Çok paran olsa çalışmaya devam eder misin, yoksa yan gelir yatar mısın?

#DeliMavi
2 ARALIK 2022
Çok paran olsa çalışmaya devam eder misin, yoksa yan gelir yatar mısın?

#DeliMavi
2 ARALIK 2022
Bakın şu bir gerçek eğer sen aşırı abartı harcamaları olmayan biri isen ortalama 3/5 milyon eline geçti ise koyarsın mevduata veya dövize hayatının geri kalanınıda bakarsın dalgana... Keza ben öyle yapıyorum 😁
Ama yok dersen ki ben aşırı müsrif biriyim gidip 4 tekerli bir teneke parçasıni her yıl değiştirmem gerek o zaman seve seve çalışmaya devam ediceksin
Zaten insanlar ömürleri boyunca yeticek parayı elde etmek için çalışıp bu yolda sağlıklarından ve gencliklerinden olmuyorlar mi? Madem elinde var git yaşa hayatını bu kadar basit sadece dikkatli harca aşırı uçlarda yaşama her şey yeter sana
Geçenler de çok güzel bir soruya denk geldim. Tam hatırlamıyorum ama, buna benzer bir soruydu. "Maddi olarak çok iyiyim. Ama çalışıp, paramı kazanmak istiyorum sizce bu doğru mu?" diye o kadar hoş ve güzel bir soruydu kii. Keşke herkes böyle düşünse, Bunun için çaba verebilsek dedim.
Çok şükür maddi, manevi kendimce iyiyim. Ailem zaten bu konuda en büyük destekcimdir. Öğretmenim ve ben bunu okurken, keyfimden okumadım. Kendi ayaklarımın üzerinde durabilmeyi, bir çocuğun hayatına güzel dokunuşlar yapabilmek, öğretirken bile birçok şeyleri onlardan da öğrenmek için okudum. Çok param olsa bile, ben çalışırım.
Paramı yatırım amaçlı hep kenarda tutarım. Hatta paramla bir kurum açıp, orada da birçok okul öncesi eğitimi durumu olmadığı için alamayan çocuklara eğitim imkanı bile sunmak isterim. Hayat bir tek para değil ve biraz merhamet ve yardımın bize geri dönüşü zarar değil..
Valla kime sorsam "Yok ya ben çalışmayı seviyorum, yine çalışırdım" Benim asla umurumda olsa. Kıçımı kaldırıp işe falan gitmem. Dünyada o kadar yapılacak güzel şey varken ve hayat bu kadar kısayken neden gidip insanlara hizmet edeyim ki? Gider hayatımı yaşarım.
Bende ayni fikirdeyim, yer içer gezerim.
Çok param olsa ben değil ama param çalışır. Kendi şirketim olur, başka şirketlerden hisselerim olur bunlardan gelen paralarla da daha fazla kazancım olur hiç bişey yapmadan. Yan gelip yatarım, gezerim kafama göre, canım sıkılmasın diye birşeylerle uğraşırım
Cevap
44Cevap
Hic isim olmaz. Dünyayı gezerim, bu hayata bi daha mi gelicem.
Yine de çalışırdım. ama tabi ki aşırı yormazdım kendimi, sadece hiç bir şey yapmadan yatmak bana göre değil.
15 yaşımda (teknik lisede) staj hayatım ile başlayan çalışma hayatım askerlik dahil hala devam ediyor, çok şükür yetecek kadar gelirim birkimim var ama çalışmaya devame derdim, zira amaçsızca yan gelip yatarak bir yere varılmıyor, ya da nereye kadar?
bak şeker az ya da çok çalışmanın miktarla ilgisi yokdur. insan ihtiyacları inan sonsuzdur. illaki bir şeylerin peşine gene düşersin. hiç parası olmayıp dünya kadar çalışmayan tembel insanda var, triyonlarca parası olupda hala çok çalışan insanlarda var. hayat böyle bir şey. bir şey söylemek zor yani.
Ya şu an param da yok o ayrı ama zaten yan gelip yatıyorum ve o kadar sıkıldım ki. Yani babamın evindeyim paraya da ihtiyacım yok aslında. Ama çalışmak istiyorum. Yoksa evde patlamama az kaldı.
Para olsa evde yapamaz sosyalleşme gezer tozar sıkılmazsın bence..
Ebet ev sıkıcı oluyor.
Çalışırım ama rahat çalışırım daha az stres yaşarım.
Sen boğasın calismazsin yan gelir yatar o parayı yersin. Cook para Cook ne çalışması yahu...
Seni tanıyorum ben gibisin ondan olabilir mi?🤣🤣
Çok param olsa da çok çalışırdım. Çünkü para hayalini kurduğum şeylere ulaşmam için bir araç olsa da yeterli değil, elzem olan kendi çalıştıklarım verdiğim emek olacak.
asla çalışmam dünyayı gezerim, farklı farklı konularda özel dersler alırım bi gün dağa tırmanır ertesi gün denize dalarım hobisine üni okur dil öğrenirim
Sabah 9 akşam 5 şeklinde başkasına bağlı da çalışmam yani. Kendi işlerimi kurar, 7-24 çalışırım dermişim 😄
Bazı işler yaparım, gelir arttırıcı ve insanlara iş sağlayacağım, kazan kazan politikası izleyeceğim ve birilerinin hayatlarına dokunabileceğim işler.
Yan gelip yatmam ama para kazanmak gayesiyle de çalışmam. Çalışmak sadece para kazanmak anlamına gelmez.
Trilyon dahi olsa , çalışmaya yine devam. Yoksa sosyal hayattan kopar ve yaşlanır insan. 👍 kendini yaşlı hisseder hep..
@cicimxs tabii ki hayır. Çalışmayan insan sosyal hayattan kopar. Çalışıp , insanlarla hayatı paylaşıp, sonra da kazandığı ile gezip, tatilini yapması gerekiyor; bu işin tadı bu şekilde çıkar çünkü. Ama kendi işi olur veya kendine - hayallerine yetecek kadar bir kazancı olsun bu yeterli zaten..
@cicimxs çalışma şartlarınızı değiştirin, ne kadar fazla bilgi ve öğrenme , başka konularda da kendini geliştirme , ben onu da yaparım bu konuda da bilgim oldukça var kendine güveni herşeyi bir anda değiştiriyor. Ben mimar değilim bunu okumadım ama 1 yıldır AutoCad eğitimi alıyorum, dursun bir yanımda yarın öbür gün lazım olur elbet. 👍🤣
@cicimxs ne iş yapıyorsunuz? Mesleğiniz nedir?
@cicimxs fabrika da ki yaptığınız iş neydi? Tekstil mi? ya da başka bir branşmıydı?
@cicimxs lütfen borç alın birinden ya da part time filan çalışın gidin haftanın 3 günü ya modelistlik , ya stilist çizim ya da Gerber kursu filan alın tekstil konusunda mümkün mertebe eğitin kendinizi. Hatta İŞMEK' in bile ücretsiz kursları olabilir bu konuda. Emin olun hem maaş hemde iş bulma konusunda çok rahatlatacak sizi. Pes etmeyin diyorum asla hemde. Üstelik tekstil konusunda % de 50 dahi olsa bilginizin olduğunu düşünüyorum. Herşeyi öğrenin inan ki bir gün önünüze gelince ben bunu da biliyorum diyorsunuz. Ne kadar çok bilgi o kadar fazla maaş durumu demektir inanın ki..
Gezip eglenirim ne çalışması sanki mezara mi götürecem
Param olsa da yurt dışına çıkıp kendimi değiştirsem yeni bir hayata başlasam.
Belli bir boyuttan sonra insanda çalışma isteği uyanıyor.
Parası için değil de hobim olan mesleklere yönelirim, kendimi geliştirmeye yönelik olanları yaparım.
Asla çalışmam çalışırım diyen ya işi rahattır ya da kendi işidir
Çalışmazdım. Sait Faik gibi rantiye hayatı yaşardım :) gez, toz, eğlen coş
Sigorta yatsin emeklilik şart para olsada sigorta yatsın diye çalışırdım
Çalışmaktan ziyade kendi işimi kurar devam ederim hazıra dağ dayanmaz
Evet çalışırım çünkü evde durmak psikolojimi bozuyor
Kendi işimi yapmak suretiyle yine de çalışırım.
Ben zaten çalışamıyorum ama param da yok mecburiyetten işsiz parasız yaşamaya mahkumum
Zaten çok param var çalişiyor sayılırmıyım ama
Bilgisayar üzerinden çalişiyorum hala.
Yatırım yapar bir yandanda yine devam ederim çalışmaya tabikide hazıra dağ dayanmaz derler
Çalışırsam Allah belamı versin 😂
Tamam 🤣🤣
Allah’ım nasip et be 🥺 çok çok parayla sına benı yarabbim 😂
Amin inşallah 😇
Eyvallah abla 😊
İşim resim yapmak, yine resim yapmaya devam ederim heykel yaparım, kendimi geliştiririm. Ama şu an olduğu kadar yormam kendimi
Evde bos bos napim dunya turuna cikarim skgdskndkdhdksk illa ugrasacak bir şey vardır ya
Çalışırım ama seçici olurum.
Ben yine çalışırım ya canım sıkılır
Olunca bakarim geregine😂
Çalışırım. Rahat çalışırım.
Çalışmaya ihtiyaç duyarım.
Çok param olsa çalışmama gerek yok
YouTube işi yaparım daha çok
Hayır tabii ki de para varsa çalışmam
Çalışmıyorum bir süredir niyetimde yok
Çalışmadan duramam ben
Evet çalışmak benim için terapi gibi
Evet çalışmak özgürleştirir.
Param yokken bile yan gelip yatıyorum
Gerektiğince param var calısmıyorum
Hayır yahu niye çalışayım 😄
Daha fazlası neden olmasın
Nice'de böyle diyor zaten:)
Yok gezi dolasirdim.. suanki yaptiğim gibi
Duyarım tembelliği sevmiyprum çünkü
Çalışırım ama yatırımcı olarak
İşimi seviyorum hobi için yine yaparım
Çalışmaya devam, abilere selam :)
@Tolga-29 Çalışırım. Ne kadar biriktirrisem o kadar kâr.
@Tolga-29 Zengin biriyle evlenmeyi düşünmüyorum.
@Tolga-29 20
Evet çalışırım
Benim parfum ne oldu?🤣
Bende alzaimer var hatırlayamadım ne parfümü 🤣🤣
Hatırlatırım ben canım armani code parfum 🤣😎
Hatırlar gibi oldum ümmü gülsüm nasılsın ya 😜😜😜
O kim? Hafizani ben yerine getiririm Abdurrahman emin ol🤣🤣😎
çok paramız olmadığına göre
Ya olsa..
sana kahve ısmarlarım
Duyarım. Boş durmayı sevmiyorum.
Hayır gerek yok