nekadar para kazanıyorlar?
Kariyer olarak uzun bir süreç mi?
nekadar para kazanıyorlar?
Kariyer olarak uzun bir süreç mi?
iade aldığı firmalardan % komisyon alarak çalışıyorlar. çok büyük paralar kazanabilir eğer müşteri portföyü iyiyse milyonlar kazananlar var ayda. serbest muhasebecileri katlayıp katlayıp bölerler.
denetim firmasında çalışmak mantıklı mı ileride yeminli olabilmek için
yeminli olmak smmm gibi kolay değil (ki smm olmakta kolay değil ama) çok zor. 10 yıl aktif muhasebeci olarak çalışman lazım sonrasında 6 farklı sınavına girip hepsini vermen lazım ve dersleri çok ağır hukuk ve yasalar ve vergi kanunları üzerine çok ağır yani.
ayrıca hepsini başarıp olsan bile ihracat yapan ya da kdv iadesi alabilecek (tevkifat vs) müşteriler bulman lazım. smmm her türlü müşteriyi alıp defter tutabiliyor ama yeminli sadece kdv iadesi ve denetim yapabiliyor. denetim zaten her firma yanaşmıyor smmm ile çalıştığı için.
mali müşavir olduktan sonra 10 yıl faal meslek mensubu olman lazım sonrasında yapılan sınavı kazanmalısın ki sınav çok zor
artı olarak kdv iadeden yüzdelik alırlar tam tastik veya kontrol gelrleri var yani kazanabilirler
yeminli olabilmek için denetim firmasında mı çalışmalıyım
hayr denetime gerek yok mali mişavir olmalısın sanırım mali müşavirde değilsin
Cevap
7Cevap
Çokkkkk büyük paralar kaç sene öncesi imza paraları bile uçuktu,
KS yetkililerine sesleniyorum. Menüye çalışan maaşları diye bir bölüm ekleyin. Evlenecek kızlar oradan baksın maaşına göre tercih yapsın.
hayır ben kendi kariyer planım için sormuştum. yeminli olma süreci 13 yılı buluyormuş
Gerçekten kaliteli mali müşavirsen ömür boyu yüksek gelirlerin olur. Yok benim arkadaş gibi pasif olursan osuruktan bir şirkette muhasebede ömür tüketirsin.
Yeminli mali müşavir maaşını kendi belirler işveren dır onlar genelde avukat gibi davalara bakma yetkisi vardır gelir düzeyi yüksek olurlar. Uzun bir süreç alır ilk önce Smmm olunur
yemin ne oluyo?
kara para aklamicagima mi 😂
Asliye Ticaret mahkemesinde yemin ediyorlarmış Holding ve büyük firmaların tasidikine bakıyorlarmış google dan baktım
rusvet isi cok ya ondandir. yemin ne la millet yemin edip neler neler yapiyo
Google amcaya sor
Asgari ücret
25 bine kadar vardor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?