Arkadaşım ortaokula kadar okudu ama o kadar iyi konuşuyor ki sanki avukat gibi sizce bunun okuyup okumamakla alakası var mı
2 ay
Okumamış biri cahil midir?

Profesör etiketi taşıyan ne cahiller var. Okumamış olmak cahil demek için kriter değildir. Benim anneannem okuma yazması yoktu ama çok bilge bir kadındı. Bir de ermeni komşumuz Faize teyzemiz vardı. O da sadece okuma yazmayı bilirdi ama son derece bilge, herkesin sözüne itibar ettiği değerli bir insandı.
Eğitim hayatıyla öğrenim hayatı farklıdır. Öğrenim hayatı senin kastediğin tahsil düzeyidir. İlkokul lise veya üniversitede alınan bilgilerdir. Eğitim ise kişinin kendini geliştirmesidir. Bunun okumakla alakası yok. En güzel örneği en kara cahillerin okumuş kişilerden çıkmasdır.
Tecrübe illa okul okuyarak edinilmez
Sırf bu yüzden bazen yılların okumamış ama hayat tecrübesini devamlı yaşaya yaşaya edindiği için okuyan insanların derslerine
Üniversiteler de proflar değil ustalar girer Prof bile ayakta alkışlar.
Ne diyor Mahmut hoca :
Görüş
20Görüş
cahil
(ca:hil), Arapça cāhil
1. sıfat Öğrenim görmemiş, okumamış:
"Bu maskara sosyete bana cahil diye bakar." - Halide Edip Adıvar
2. sıfat Belli bir konuda yeterli bilgisi olmayan:
"Sansürcülerin çoğu cahil, tiyatrodan anlamaz kişilerdi." - Metin And
3. sıfat, halk ağzında Deneysiz, genç, toy (delikanlı veya kız).
okumak bir okuldan diploma almak değildir. Böyle düşünen insanlara acıyorum. okumak Atatürk gibi kitap okumaktadır araştırmaktır. Ağzı laf yapmanın da okumakla alakası yoktur her zaman. Öyle olsa pazarcılar en kültürlü insanlar olurdu. Çok okuyan insanlara bak nerelere gelmişler. Okul sadece senin öğrenme becerini ve neye yatkın olduğunu anlamaya yarar.
Yani bilgi seviyesi önemli diyorsun yanlış mı anladım
aynen öyle. Bana yıllarca sürekli kitap okuyorum diye kızıyorlardı. Şu anki diksiyonumu ahlakımı saygınlığımı statümü konumumu sağlayan okuduğum romanlardır. George Orwell'dir Tolstoy'dur. Nazım Hikmet'tir. Zülfi Livaneli'dir. Kitaplar farklı kişilikleri anlamayı öğretir. Basit bir şey değildir okumak anlamayı farklı bakmayı insanlığı öğretir. Öğrenme kapasiteni arttırır zekayı çalıştırır. Bizim toplumumuzun yobazlığı ahlaksızlığı her şeye inanması da bu yüzdendir.
Doğduğun yer kaderindir. Yani eğer doğuda büyüdüysen %70 cahil olma olasılığın var. Örnek verecek olursam. Doğudaki insanların çoğu hanımlarını çalıştırmaz, kız çocuklarını okutmaz. Kadınlara şiddet gösterir ikinci karıyı hatta birçok kadını alır getirir eve. Aynı evde yaşatır hepsini. Say say bitmez aşko ya. Bunu yapan aileye bakacak olursak hiçbiri okumamıştır. 😔🤎
Bunları yaşadin mi sen
Okulda sadece okuma yazma öğretilmeli ya. Logaritmik fonksiyonun hangi noktalarda türevlenebilir olduğunu sadece meraklıları bilmeli.
Okumuş cahil sırtına kitap yüklenmiş esekten başkasi değildir nice cahiller var bilim adamı HOR GORME HARABAT EHLİNİ DEFİNE MALİK VİRANELER VARDİR
Hayır değildir. önemli olan kendini her alanda geliştirmeyi istemek. cahil bir kişi saygısız ve bilmediğini bilmeyen kişidir
Okumakla değil kendini geliştirmekle alakası var. Okuduğu hâlde kendini geliştirmeyen biri olduktan sonra okumak neye yarar.
Eğitim görmemek cahillik demiyelimde Eğitimsizlik diyelim
Değil tabi ki. Kişisel gelişimini tamamlaması ile alakalı.
Okumakla alakası yok hocam. İmkansizliktan okuyamayan kişilere canım muamelesi yapılmaz demi
Her okuyanın bilgili olmadığı gibi, her okumayan kişide cahil sayılmıyor
Ülkede üniversiteli cahil daha fazla, cahilliğin kendini geliştirip geliştirememekle alakası var.
Yetişmek veya insanlar ile iletişim araştırmak tamamen kendini gelistirmek ile alakası var
Öğrenmek için illa okul okumak şart değil. Kişi evde araştırarak da kendini geliştirebilir. Bana göre cahil kavramı öğrenmemek için çabalayana denir.
Cahilliğin okumamış olmakla alakası yok kaç üniversite okuyup bitiren cahil olan insanlar var okumayan konuşması güzel herseyi ince düşünen insanlar var yani
Ortaokula kadar okumuştur ama kendisini çok iyi eğitip yetiştirmiş olabilir...
Cahil bana göre kırıcı konuşan saygısız ve kavgacı kişiler cahildir hem de zır cahildir öyleleri okumamamak bilgisizlik sadece
Okumayan kişi isterse ay üstünde amuda kalksın yine de cahildir. Konuşmasıyla kendini avutma
Neden avutayım ki herkeste cahillik vardır zaten
günümüz eğitim seviyesiyle okuyup okumamış bireyin cahil olup olmadığını ayırt edemeyiz
Hayır bu durum tamamen kişinin nasıl bir çevrede büyüdüğü ve kendini ne kadar geliştirdiği ile alakalı.
En İyi Görüş