benim favorim karıncalardır. bunlar insan gibi. kraliçeleri var, kolonisinde muazzam bir iş bölümü var. yuva zaten bir mimari harikası, havalandırmadan tutun, zemin mühendisliğine, yuvayı su basmasın diye kanal sistemine kadar her şey ama her şey var.☺️ bunun yanında komplolar var😂, bazen dişilik hormonunu fazla kaçıran bireylerin isyanları var. 😂avcılık var, toplayıcılık. inanılmaz.
sizee belgesel izlemeyi sever misiniz?
Belgeseli izlenmeye değer en güzel hayvan sizce nedir?
Bal porsuğu. Alemlerin kralı ya. Yılan yiyor, akrep sokuyor onu çerez niyetine yiyor. slana, kaplana bile kafa tutuyor. Boyundan büyük işlere kalkışıyor. Bunlarda korku hormonu bulanmadığına dair iddialar var. Asla geri vitesi olmayan, korku nedir bilmeyen ve çok enerjik bir hayvan.
Hepsini severim, hepsi kendi içinde farklı özellikleri, yapıları olan, muazzam canlılar. Hepsinin de dünyası kendi sınırları içerisinde en az bizim kadar gelişmiş ve canlı. En son ahtapot izlemiştim 🙂
Onu başka soruda başka şekilde sorarız. fikir için sağol 😂
arılarda iyidir ya tek savunma mekanizması iğnesidir ama ne hikmetse onu da kullandığı zaman kendisi de can verir. garip bir durum bence. hani bu böceğin yaşam felsefesi belki de "giderken yanımda seni de götürecem" gibi bir şeydir, kim bilir.😂😂😂
Arılar matematikte bilir öyle deme :D göründüğünden çok daha fazlasıdır arılar. Dünyadaki bitki çeşitliliğinin ve popülasyon patlamasının sebebi onlardır :D
doğa için faydalı ve birçok yönden mucizevi hayvan olabilir ama benden nefret ediyorlar. çocukluğumda onlarca kez sokmuşlardır beni ama bu kanıya varma sebebim bu değil. bir ortamda arı varsa her zaman seçtiği insan ben olurum, benim yanımda vızıldar ya da bana konmaya çalışır. ben ilgisine karşılık vermeyince de sinirlenir tabi. parfümümü bile değiştirdim bu sebepten ama durum değişmedi. yazın otobüslere sık sık girer arılar ya da benim bulunduğum otobüse girmeyi tercih ediyorlar. yolculuk boyunca benim yanımda gezinirler bana zindan eder hayatımı. vurup öldüreyim de diyemem zira sinek bile öldürmek hoş gelmiyor bana. saçma sapan hareketler yaparak rezil ederim kendimi😂
Beni de çok seviyorlar ki o kadar çok soktular ki travma oldu artık yanaşamıyorum kaçıyorum arılardan resmen bir arı bir örümcek iyice fobi oldu bende :D