Çince öğrenmek istiyorum. Önerebileceğiniz uygulama, ders kanalı veya kitap var mı?

Kelime öğrenmek için Infinite Chinese uygulamasını öneririm çünkü oyunla sana kelime öğretiyor, kelimeleri pinyin, basitleştirilmiş (simplified ) ve geleneksel ( traditional ) seçenekleriyle ayarlardan değiştirebilirsin, oyunun mantığı sana kelimenin seslerini ve yazıyı öğretip sonrasında meteorun içindeki kelimeler aşağı yıldız gibi kaymadan kelimeleri bilmeye çalışıyorsun, grameri Türkçe bir şekilde öğrenmek gerçekten imkansız ben de Çince öğreniyorum ama hiç Türkçe kaynaklar bulamadım maalesef, Youtube’da Ask Andy diye bir kanal var videoları gerçekten çok yararlı ve öğretici gramer ağırlıklı videoları var, günlük kelime ve cümle kalıpları için de Instagramdan @chinesegirl_karen hesabını takip etmeni öneririm, okumanı geliştirmen için en basit düzeyden başlayıp Webtoon okumanda fayda var, dinleme için YouTube gerçekten çok yararlı yine aynı şekilde basit düzeyde videolardan başlayıp zorlandığın yerlerde video hızını yavaşlat, gerekirse daha eğlenceli olması için Çizgi film izlemekten çekinme👍🏻🌸
Rica ederim😇✨❤️
Vaovvv birçok farklı dil öğrenmek isteyenler ile karşılaştım ama, çince öğrenmek isteyen birini ilk defa görüyorum:) bu çok değişik ve güzel bir başlangıç. Öğrenmek için önce, pinyin sistemini bilmek gerekir. Pinyin sistemi nedir kısaca bilgilendirme yapacağım. Bir de, online çince eğitimleri verilen sayfalar var. Ordan da uzmanlar eşliğinde, öğrenme fırsatı yakalayabilirsin. Pinyin sisteminden kısaca bahsedeyim;
Pinyin sistemi : Çince harflerin, latin alfabe olarak yazılıp, okunmasına denmektedir.
Bu sistem öğrenmen için kolaylaştırılan bir tür yöntem diyeyim:) başarılar diliyorum:)
Görüş
2Görüş
Halk eğitim kursuna git.
Almancayı daha kolay öğrenirsin 😂
Almanca bir Avrupa dili gramerine sahiptir bu yüzden öğrenmesi ve öğrenme süreci Türkler için zordur ama Çince, Korece ve Japonca gibi Asya gramerleri Türkçe grameriyle bire bir aynıdır bu yüzden bir Türk’ün Çince öğrenmesi Almanca öğrenmesinden çok daha kolaydır, Almanca yaklaşık tamamıyla 1 buçuk sene öğreniliyorsa Çince 5-6 ayda rahat öğrenilecek bir dildir
ah arkadşım keşke o kadar kolay olsa 😂 Çince çok başka bir dil. "Çince gibi" kalıbı vardır ya bir şeylerin zorluğunu belirtmede öyle bir şey işte. Ben Çinde bir dönem eğitim görmüş biri olarka söylüyorum üstelik bunu. Bize Çinceyi öğretmek için yeni bir alfabe ürettiklerini biliyor musun. Latin alfabesinin her harfini 4 farklı şekilde kodlayarak öğretiyorlar Çincedeki sesleri. üstelik kelimelerin tallafuzu biribirne o kadar yakındır ki öğrendiğin şeyle bile bir Çinliyle iletişim kuramıyorsun. na şı lavşı? vu bu şı lavşı! Şı şuşeng! tallafuzuyla burada bir soru cevap cümlesi yazdım.
Almancadan çok daha kolay olduğu kesin, Çincede alfabe sistemi yoktur karakter=kelime, pinyin dediğimiz şeyler tonlamalar ve latin olarak yazılışları, Çinliler bile cümle kurarken tonlamaları dikkate almıyorlar gayet rahat çünkü her bir kelimenin cümle içinde mantığı değişiyor, insanlarda bir çıkmaz sokak var Çince için sırf tonlamaları ve speaking’in zor olduğunu düşünüp öğrenmeyi bırakıyorlar, eğer bu kadar bir şeyleri öğrenmekten çabuk pes edilecekse bu sadece Çince için değil bütün her şey için kişi kendinden sorumludur, Çince’yi zor gösteren başaramayıp yarı yolda bırakan insanlardır, bari başarma gücü ve geleceği olan insanların hayallerini kırmayın rica ediyorum, siz Avrupa dilinde iyiyseniz o kişi demekki Asya dilinde çok iyi olacak.
Busu
AliExpress
En İyi Görüşler