödedim
@King_Baudoin mesele kyk borcu ödemesi degil mesele parada degil mesele bunca yaygara amayın abi bu kadar aglıycaksanız ödeyemiycekseniz almayın gidip okuldan sonra ek iş yapın ya da aileniz göndersin bide onca tıp okuyan mühendislık okuyanlara yardım ediyolar adam neymiş örnek veriyorum 40bin tl almıs 5 yılda 100 bin tl olarak ödüycekmiş yahu bugün asgari ücret su kadarmış la sen üniversite okuyuosun makine mühendisisin bi yere girdin asgari ücretlemı calısırsın adam veterinerlik okuyo bı kac yıl birinin yanında calısıyo borcunu ödüyo sonra klınık acıyo sonra sikayt ediyo devletten söle borc ödedim böyle ödedim napcak hersey önüme sıcak glesın ben hic bisey yapmayım isityolar bu nasıl mantık adama iş var git calıs diyorum ben üniversite okudum bosunamı dirsek cürttüm diyo la sana oku diyenmi oldu devlet üniversite yapar her üniversiteliye iş bulmak zorunda degil herkes üniversite okursa kim cöpleri topluycak kim kanalizasyonda calsıcak kim hayvancılık tarım yapcak ben anlamıyorum her üniversite okuyan alanında iş bulcak almıs ortalaması 70 dogru düzgün cizim bilmez matematik bilmez ileri derecede bilgisayar bilmez makine bilmez ben asgari ücretle calısmam bir sürü asalak var maalesef böyle
Anlamıyorsun beni dimi? Ben ödedim borcumu ama bu sene indirim geldi benim hakkım yenmiş oldu diyorum mesele ödediğim para değil
@King_Baudoin ya kardes oda sans mesela ben vergi affı cıksın diye borcumu ödemedim uzun süre sonra bi baktım vergi affı cıktı tek seferde ödedim mesela ondan öncede yine böyle borcum vardı faiziyle geri ödemesini yaptım vergi affı getirdiler faizlerin ödenmemesine karar verdiler ödemis oldum ama bu senin hakkının yendigi anlamına gelmıyo
İş yok arkadaşım işe girip bocumuzu ödeyemiyoruz ondan dert yanmaktayız
gotu boklu velet devlet senin benim vergilerimle ödeme yapıyor ne bu lütuf gibi sunuyorsun bu g zekalı şoven kafatascilar yüzünden ilerliyemiyoruz devlet millet içindir milleti iyi yaşar devlet guclenir.. KYK yurtlari fiyatından haberin var mı kalan parayla nasıl okunur düşün biraz herkese de çıkmıyor durumu iyi olmayana çıkıyor geneli kredi alıyor azıcık insanı olun taş kafa geldiniz öyle de gideceksiniz siz umrumda değilsiniz kurunun yanında yaş da yanıyor
Ülkenin gençleri ise okutmaları lazım, devlet gençlere yatırım yapicak ki ülke gelisicek, şu an turkiye de gençlere yapılanlar hiçbirsey, zaten eğitim sistemi berabat, okulda adam akıllı bir şey öğreniyorum👍 iş şartları desen onlarda berbat bu yüzden Avrupa'ya gidiyorlar zaten gençler siz boş konuşma ya devam...
Devlet anca suriyelileri besler kendi vatandaşı aç hala elin adamına para harcıyor öğrenciler ise yardıma en muhtaç olan grup şu an da eğitim harcamalarını karşılaması bir yana karnını bile doyuramıyor çoğu devlet vatandaşı açken elin suriyelisine milyarlarca dolar yardım yapıyor ama kendi evladına yaptığı yardım mı zoruna gidiyor sizin gibi cahiller olduğu sürece burnu boktan çıkmaz bu ülkenin
Ben vergisini veriyorsam okutmak zorunda! Her şeyden hayvan gibi vergi almasını biliyorlar! Çiftçiyi emekçiyi haczetmesini biliyorlar. Yandaşlarının milyarlık borçlarını affetmesini biliyorlar.
Öğrenciye gelince para mi kalmıyor devlette? Okutmak zorunda değil demissin. Bir öğrenciye bile sahip çıkmayacaksa ne diye var bu devlet?
@Öğretmeninizgeldi biz sizin gibi ögrencilere degil vatanını mılletını seven devletini seven borcuna sadık insan istiyoruz her fırsatta avrupaya kacmanın yollarını arayan sahtekarları degil belliki seninde yaran varmış kocundun ha vergisini verdigin diger devlet adamları neden yapmıyodu bunca üniversiteyi bunca yurdu bunca verdigi kyk parasını cogu kitleye yaymadı herkesin hakkı gibi verdi kusura bakma bu vatanın hainide okuyo amerikaya hizmet etcek olanıda valla böyle düsünceler olan insan okumasın bizim okullarımızda gitsin kimin kanını emcekse o ülkenin okulunda okusun dedim bunda sen niye alındın var mı böyle sıkıntın
@Regardless33 acız diyonuz 5 tl veririm diyen kadına cemkiriyonuz acsanız dilenin devletten dileniyonuz cıkın sokaga dilenin napayım iş bulup calısamıyosanız dilenin beni alakadar etmez devlet gereken yardımı yapıyo recep tayip erdogan 2013 kadar 2016 kadar ekonomı cok iiyken ne enfilasyon ne pahalılık ne dogru düzgün bu ülke zam görmezkende bu adam yüzde 50lerdeydi yine aynı gidip siz cocuk kandırın cesmelerden bal akıtsa sokakları sabunla yıkasa herkese 50bin tl maas baglasa asgari ücreti 100 bin yapıp hic zam yapmasa ögrenciyi bedava okutsa herseyii karsılasa siz yine vermiyceksiniz cünki zihniyetiniz bellı kimseyide kandırmayın burada öyle millete saldırmayın biz cigerinizi biliyoruz bak lıbya halkı ne kadar refahtı kendi elleriyle yıktılar ülkelerini sizin de hic bi farkınız yok elinizden gelse ülkeyi atese verirsinizde macanız yemiyo gezide gördük neler yaptıklaırını kimlerin destediklerini bayrak yapktıklarını dükkanları yagmaladıklarını ambulansu devirdikklerini sakat asansörü kırıp döktüklerini avmlerin sagın solun camölarını indirdıklerını polise saldırdıklarını sılah sıktıklarıını gördük ben siz recep tayip erdogan allah dedi diye cıldıranlardansınız ah bu ülke laik diye ismana nefret kusanlardansınız sırf pislik etmek icin her haltı yemek icin ateist olanlardansınız sucuda recep tayip erdogana atanlardansınız bu ülkede hristiyanlara yahudılere tek laf etmeyip hep islama saldıranları desteklersiniz az degilsiniz sizler demokrası deyıp yıllarca neler yaptınız kadın hakları dediniz basörtülüler zulum görünce sus pus oldunuz hayvan hakları dediniz sizin taraf yapınca sessizlige büründünüz insan hakları deyince pkkyı daglarda avlayınca barıs istiyoruz insan hakları var dediniz asker esleri ögretmenler cocuklar öldürülrken insan hakları türk milleti öldürülünce sus pus olanlardansınız bi sakallı sapık birine tecavüz edince sırf sapıgı degilde islama saldıranlarsınız sizden olunca üc maymunu oynayanlardansınız siz az degilsiniz
Sana 5 lira veriyim fikrini belirtme low iq cahil
@_Rᦔꪜꪖꪀ seni iki ayaklı maymun ben memurum evet ama bundan öncede fakir asgari ücretle calsıan biriydim gireli 3 yıl oldu ama ben 18 yıldır cumhurbaskanına oyumu veririm kısmen arada degissede belediye secimlerinde kararım basbakanlıta hep oyum ak partiye saklamıyorum ha senin gibi maynumuna para sorarsan ben fakirlikten korkmam onu asıl sizin gibi asalaaklar korkar her ekonomi bozuldugunda hükümete saldırır ekonomi iyi olsa baska seye saldırır yok saray yok o yok bu sanki baskan ak parti gidince baskası gelınce princ pılavı yeyip su icerek yasıycak tabi su 6 lı masadakılerde zaten kücük gecekonduda yasıyo bisikletle ise gidiyoya sende haklısın beyin yok konus ıspatta yok konus
@Regardless33 la dilenci acım diye gezen sizlersiniz oglum cok sükür daha bugüne kadar acda olsak kimseye acız demedik gidip devvletten yardım istemedik evde ac bekledik gittik calısmak zorunda olsakta her isi yaptık serefimizle is ayırt etmedik 5 tlyi ben vercem sizlere aglayanlara
arkadaşlar bu yawsak tipik Akkoyun iki cümle kendi fikrinden yazamıyor garibim ne ezberletmisse onu söylüyor garibim çobanınin izin verdiği kadar düşünebiliyor bu kul hakkı yiyicilerini ülkeyi kutuplastiran bölen yüce İslam'a en büyük zararı verip camilerimizi adeta Allah'ın yasakladığı siysete şube eden bu din tüccarlarina Allah'ın izniyle seçimde çok güzel ders verecez bu sayiklayip dursun hoşt deyin geçin vesselam
@_Rᦔꪜꪖꪀ bak sana bi kac soru sorayım ozaman bu ülkede alevileri öldürenler kim kürtlere dilini yasaklatanlar kim bu ülkewde basörtüsüne kurana camiye islama saldıranlar kimdi bu ülkede darbecilerin arkasında olan kimdi eger bunun sorusunu bulursan kimin kutuplastırdıgını ögrenirsin kapis beyinsiz
haha hoca efendiniz eteğini öptüğünüz feto babanızi bahane ederk 15 temmuzdan sonra suçlu sussuz yediğiniz malları senin gibi koyunlar bilmez arada suçsuz günahsız tüyü bitmemiş yetimin hakkını nasıl yediniz nasıl el koydunuz gördük ya şu sahip çıktığın rejim ülkede liyakati bitirdi hak yiyorsunuz puanını alan değil il başkanlığında adamı olan ise giriyor sadece bu hafta İTÜ de yapılan alımlara bak sen o kus kadar beynini yorma dostum ederin ortada dedim ya sana hoşt deyip geçiyorum başkaları okur diye yazıyorum. bide laflara bak İslam düşmanı rakı terörist üç kuruş aklın var zorlama.. 🤣🤣
@_Rᦔꪜꪖꪀ birincisi hoca efendi dedigin sarlatanın fatih gürsul ve murat aksoy kimdir bi ögren sonra fetöcü kim ozaman söle bide bu yakın zamanda oldu yani akp arti fetöden arındıgında neticede fetöyü biteren ak parti oldu demi niye siz bitirmediniz madem hüümet asmak ülkeye darbe yapmayı biliyosunuz nazlı ılıcak mesela kim ecevit güzelleme yapıyodu neden demekki siyasi partılerın bi görevi vardı bitirmekte cumhurbaskanına nasip oldu niye baskası degılde cumhurbaskanı oldu hı fetöyü cökertti
hahaha 15 Temmuz tiyatrosunda sadece nihal olcok olayından belli ne mal olduğunuz hoca efendinin müritleri sizde oyun bitmez Akkoyun ama işin sonuna geldi topunuz yargılanacaksiniz.. o gece MİT'in Binali Yıldırım'i oldurtmeye gönderdiği olay dahil bu tiyatroda herşeyn tek tek tut hesabı sorulacak Allah büyük topunuz yargılanacaksiniz
@_Rᦔꪜꪖꪀ güldürme beni tiyatro dedigin kalkısmanın arkasında sadece fetöcüler varmıydı peki niye ilk gün demediniz saklandınız niye cıkmadınız birleri size saklanın mı dedi he ezikler bu ülkedeki ne kadar darbeci general varsa ne kadar fetöcü varsa iceri attılar artık darbede yapamıycanız yargıyıda temizlediler polisin icindekileride temizlediler avukatlık bırosu her fırsatta dhkpc yi pkkyı savunacam diye canları cıkmıstı ikinci baroyu getirdiler yani anlıycagın gücünüz bitti istediginiz gibi yargıyı harekete geciremiyosunz zaten eskiden yargıdan cıkan chpye üye oluyodu sözde bagımsızlarya askerden emekli olanlar genelde cumhırıyet halk partısınden milletvekili oluyodu ya da delege oluyodu bunlarda bitti darbede yapamassınız artık milletin iradesine korkuyosunuz nerde degisik varsa toplamıssınız ha hatırlatıyım bide cevap vermedigin soruların var onu cevapla bide sunu sorayım sana mit tırları ddavasında mit tırlarının enis berberoglu kemal kılıcdaroglu arasındakı mesele nedir kim ifsa etti hangi fetöcü savcılar mit tırlarını durdurup mit personelıne ters kelepce taktı arkasında kim var kim basına sızdıdı dünyaya servis etti bı onu arastır bakalım arkasında kimler cıkcak kimlerin fetö baglantısı cıkcak görürsün ha bide fetönün ilk cumhurbaskanı oldugunda ziyaret ettiginde asansörde fetö hakkında neler sölemis direk fetönün agzından dinle istersen ne diyo daha 2002 de ozaman anlarsın devletin nasıl bi temizlik icerisine girdigini
çobanınin kuruntularini sen kopyala yapıştır bakalım yaw bu masalları git kendin gibi ay sonu maaşını bekleyip aman işime bişey olmasın diye dua edip el avusturup para sayan iktidarn sadık koyunlarına anlat siz varya iktidar için tiyatronuzu inandırıcı kilmak kendi bakanıniza suikast düzenleyecek kadar gözü dönmüş münafıklarsiniz herşeyin hesabı sorulacak önce bu dünyada sonra ahirette..
İşe bak darbeden birgün önce Hande Fırat MİT'in kara kutusu Nuh Yılmaz ile kuytu kose bir yerde yüz yüze görüşme yapıyor.. Ve Hande Fırat Erdoğan ile canlı yayında görüşme yaparken arada Nuh Yılmaz araması görünüyor.. yaw siz iktidariniz için bu ülkenin şerefli meclisini bombalatan bir güruhsunuz.. Allah'tan tek dilegim yargılandığınizi görmek, gerçeklerin ortaya çıkması tüm kirli çamaşırlarınz elbet ortaya çıkacak..
@_Rᦔꪜꪖꪀ benmi torpille ise girmisim cok sükür senin gibi iftiracı degilm en azından alnımın teriyle girdim eziklik baska bisey hem ezik hem iftiracı güzel
Çok az.
Zaten bir ekmek oldu 7-8 TL. Bir yere gidip, geliyorsun 200-300. Hadi geçtim gezmeyi. Okuyan öğrenciler yeri geliyor, okuldan istenen materyal, kitap aldırıyorlar. Özellikle bazı bölümler her hafta bölümü ile ilgili materyaller alıp, götürüyor. Neye yetebilir ki? Hadi maddi durumu iyi olup, aile ve akraba desteği alan çok öğrenci var. Fakat, maddi durumu kötü ve burs parası ile geçinmeye çalışan, inanılmaz fazla öğrenci var. Bazı ihtiyaçları ücretsiz sunsalar, en azından öğrenciler de bu konuda daha rahat olabilirler..
Dışarıda bir yemek ve içecek içmenin bedeli en az 100 TL olmuş. Bir öğün sadece. Nereye yetecek. :) Şu an öğrenci olmadığım için dua etsem yeridir. :D
Ben öğrenciyken çalıştığım maaşla hem tek yaşıyordum, hem araba taksiti ödüyordum hem de istediğimi yer/içerdim. Şu an olsa evin masrafına yetmez. :D
Boğazımı doyurmaya yetmiyor, herkes kilo al (47yim) diyo ama alması kolay değil yurt yemekleri yetmiyor. Hatta bazen yenmiyor bile
@edanur_1907 ben hiç yurtta kalmadım. bilgisayardan çalıştığım için rahat edemem diye düşündüm ama az çok tahmin edebiliyorum 🥺
Bende eve çıkmak, acıkınca yemek yapabilmek isterdim ama şartlar el vermiyor
@edanur_1907 diyorum ya şu dönem öğrencilik aşırı zor
Öyle maalesef Allah yardımcımız olsun
Herkes dışarda yeyip içmekten bahsediyor da dışarda bir şey yeyip içip gezsinler diye vermiyor bu parayı devlet. Eğitimlerine ve ailelerine destek olsun diye veriliyor bu para ve gayet iyi bir artış. Çok az diyenler oturdukları yerden asgari ücret bekliyor herhalde, neyse bu da iyi 10 bin falan da bekliyor olabilirlerdi!
Ülke kan ağlıyor sizin gibi insanlar yüzünden. Öğrencileri es geç her şey inanılmaz pahalı. 3tlye aldığın makarna bile bugün 7 - 8tl neyin kafasını yaşıyorsanız bize de gönderin lütfen. Temel gıda en basiti bir ekmek 5 10 tl yahu neyi göremiyorsunuz hala anlam veremiyorum? Bu kadar kör olmayın Allah aşkına.
Hanımefendi. Ben 2015 yılında öğrenci iken 400tl burs alırdım. Adanada ev kiraları 200tl den başlar 1000tlye kadar giderdi.
Eşyalı 3+1 eve 330tl verirdik. 1 paket makarna 0.75tl idi 1 ekmek 1tl 1kg baklava 30tl dolmuşa biniş 1tl idi bu örnekledi çoğaltabiliriz ancak bu kadarı kâfi
şu an aynı evin kirası 2400tl aynı makarna 7,75tl gramajı düşmüş ekmek 4tl 1 kg baklava aynı yerde 220tl dolmuşa 1 basış 5.5tl her şeyin fiyatı neredeyse 10 katı olmuş ancak burs fiyatı sadece 2 kat artmış!
Bu durum haksızlık değil mi? Bizim nesil gezdi dolaştı yedi içti şimdiki nesil ailesinden para almadan ne bir evde oturabilir ne karnını doyurabilir ne de sosyal bir hayat yaşayabilir. iyi ki şu an öğrenci değilim ülke berbat bir halde. Bu kadar kalitesiz bir eğitim bu kadar pahalılı hak etmiyor!
benim kyk aldığım dönemde 400 TL idi.
100 TL si ile yol masrafımı çıkartırdım.
30 TL ye 1 aylık yemekhanede öğlen yemeği yerdim.
40-50 lira ders aralarında arkadaşlarla çay içtiğim çayların toplam meblağıydı.
yani 200 TL de cebime artardı. biraz size ilginç gelebilir ama o günler çokta uzak değil. 2017-2018 dönemleri yani..
Ben bu adam market bile yönetemez dediğimde hakaret etmişti @asabiöküz denilen şak sakci 😂 tam tamına tartismamizdan 10 ay geçmiş. Reis 2023de geldi noldu düzeldi mi ekonomi, hanı yorumda bahsediyordun yurt dışından türkler akın akın gelecekti 🤣
Gerçekten çok yazık!
Bizim burada ilkokula yeni başlamış çocuğa haftalık 100$ cep harçlığı veriyorlar. Turkiyede öğrencilere 65$ Aylık harçlık 😶 sonra ülke neden gelişmiyor.
İsterse 10000tl olsun zamlar gelemeye başladığı sürece miktarın bir anlamı kalmaz maalesef.
10000 olsun benzinin litre fiyatı 50tl ekmeyin adet fiyatı 40 pirinç kg fiyatı 40 olduğu sürüce sadece sayılarla oynamış olursunuz.
Aç köpekleri bir türlü doyurup destekçilerini ayiltamadik ki ekmek herkese yetecek kadar adil dağılsın.
Bu düzen devam ettikçe, azınlık semirmeye, çoğunluk kirintilarla yetinmeye devam eder.
Benim zamanimda 150 liraydi ama dolar o zaman 1.4 liraydi yani yaklasik 110 usd aliyormuşuz.
Bide dolar enflasyonunu hesaba katarsak simdiki 140-150 usd gibi bi burs aliyormusuz.
Yani 3000 olmasi lazim en az
Başarılı öğrencilerden kasıt ne? ODTÜ ve Boğaziçi dışında tıp fakültesi içeren üniversitesi hariç hiçbir üniversite öğrencisine tek kuruş yardım yapılmamalı. İşletme okuyan tiplere burs verilmesi vatana ihanettir, net
Palavracı TÜİK bile yıllık enflasyon %85 derken devlet nasıl %50 zam yapar mantığım almıyor. Hele ki barınma ve temel gıda ihtiyaçları bir yılda 2 3 katına çıkmışken.
Sence yeter mi ekonomik olarak giderlerimiz iki katına çıkıyorsa paralel olarak yetmesi için gelirinin de iki katına çıkması lazım basit bir kuramla yetmeyeceğini anlamak lazım 😁
63 euro şaka gibi 😑
Ben sadece temizlik görevlisiyim. Günlük 90 euro kazanıyorum. Turkiyedeki öğrenci bursu benim 5,5 saatlik ucretime tekabül ediyor.
Yaramaz ki isterse 4500 versin ona görede fiyat artacağı için 1250 tl olur sana enflasyon oranına bir vurdur eski 850₺ olacak sana 540₺ Yani rakam artıyor alım gücü düşüyor garip bir ekonomimiz var.
Öğrenci misin sen? Öğrenci isen sen bilin, ama bu devirde her şey az. Zenginler iyice zenginledi, orta kesim ve fakirler iyice dibi boyladi, dolarım ve bankada paramizz yok😅
O değilde meslek lisesi öğrencilerine çok iyi destek veriyorlar bizim zamanımızda 300 500 lira anca alıyorduk dükkandan vermiyolardı
Devlet üniversitelerinde okuyan öğrenciler için yeterli ama özel üniversitelerde okuyan öğrenciler için çok yetersiz.
En az 1700 olmalıydı. 1250 geçen senenin ikinci yarısında olmalıydı. Neden asgari ücret gibi senede 2 kez artmıyor
Min yüzde 100 zam olmak zorunda
Yani min 1700 tl olmak zorunda
1250 tl ne
Milletvekiline 16 000 TL zam öğrenciye 400 TL zam adalet mi
Burs veriyorsan geri ödemesiz olmalı ayrıca öğrenciler senin geleceğindir. Asgari ücretle aynı olmalı aylık burs ücreti.
Öğrenciyim ve bana çıkmadığı için umrum değil şahsen. İhtiyacı olanlar için umarım yeterli olur. Onunla çeyiz düzenlere de hakkım helal değil.
rakam az..
ancak 850 ye göre çok bakış açısına göre iyi bir rakam gibi
daha fazla olsaydı keşke demeden geçemeyeceğim
Yetersiz öğrenci için
Asgari ücret kadar olmalı
%200 enflasyonda en az 2000 tl olması gerekiyordu bu rakamın.
yeme de yanında yok o kadar fazlası harca harca bitmez
Yeterli diyen insanlara güler geçerim.
Kuru göz önüne alırsak çok az.
Bir pantolon bir sweet anca alınır gezme yeme içme aktivite ne yaparsan yap 😒
Gezme😁
Koyuna bak yaa, çobanlar bile koyunları otlamaya çıkarıyor bu koyun gelmiş gezme diyor
Onlar süt üretmek için geziyor sen de süt mu ureticeksin😅
Saka be kizim amma agresifsin
Seçim olsada bitse bu rezillikler yaaa valla bıhtıhhhhh
Bihtik yaaaaaa 🤣🤣
çok olursa alkol filan alırlar günaha girerler.
1250 aşırı az ya her şey ateş pahası 2 pantolon bir sweat parası
Hiç olmayanlar ne yapsın bu yıl tekrar başvurdum inşallah çıkar
Bu da demek oluyor ki, kyk bursları 850 TL den 1250 TL ye düşüyor.
Yani cidden yetmiyo. Zaten ben kredi şeklinde alıyorum
Yeterli değil tabi de kredi alan insanlar için zor oluyor sonra geri ödemesi
Yoo çıkmıyor Dolar bazında bakınca düşmüş baya artışın a sı bile yok
Temel ihtiyaçlara zam gelir %300-500 1 sene içerisinde KYK ya zam gelir %50 neredeyse
o paraya şey bile çekilmez kıraathanede tombala
Keşke burs vereceğine okul kapatsa da habire işsiz pompalamasa
Tamda bu haberi izliyordum şu ekonomide yetersiz gelebilir
O kadar para öğrenciyi bozar. Pavyona felan giderler.
Muhtemelen bana çıkmayacak bile ama denedik işte, çok da bir şey demek istemiyorum 😐
2.000 TL ye çıksın yine cebinden alacaklar o parayı. Zam derdine düştü millet. Alım gücünü arttırsın para basmaktan bir hoş oldular. Şu devirde bu miktar öğrenciye yetmez. Hele ki şehir dışında okuyanların vay haline
Arkadaşlar önlem alın, aldırın bunu her yerde paylaşın. Seçime yakın iç savaş geliyor. Hafife almayın.
https://vm. tiktok. com/ZMFpUdWh9/
Okuyor musun hala yurt fiyatıda artar yemek fiyatlarıda 400 artar 500 azalır bu hikayede yanan yine halk olur
Cumhurbaşkanı kafasıyla yorum yapayım o zaman:
- 1.250 TL 'ye ev alırsınız ev!..😋
Yeniden değerleme oranı %122 bir yıllık enflasyon gibi. Çok değil yani Geçen yılkinden daha az yiyecek alabileceksiniz.
Erdoğan gene boş konuşuyor , ekonomiden , enflasyondan haberi yok hiç bir şey artık yerterki alına bilir değil , ama hepsi gidici sabır.
Guzelllll bi kalıp peynir alınır 🤣 67 dolar... Amerika bizi kıskanıyor diyenler nerede adamların 3 saatlik ücreti bu para 😄
Mk eurosu yerinde kalmiyoer ama 19.80i gordu 1250tl yapsan nolur her sey deli gibi pahali.
Tipki maaşların yükselmesi gibi işte. Yükseldi de ne oldu?
6 yil once 400₺ alirdim. Dolar bazinda bakin. O zaman dolar 3-4 lira arasiydi sanirim. Yani en az 100$ olurdu cebimde, dunyanin 6 yil gelistigini görmezden geliyorum rakamı siz hesap edin.
Öyleyse asgari ücrete de %50 zam gelecek gibi görünüyor
Yeniden değerleme oranı %123. Enflasyon %80 üstü ama zam %50 bile değil.
Geri ödemeli olanlar kaç ödeyecek kimbilir, meblağ şu an çok değil ama öderken vay anasını
Çoğu okulda kantin bile yok artık o para kime neye nasıl yetsin okul işini çoktan bitirmiş olmaya bile şükreder olduk
Bursa gelen zammın kaç katı yemeğe kiraya yurda vs geleceği için hiçbir anlam ifade etmiyor. Enflasyon vs düzelmeli ama işte nerede
Hayır, hiç değil hem de. Özellikle yeni gelecek zamları düşünürsek :(
Aylık 1250 TL onlara versek ya bi geçinebilecekler mi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?