Selamlar:) Ben istemeyerek okuduğum bir bölüme sahip değilim. Hayalim olan bir alanı bitirdiğim için, "İyi ki" diyorum. Sorum hiç mutlu olmadan bölümünü bitirip, işe başladığı an "İyi ki" diyen arkadaşlara:)
Mesleğinizi sevmeden okuyup, işe başladığınız zaman "İyi ki" dediniz mi?
Mesleğimi seviyordum aslına bakarsak. Serin kanlı ve insanlara yardım etmeyi seven bir insandım. Bu sebeple sağlık sektörü keyifliydi fakat son 2 senedir başka sektöre geçiş yaptım bu işten de memnunum açıkçası. Her işin kendine göre zorlukları var ve ne kadar seversek sevelim bazen isyan bayraklarını çekiyoruz.. Keyifli günler..
Sevdiğin mesleği yapmak önemli. İnsanların çoğu kazanacakları para ile mutluluk arasında bir bağlantı olacağını düşünüyor. Yanlış değil ama çoğu zaman geçersiz kalan bir düşünce. Sevdiği meslekle alakalı bir bölüm okuyanlar ise mesleğe başlama konusunda biraz zorluk yaşıyor olabilirler.
TBS diyetisyenliği alanında çalışmayı hiç istemezdim klinik veya yoğun bakım diyetisyeni tercihimdi. Ama şartlar başka gelişti ve mutfak diyetisyenliği benim en sevdiğim alanım oldu. Çalıştıktan sonra kopmak duygusal bi süreç oldu benim için