Çok güvendiğim bir arkadaşım almanyaya gitmem konusunda bana yardımcı olacak. Bunu yapmasının sebebide, ben zamanında ona çok yardımcı oldum. Hiç bir şekilde karşılığı olmadan yapacak bunu. Üstelik ben istemedimde. Almanyada denklik için bir kuruma yazdırıcak beni. Dil kursu vize işlemlerimi yapacağını söyledi. Mesleğimde var. Sizce bu durum benim için büyük bir şans mı? Yoksa ben bunu kendimde yapabilir miyim? Kendisinin böyle işleri yürüttüğü bir şirketi var.
Güncellemeler
+1 yıl
Güncellll
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Sirketi varsa o yapsin sen ne ugrasacaksin cok stressli bir process
Bilemiyorum almanyada nerde çalışıcam ne yapıcam belli değil. Buna güvenip gideri kafamız uyuşmaz sonra nolucak onu düşünüyorum
Bak o iste biraz cetrefilli öncelikle diplomalarini denklige gönderiyorsun daha sonrasinda bir CV olusuturoyrsun ve is basvurusunda bulunuyorsun (Almanca) daha sonrasinda is veren senin basvurunu kabul ederse islemleri o baslatiyor senden istenilen en az A1 seviyesinde almanca bilmen. Eger henüz bir is yeri yoksa Almanya'ya gitmen imkansiz ayrica 3 yil boyunca o is yerinden cikamiyorsun bu 3 yil icerisinde senden Almancani gelistirmeni isteyecekler aksi takdirde calisma ve oturma müsadeni uzatmiyorlar. 3 yilin sonunda baska bir ise basvuru yapabilirisn ama o 3. yil icersinde seni getiren firmadan ayrilirsan otomatikman calisma müsaden iptal ediliyor.
Baya sıkıntılıymış. Ben mühendisim almancaya dair hiç bir bilgim yok. Kendisi beni dil kursunada göndereceğini söylüyor. Denkli başvurunuda yapalım dedi. Mühendis olarak gitsem bir şeyler katacağını düşünüyor musunuz peki
Mühendislik cok gecerli bir melsek Almanya'da elbette mezuniyet derecen, yetenegin cok önemli eger iyi bir okuldan mezunsan denklikte sorun cikmaz ve kolay is bulabilirsin.
Anladım teşekkğr ederim. Birde en azından denklik için başvurulsa herhangi bir anlamı olmaz dimi? En azından denemek istesem olup olmadığı için saçma mı olur
Hayir sacma olmaz en azindan Diploman Almanya'da gecerli mi degil mi ögrenmis olursun. CV hazirlarken mutlaka Almanya'dan cv örneklerine göz at internette aratabilirsin "Bewerbungsbeispiele" ya da "Bewerbung muster" seklinde aratirsan örnek CV leri görürsün ve CV'in mutlaka Almanca olmak zorunda. CV (Almanca Lebenslauf) Hazirlarken dikkat edilmesi gereken hususlar var ise alinmandan ya da ilk izlenim icin cok önemli.
Anladımm. Çok teşekkür ederim yorumlarınız içib🌺
Rica ederim umarim hersey yolunda gider.
yardım olmadan yapamazsın bence yoksa herkes giderdi
Kendisi vizeyi alıyor benide yanında götürmek istiyor
Senin vize nolcak?
Başvuru yapacağızz almanya şu an alım yapıyor
İyide vizeyi alman lazım.
Sonun sibel kekili gibi olmasında
Ne alaka
İstiyorsan git istemiyorsan gitme
yapsın ne güzel eğer samimiyetine inanıyorsan...
karşılıksız oolmazz ama güzel şans dene
Zamanında güzel vakit geçirdiğim biriydi benim ona yararım çok daha fazla oldu. ZAmanla oda bunu farketti. Oraya beni aldırıp evlenme düşüncesi var. Zaten başka şekilde olsa saçma olur koca almanyada kız mı yok 😂😂
çok değerlisin onun için ve temiz
yaşlar nsll
Bn 27 o 25
yolunda yürü
başka şey düşünme
aklındakini yap
Yani gidilmeli mi
kısmet, mewlam
en iyisini nasip etsin..
Meslek ne
Ben mühendisim
gıda mühendisi mi
Bayır endüstri
bulaşıkçı olursun ancak
Ne alaka? Dil seviyemi tecrübemi biliyor musun konuşuyorsun?
Senin ne bildiğinin önemi yok Almanya'yı bildiğim için konuşuyorum
Bulaşıkçı olacaksam neden gideyim
35 bin tl alırsın bulaşıkçı olsan Türkiye'de prof 2 ayda alıyor o parayı
Temmuz 2022 itibariyle işe yeni başlamış bir doktorun maaşı yaklaşık 13 bin 155 TL olurken, uzman doktorların (1/4) maaşları ise 13 bin 312 TL ile 15 bin 288 TL arasında değişiyor. Profesör doktorların maaşı ise en az 12 bin 250 TL olurken ortalama maaşları ise 24 bin 120 TL'ye çıktı.