Merhaba. Ben daha önceden bazı ağır hastalık evreleri geçirdim. Psikoz ve manik depresyon hastasıyım. Engelli raporum da var. Üniversite okumak içimde hep bir ukde olarak kaldı. Geçen zamana maalesef üzüldüm epeyce. Tarih bilgisi konusunda çok iyiyim. Tarih okumak istiyorum. Yüzlerce kitap okudum. Tüm donanımıma rağmen elimde diploma olmaması beni üzüyor ve huzursuz ediyor. Faturalarım %40 indirimli, şehir içi ulaşım bedava bana. Geçim konusuna gelirsek, 2024'te malulen emeklilik hakkım var primi halledersem. Sizce 30 yaşımdan sonra üniversite okusam nasıl olur? Zira yüksek lisans ve hatta doktora hedefim bile var.
2 ay
30 yaşından sonra üniversite okumam benim için mantıklı olur mu?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Görüş
18Görüş
Neden olmasın. Benim okuduğum bölümde (mühendislik bölümü) zor olmasına rağmen iki tane abi vardı yaşları 40 ın üstünde. Büyük bir azimle güzel bir agno yaparak mezun oldular. Bir tanesinin dördüncü üniversitesiydi. Okumanın yaşı yok yeter ki siz isteyin.
Engelli raporun ile üni sınavına girmek, ( özel yetenek sınavlarına) görmediğim sürece ile hiçbir faydası yok. Ara sor ÖSYM.
Girmedigin sürece*
Bunu ilk defa duydum bakayım.
Gayet güzel olur bence. Kendini bir dalda geliştirip uzmanlaşmak isteyen herkese destek veririm ben. İlmin ve bilginin önünde hiçbir engel duramaz.
Geç değil abim. Oku bence hem sana meşgale olur hem de başarılı olabilirsin kendini çok iyi hissedersin. Gir bence geç diye düşünme.
Tabi ki mantıklı olur. Okumanın yaşı yoktur nice insanları görünce daha da azimli oluyor insan
Üniversitede sadece liseyi bitirip hemen üniversiteye gelenler yok. Yaşı büyük insanlar da azımsanmayacak derecede.
Bu dünyaya bir daha gelmeyeceğiz. Yapmak istediğin belli, bence başarabilirsin. Çok zor rahatsızlıklar geçirmişsin baş etmesi güçtür eminim, eyleme geçmek her zaman daha iyidir hayatta.
Hayat senin hayatın, güzel düşünmüşsün bence. Kararının arkasında dur.
Olur neden olmasın yapabilirsin
Neyle mutlu olucaksan onu yap
Oku hicbirseyi kaybetmezsin. Keşke bende okuyabilseydim.
Hayatına bir keşke atmaktansa okuman daha iyi olur bana göre
Üniversite okumak her daim eğlenceli ve güzeldir.. bence her yaşta üniversite okunur
Senin gibilerin okuyup seviyeyi yükseltmesi gerekiyor. Kesinlikle okumalısın
Ablam 32 yaşında ve okuyor gayet memnun:) olmayacak iş değil
İnsanlar biraz şaşırırlar yadirgarlar ama bisve tonları onlardan daha tecrübeli olduğunu düşünerek motive et kendini niye geç olsun ki 60 yaşındaki teyzem keşke 35 yasinda okusaydim diye pişman oluyor
şu an o haldeyim alternatif olmayınca ağır geliyor veletlerle katlanıyoruz 🤷🏻♂️
Bende 26 yasındayım bende gircem yeni ameliyat oldum hayata gec kaldıgımı dusunuyorum hep korku panikle yasıyorum
Okumanın yaşı yoktur ve siz daha gençsiniz.
Sevdiğiniz bir bölüm olacağı için sorunsuz bir şekilde okursunuz.
Okumak güzel Bi şeydir bence ama maddiyat ve güzel Bi iş bulmak niyetiyle okuyorsan okuma bence pişman olursun.
Bana biraz tarih anlatır misin
Oku abi
Neyle ilgili anlatayım. Tarihin bir sürü vecheleri var.
Rönesans reform Fransız devrimi sanayii devrimi bunların ilişki ve bunlarla gelen gelişim değişim ve dönüşümü
Ve tabi en önemlisi aydınlanma
Rönesans Avrupa'da Papalığın sert tutumu sonucunds meydana gelmiştir. Avrupa'da Protestanlar ortaya çıkmıştır. Daha sonra Anglikanizm mezhebi İngiltere'de VIII. Henry ile meydana geldi. Fransız Devrimi'ne falan girersem yazacaklarım buraya sığmaz. İstersen mesaj at.
Olur çok sevinirim
Attım müsait olduğunuzda dönersiniz
Tamam. Müsait olunca mesaj atacağım.
Teşekkür ederim ben ses attım size