Çocuğunuza zengin olmayı değil, İslâm ahlâkını öğretin'ki
Büyüdüğünde herşeyin fiyatını değil,
Değerini bilsin.
Çocuğunuza zengin olmayı değil, İslâm ahlâkını öğretin'ki
Büyüdüğünde herşeyin fiyatını değil,
Değerini bilsin.
Aldığımı düşünüyorum. Her gece babam peygamberlerin hayatlarını anlatarak uyuturdu, kuran kursları, her kadir gecesi kuran okuma, oruç... dini bütün insalardı. Ama ben Müslüman değilim, bu ahlaklı olamama engel değil. Değer bildiğimide düşünüyorum.
Neden müslüman değilsin
Hiç bir zaman anlatılanlar mantıklı gelmemişti. Hatta belli bir yaşa kadar peygamberlerin hayatına filan ailemin ciddi ciddi inandığını sanmıyordum. Daha çok çocuklara ders çıkarsınlar diye masal olarak kabullenmiştim. Ayın yarılması, denizin açılması, gökten koç iniyor... Bir gün sofra da cinlerle ilgili bir şey dendi bende "cinler gerçek değil ki" dedim ve babam "nasıl gerçek değil, gerçek kur-an'da yazıyor" dedi. İşte o günden beri ailemi, inançlı insanları ve dini ciddiye alamıyorum. İnanmadığını o gün fark etmiştim.
İnanmak istesem ne kadar oturup okusamda mitoloji ve masaldan öteye gidemiyor benim için.
Ama masal falan değil bunlar gerçeğin ta kendisi bence ebedi hayatini etkileyecek bu kararini daha fazla bilgi edinip bir gözden geçir yoksa cehennemde sonsuza kadar yanacaksın Allah'ta var peygamberler de geldi cinlerde var sen şeytana uyuyorsun şu an o veriyor bu düşünceleri vesveseleri öteki tarafta diyecekki sizi kandirdim bende Allah'tan korkanlardanim size yalan söyledim kendi basinasiniz şimdi şeytana uyanlar lanet olsun sana diyecekmislwr şeytan da asıl size lanet olsun diyecekmis o sırada Allah'ın takva sahibi kulları cennette zevk sefa içerisinde olacaklar. Umarim doğru yolu bulursun
Yaw ciddi ciddi inanmamızı gerçekten anlamıyorum. Musa ya filan da inanıyorsundur sen. Tarihte böyle olaylar olmadı bunlar yaşanmadı. Ne bahsettikleri gibi bir firavun var ne de Musa nın ta kendisi. En basitinden Musa diyorum çünkü mısır tarihini biliyoruz. Böyle tarihsel gerçekleride mi görmüyorsunuz? 😳
Odine inanmayıp buna inanmanın hiç bir mantığı yok.
Musa aleyhisselami çok severim ben.
Allah dilediğine hidayet verir tabi. Sana vermemiş inşallah verir yoksa nanay inşallah bende imanlı yaşayıp imanlı ölürüm
Cevap
2Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?