Mesela yerleştırme puanın yetıyor ama unıversıte obp yuzunden almıyor
Yks yerleştırme puanı?
Mesela yerleştırme puanın yetıyor ama unıversıte obp yuzunden almıyor
Xper 1Yaş: 20
5 dk
Şry merhaba benım obp cok düşüktu gecen sene yerleştım ama gıdemedım ve obp yarıya düştü şimdi universiteye eğer ki yerleşirsem sadece yerleştırme puanına mı bakıkıyor yoksa unıversıte obp de dikkat edıyor mu
Normalde 50 gelen obp önce 25 düşmüş oldu. Sınavdan aldıpın puana göre bir sonuç çıkıyor. Bu ham puan. Oba obp eklenmiyor ve meseka o ham puanın sıralaması 200 bindi diyelim. Yerleştirme de üzerine bu kırık obp yi yani 25 puanı ekliyor sonra buna göre yeni bir sıralama çıkıyor. Obp kırık olduğu için sıralaman düşecek mesela. 200 iken 230 olacak gibi. Üniversitelerde alımlar yerleştirme puanıyla değil yerleştirme sıralaması ile alınıyor. Puan önemsiz burada
Cevap
5Cevap
40 puan veriyorsa 20 verecek keşke yazmasaydın dua et sınav zor olsun
Yanı unıversıte obp değil sadece ve sadece yerleştırmeye bakıyordımi
bak ham puanın üzerine obpn eklenip yerleştirme sonucun çıkıyor örnek veriyorum ham puanım 340 sıralamam da 160 bin diyelim yerleştirme puanım obp 40 verdiği için 380 oldu sıralamamda 130 a çekti üniversiteye yerleştim gitmedim senye sınava girdim 350 puan ham var obpm yerleşip gitmediğim için 370 oldu mesele bu
Şey meselenin bu olduğunu cok iyi şekikde biliyorum sadece bazen unıversıte bolume son gıren olur ya ve sayfa da puan sıralam ve obp gosterılır yanı demek istediğim obp nin puana yansıtıldığjnı bıliyorum ama şunu diyorum ben sınav puanımla yerleştim ama obp çok düşük ne kadar sınav puanım obpeyle yuksek olsa da obp ayrı bir lekilde bakılıp kotu olduğu için alınmasmuyım demek istediğim bu
Çok çok teşekkür ederim içimi rahatlatınız obp sidüşük olan biriyim bakılmadığına cok sevındım
ea basit ki yapılır 1000 bile yapılır eada
Bir daha denemelisin daha fazla çalışarak
Yerleştirme puanı zaten obp eklenmiş hali
Umarım hedeflerine ulaşırsın.
Eder
Yarısı alınıyor obp
Onubılıyorum hanı yerleştirme puanımı tekdikkate alınır ya da yerleştırme puanın yanında obp bakılır mı yanı şoyle mesela yerleştırme puanın ıyı ama obp 50 filan desem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?