Bence en güzel klasik. Degerlendirmek isteyen buyurabilir
Evet okudum
Hayır okumadım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Merhabalar efenim.
Öncelikle bu tür Kültür Sanat sorularını ara sıra görmek gerçekten çok hoş. Aşağıda DoktorGraham adındaki kullanıcı gereken açıklamayı yapmış ben de bir şeyler yazayım dedim.
Victor Hugo’nun 19’uncu yüzyıl Fransa’sında geçen sosyal yönü ağır basan klasiği, ilk kez 1985’te Londra’da müzikal olarak sahnelendi. Eleştirmenler, bu romanın temalarının en basit haliyle pop şarkılarına dönüştürülmesini doğal olarak hoş karşılamasa da zamanla popülerlik kazanan müzikal, Londra’dan
Broadway’e, oradan da sinemaya zıpladı.
Özetlersek; ekmek çaldığı için 20 yıl hapis yatan Jean Valjean, şartlı tahliye ile salınır ama sabıkası yüzünden iş bulamaz. bir pederin merhameti ile hayatta ikinci bir şans elde eden Valjean, eski kimliğini yırtıp atar ve kısa sürede saygın bir belediye başkanı olur. ancak onu unutmayan kanun adamı javert peşindedir. Bu arada istemeden haksızlık ettiği fantine zor duruma düşüp hastalanınca, Valjean kızı colette’e bakmaya söz verir. yıllar geçtikçe olaylar 1832’deki monarşi karşıtı öğrenci ayaklanmalarında dramatik bir hal alır.
Özetle: 2.5 saat uzunluğundaki filmi sonlara doğru çok sarkıyor. “sefiller”, romantizmi sürekli duygusal bağ talep eden havasıyla sadece çok sıkı müzikal hayranlarını memnun edebilecek bir yapım.
Ayrıca; Fransız ihtilalini en iyi anlatan eserlerder biridir. Notre'dam'ın kamburunu ve bu eserin orijinalini okumak için bir yıl Fransızca öğrenmişliğim bile vardır efenim ^^
Son olarak eserin orijinal adı : Les Miserables'dir.
Hoşça kalın.
Evet efenim. Fransız ve Rus edebiyatına karşı ilgim var. Rusça'yı da geliştirebilirsem gayet iyi olacak.
İyi akşamlar.
Victor Hugo'nun ölümsüz eseri. Severek okudum. Kitapta bir çok konu dikkat çekiyor. Bence insanların tutkularını takip etmeleri ve özgürlük uğruna yaşamlarını ortaya koymaları can alıcı. Bir diğer noktada iyiliğin gücüne inanmamızın gerektiğidir. Daha o dönemlerden bile bunu öngörüp dikkatimize sunan Victor Hugo güzel bir noktaya temas etmiş.
Jan Valjean'ın etkileyici hikayesini son derece akıcı anlatmış Victor Hugo.
Ben daha fazla ukalalık yapacak durumda değilim. Zira bu eser tarihin her döneminde beğeniyle okundu.
Teşekkür ederim.
Çok değerli bir eser olduğu için elimden geldiğince güzel bir yorum yazmaya çalıştım.
okudum +filmini seyrettim muhteşemmmdi ama bana kalırsa notre dame ın kamburu kitabını geçemez
Harika bir kitap okudum hatta yeni baskısını aldım onuda okuyacağım...
Cevap
6Cevap
Ben iki kez okudum şahsen, ama okudugum en uzunu 400 500sayfa felandı. Babamdan duyduğuma göre orjinali iki cilt aşırı uzunmuş. Bulursam onu da okumak istiyorum.
Victor Hugonun güzel eserlerinden
Ama ben genelde Rus Edebiyatini cok okudum
Fransiz edabiyati pek tarzim degil:)
Rus Edebiyatından anlayan insanları burada görmek ne güzel. Takibe alıyorum sizi efenim. Hoşça kalın.
Hep okumak istedim ama hep adından ötürü sıkıcı diyerek vazgeçtim
Tamam bir sonra ki kitabım sefiller I olcak :)
:))
okudum ve okuduğum en güzel romandı diyebilirim
ulan ben sefılım paran varsa ver
Kısmet.
Yarısini
okudum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar