+1 yılSenin ki heves hayel değil bunu ayırt et.
Ben hayel kurmam Çocuk iken TSK hava, Kara, deniz posterleri Sınavlar vs Vardı lakin O dönem çok sorunluydu Ve benim kendim de fark edemediğim Tranvalar ve Kaus dolu bir Hayat yüzünden Doğru kararlar veremedim Gitmek istedim Ama nasıl gideceğimi bilemiyordum Elim den tutan yol gösterecek kimse yoktu Yanlızdım Ailem bana hiç bir zaman destek veren ebeveynler olmadı tam aksine Her zaman Köstek olma gibi kendi sorunları ile mücadele ederken bizi yük olarak gören İnsanlar dı.
Tabi Bunları Yaşamanın Dezavantajları Beni daha doğrucu biri yapmış oldu Ben Kendim TSK ya gitmesem de Başkalarının Başarısın da Çok Emeğim olmuştur Bu gün TSK da Üst teğmen, Teğmen, Ast subay olan Olan kardeşlerim var03 Yorumla- +1 yıl
niye seninki hayal da onunki heves? kız olduğu için mi
- +1 yıl
Çok ayrımcı bir yaklaşım
Soran+1 yılHeves olsaydı gözümü ameliyat ettirmezdim derecesini düşürmek için bıçak altına yatmazdım. 1 sene pomem ve asem parkuruna çalışmazdım. Elenmeyim diye benlerimi aldırmazdım ben çok çabaladım girmek için ama torpil olmayınca olmuyor bende it gibi çalışıp tekrar sınava girdim mühendisliği kazandım bilip bilmeden heves diyemezsin
En İyi Cevaplar
Annem hastanede çalıştığı için bende doktor olup her gün hastaneye gitmek istiyordum😂
Şimdi elektrik elektronik mühendisi oldum. İstesem biyomedikal alanından hala hastaneye girebilirim ama suanlik evden çıkmayacağım bir iş peşindeyim.😂
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
59Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,6b cevap paylaştı.
u +1 yılVeteriner olmaktı hayalim
00 Yorumla En iyi okuldanda mezun olsanizda. uc kurusa talim edersiniz bir bir daha iki. Gida muhendisi arkadasim yillardir kurumsal bir sirkette calisiyordu. Tazminatini verip isten cikardilar. Bir suru neden gostermisler. Şu an sokakta tavuk pilav satiyor. Neden daha once bu isi yapmadigim diye hayiplaniyor. Aylik aldigim maasimi haftada cikariyorum dedi.
17 Yorumla
Soran+1 yılHaklı artık asgari ücrete bile boyun eğmek zorundayız diyorumda Türkiyede yapılmaz bu meslek aklı olan gider benimde aklımdaki o
Soran+1 yılDoğru zorluğu var tabi ama Türkiyedekinden daha kötü olamaz diye düşünüyorum. Şimdi inşaat mühendisliği okuyanlar türkmenistana akın ediyor
Soran+1 yılKeşke kariyerimiz sadece başarımıza dayalı olsaydı da referansa dayalı olmasaydı. Tanıdığım yok yurtdışında. Ama sanırım Afganistanda çalışmaya bile razıyım
- Eğitim & Kariyer konusunda 413 cevap paylaştı.
+1 yılLisedeyken break dansçı olayım istedim. Oldum, doydum.
Üni de ziraat okuyup köye yerleşeyim dedim. Okudum ama henüz köye yerleşmedim.
2-3 yıl önce çalışmadan, beden gücü ile bir yere bağlı olmadan para kazanayım, para gibi bir dert olmasın demiş hatta burada da paylaşmıştım. 2 yıldır bu yoldayım. Bir ömür böyle sürmesi dileği ile 😇
10 Yorumla
+1 yılHayalim makine mühendisi olmaktı.. Öğretmenlik okudum ama şu an mühendislik yapıyorum..
Dolaylı olarak Allah nasip etti elhamdülillah..
26 Yorumla
Soran+1 yılMakine demişken biz dersleri makinecilerle beraber alıyorduk mukavemeti statiği falan ama hak etmeyen o kadar insan varki keşke sizin gibi isteyenler okusaydı. Çoğu hocalarla dalga geçen kardeşim
Soran+1 yılKardeşim kısmını kendi yazmış argo vardı
- +1 yıl
O dersleri teknik olarak biz de aldık.. Pişman değilim. Sadece diplomamda mühendis yazmıyor o kadar..
Soran+1 yılİcraat daha önemli. Ona bakılırsa bende staja gidince okulun bir şey katmadığını öğrendim
- +1 yıl
Okul şu an o kadar gereksiz ki.. Eğitim olarak inanılmaz gerideler.. Hocaların çoğu pc kullanmayı bile bilmiyor..
Her şeyimiz olan 3D modelleme programlarını ben işe başladıktan sonra öğrendim..
Okul şu an zaman kaybı..
Soran+1 yılÇok haklısınız bende autoCAD programı stajda öğrenmiştim çok üzücü okulun bir şey katmadığını görmek
Ulusarasi sirkette calismak isterken. Simdi ev hanima oldum. Ama hayatimdan cok memnunum. bu arada kocam ulusarasi sirketin sahibi
24 Yorumla
Soran+1 yılUluslararası ilişkiler okursunuz ya da lojistik beraber çalışırsınız bence çok güzel
Soran+1 yılSiz de haklısınız çalışma ortamı ve koşullar belli
- +1 yıl
Sevgilin var mi
İnşaat mühendisi olmak en son olunacak şey. Keske başka bir şey olsaydın
222 Yorumla
Soran+1 yılTozu toprağı sevdiğim için pişman değilim ama bazen diyorum daha iyi mühendislik dalları vardı keşke onları tercih etseydim diye
- +1 yıl
Keşke öğretmen olsaydın
Soran+1 yılEn sevmediğim meslek 😄
Soran+1 yılBen biraz erkek çocuğu gibiyim bana toz toprak çamur tamir işleri olacak
- +1 yıl
Bir kadın için en rahat meslek
Soran+1 yılBence mesleğin cinsiyeti yoktur erkeklerin yaptığı işi biz de yapıyoruz hatta bazen daha iyi yapıyoruz o algıya kapalıyım ben bana göre saçma bir düşünce
- +1 yıl
Mutluysan sorun yok, ama çok nadir kadın mutlu olur o işte
Soran+1 yılMutlu olan çok tanıdığım var sadece bizim dalda değil maden mühendisliği dalında bile bu tür algıları yıkmamız gerek
- +1 yıl
Yaşın çok genç galiba ondan bu marjinal hırslar. Bir kadın erkekler gibi ağır ve saha işlerini yaparsa ona ağır gelir mutsuz olur, evlenip çoluk çocuğa karışırsa da yetişemez daha çok ağır gelir.
Kadınlara daha hafif, daha esnek, daha garanti, daha kısa mesaili işler iyidir.
Misal çocuk doğurdun evde bebeğin ağlıyor seni istiyor senin memen süt dolu, ve sen işe gidip akşama kadar gelmiyorsun. Mutlu olur musun? Bunun yerine 1 veya 2 yıl ücretsiz izin alıp işine kaldığın yerden sorunsuz devam edebilmek büyük lüks. Var mı bu lüksün?
Soran+1 yılSeven dikenine katlanır benim evlilik çocuk gibi planlarım olmadığı için o konuda bir sıkıntım yok. Hedeflerim ve kariyerim hepsinden daha önemli
- +1 yıl
Yani çocuk düşünmüyorsun? Hiç çocuk sahibi olmayacaksan haklısın. Ama olacaksan pek akıllılık değil tercihin
Soran+1 yılYok be bacım ne çocuğu bu devirde dünyaya çocuk mu getirilir onu geçtim evlenilir mi? En güzeli ekonomik özgürlüğünü eline alacaksın ölene kadar doğru insan olarak hayatının tadını çıkaracaksın. Evli olan arkadaşlarım var ölmüş bitmişler valla
- +1 yıl
Evlilik adamına göre değişir. Benim de bazı arkadaşlarım çok mutsuz bazıları da çok mutlu. Mesela bir arkadaşım var 2 yıllık okudu hiç çalışmadı kocası kraliçe gibi yaşatıyor kadın hiç yaşlanmadı 18 gibi hep, zenginlik içinde keyif yapıyor gezip tozuyor. Diğer bir arkadaşım dandik bölüm okudu işsiz ev kızıydı, kocası bunu en pahalı özel üniversitelerde okuttu, plazada lüks ofis açtı, dergilere tv lere para ödeyerek çıktı uzman gibi konuştu isim yaptı, dünyanın heryerine gezdi kongrelere katıldı, kadın kitap bile yazdı kocası karşıladı, kadına o meslekte isim yaptırdı adam, kadın parayı kariyeri elde edince kocasını boşadı
Soran+1 yılAl işte nankörlük diye buna derim güvenecek insan yok ki
- +1 yıl
Gerçekten ben de çok şaşırdım. O kadar kibirli egolu biri oldu ki , küçük dağları ben yarattım edalarına girdi. Halbuki onu oraya kocası taşıdı parayla
- +1 yıl
Katılıyorum bence kadınlar hafif ve rahat iş yapmalı, vakti bol olmalı. Kadın rahat ederse mutlu olursa çocuğu da ailesi de mutlu olur. Etiket para çok da önemli değil huzur önemli.
- +1 yıl
Sen inşaat mühendisi misin?
- +1 yıl
Satış ayağı ile ilgileniyonuz mu?
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayalim mimar olmakti inşaat mühendisi oldum. Keske başka bir mühendislik dalı seçseydim. Kpss ye girdim en yüksek puanla alan inşaat mühendisligi yav. Halbuki tercih yaptigimda en iyisi oydu
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet çok haklısınız en düşük puan 93
- Eğitim & Kariyer konusunda 452 cevap paylaştı.
+1 yıl90larda ortaokulda sivil helikopter pilotu olmayı kafaya takmıştım sonra ne oldu bende bilmiyorum okul bitti şu bu derken ufak tefek kendi işimle meşgul oldum. 16 yıldır özel sektördeyim yani yerde giden kara TIR pilotuyum 🤷♂️🤷♂️🤷♂️
10 Yorumla
+1 yılHep TV ve Medya sektöründe yer almak, insanların bana hayranlık duymasını falan istedim ama coğrafya kaderdir işte, bölümünü okudum maddiyat yüzünden Zonguldak'a sıkıştım. Şimdi ALES'e hazırlanıp akademik kariyer yapmayı hedefliyorum.
10 Yorumla
+1 yılHayalim yoktu, elektrik mühendisi olacağım sanırım.
13 Yorumla
Soran+1 yılEn iyi mühendislik dallarından hatta hala seçmediyseniz enerji sistemleri mühendisliği petrol mühendisliği de iyi
- +1 yıl
Yurt dışına kaçarsam iyi tabi
Soran+1 yılBende en kötü türkmenistan tarafına gitmeyi düşünüyorum türkiyede cidden yapılacak gibi değil
Polis bekçi,
şiddete karşı meyilliyim kötü insanlara karşı bunu kullanmak istedim olmadı şu an bayan kuaförüm bu eğilimi durdurmak zorunda kaldım 🤣🤦10 Yorumla
+1 yılHayalim yoktu işle ilgili önce bankacı sonra fitness eğitmeni oldum 🤞🏻
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHahah benimde hayalim oydo elektrik elektronik mühendisi oldum 😁
16 Yorumla
Soran+1 yılYalnız değilmişim 😊 neyse buna da şükür mühendislik de Türkiye'de her ne kadar saygı duyulmasa da iyi bir meslek
Cevap sahibi+1 yılBen ticarete atilmak istiyorum valla sabah 8 aksam 6 adami değilmişim onu anladım
Soran+1 yılElektrik elektronik dükkanı açarsın reis en kötü
Soran+1 yılBende ofis insanı değilim illa toz toprak olacak
Cevap sahibi+1 yılYok be elektrik işinden uzak durucam ticarete giricem
Cevap sahibi+1 yılSahacı yani 😁
+1 yılSağlıkta bir bölüm okumaktı sağlıkta bir bölüm okuyorum. Hiç bir zaman tam anlamıyla bir hedef belirleyemedim kendime ama şu an okuduğum bölümden memnunum
10 YorumlaAstronomi ve uzay bilimleri isterdim. Jeoloji müh oldum. Göklerden yerin altına geçiş...
10 Yorumlahayalim harita mühendisi veya kimyager olmaktı şimdi stajer doktorum
10 YorumlaKüçükken inşaat müh. olmak istiyordum şimdi ise astrofizikçi
10 Yorumla
+1 yılHayalim İngilizce öğretmen olmaktı Ama sağlık memuru oldum
10 Yorumla
+1 yılbende küçükken hep pilot olmak isterdim babam gibi ama olmadı simülatör son bölümde kaldım ve yazılım mühendisi oldum. Ama ne hikmetse işimi yapmıyorum ve daha da fazla sevdiğim işi yapıyorum KULÜP İŞLETME
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEmekli olma hayalim vardı bedava para her gün tatil diyordum şimdi şirket sahibiyim köpek gibi çalışıp ülkeye fayda sağlamakla uğraşıyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayalim oto kaporta boya ve motor tamircisi olmaktı babam senin kafan çalışıyor diye okuttu beni 😅🤣😂🤣🤣 ama şu anda işsizim
10 Yorumla
+1 yılKaptan olmak isterdim , gemim denizin ortasında batarken gemiyi son terk eden olmak isterdim 🙄 benim gemim niye batıyor yA 🤔🤔
00 Yorumla
+1 yılNeydi? Yazılım mühendisliği bitirmektir. 10 üniversite bitirdim özel güvenlik görevlisi asgari ücretli her an işten atılma riski var.
00 Yorumladunyayaı dolasıp farklı ulkelerde uyanmak... Şu an türkiyede şehir şehir dolasıyorum firmaları... vergi denetmenı
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 537 cevap paylaştı.
+1 yılKaptan olmaktı.. İstatistikçi analizci neyse 8ndan oldum.. 20 sene öyle kaldım.. Şimdi başa döndük Kaptan olmaya çalışıyorum :)
00 Yorumla
+1 yılKeskin nişancı 🤦🏿♂️
Dağ başında bir şirkette depocu 😂😂06 Yorumla
Soran+1 yılKanka plakadan ve dağdan biraz şüpelendim sende bi haltlar yoktur inşallah fjdjdjsj
- +1 yıl
Haha 😂
Yokla kalbim poncik ğibi 😂
Yanlış anlama her gördüğünü once araştır ☺️
Soran+1 yılŞaka yapıyorum ha benim en yakın arkadaşlarım urfalı fkdjsj
- +1 yıl
He anladım o da. Kız mı 😂
Soran+1 yılİkisi kız biri erkek
- +1 yıl
Hmm iyimil sen nerelisin peki 🤔
+1 yılHayalim şef olmaktı ama öğretmen oldum yine de şef olmak hala hayalim tabiiki
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMesleki bir hayalim yoktu, ortaya karışık bir iş durumum oldu haliyle.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de askerdim çıktım sevemedim. Şu an çalışıyor musunuz
10 YorumlaHayalim kaptan olmaktı kazandım okul bitince olacağım
00 Yorumla
+1 yıldoktor olmak isterdim hep herkes de öyle yakıştırırdı ama öğretmen olmak için okuyorum. kısmet.
00 Yorumla
+1 yılsormaa sormaaaa işim iyi ama daha kötüsü hayalimdi paraya bakmaksızın :D
00 YorumlaBuna mı üzüldün mk keşke bende inşaat mühendisi olsaydım. Bir bok olamadım
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılPolis olmakti olmadi sonra kurgucu olmak oldu o da olmadi
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 904 cevap paylaştı.
+1 yılhakim savcı kaymakam olurum derdim, hastanede müdürüm :)
10 Yorumla Öğretmen olmaktı işşiz olucam biliyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılTürkiye gençlerinin kaderi bu maalesef gaziden mezun olan mühendisler bile sürünüyor artık ne öğretmenlik ne mühendislik okunacak gibi değil
Gizli Üye(36-45)+1 yılAstronot olmakdı
Maden mühendisi oldum uzaya çıkacağima yerin dibine indim 😃
11 Yorumla
Soran+1 yılMaden de iyi meslektaşım 😊
Akademisyen olmaktı işsiz oldum.
12 Yorumla
Soran+1 yılÜzdü
Soran+1 yılHakkınızda hayırlısı olur inşallah ama pes etmeyin deneyin
+1 yıldüğünlerde davulc olmaktı fabrikada usta oldum
12 Yorumla
Soran+1 yılYanlış anlama sanki hayalinden daha iyisi olmuş gibi 😄😊
- +1 yıl
neden yanlıs anlayım ki öylede oldu
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen askeriye de olmak isterdim ama konuşmamdan dolayı olmadı sağlık teknikeri oldum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayalim PDR olmaktı. Çocuk gelişimci oldum yetmedi tıbbi sekreter oldum 🌸ama PDR olamadım 😅
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSavcılık hayalimin yerini özel eğitim öğretmenliği aldı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayalim arkeolog olmaktı ama odyometrist oldum şimdiyse yazarlık yolunda ilerliyorum 😛
00 Yorumla
+1 yılHayalim modacı olmaktı ama ben müşteri temsilcisi oldum bu saatten sonra moda ile uğraşabilir miyim bilmiyorum ama bir şansım olsa mutlaka değerlendirirdim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHemşire olmaktı. Klinik destek elemanı oldum. En azından memurum
00 Yorumla
+1 yılavukat olmak isterdim hemşire oldum doktor sevgilim var avukat koca arıyorum içimde ukte ne yapayim sıkıntı şu ki AMERİKALI BİRİYLE KONUŞUYORUM VE EVLENME AŞAMASINDAYIM
02 Yorumla- +1 yıl
Bölüm geçmek için bütün tuşlara basıyorsun sanırım
- +1 yıl
hahahahah 😂😂😂😂 hayir ya hayşr
Eğitim & Kariyer konusunda 371 cevap paylaştı. benimde pilotluktu, yeterince içince oluyorum
00 Yorumla
+1 yılÖğretmen olmaktı öğretmen oldum
20 Yorumla
+1 yılHayalimde bir meslek yok hiç olmadıda günü birlik yaşıyorum spontan toprak olup gidicez çokta şey yapmamak lazım
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 319 cevap paylaştı. Olsun inan bana daha rahat bir yerdesin ;)
10 YorumlaHayalim futbolcu olmaktı markette çalışıyorum
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDoktor olmak oldum ama kas hastalığının ilacını yapcam inşallah🥰🥰
10 Yorumla
+1 yılAstronot olmaktı endüstri mühendisi oldum
10 YorumlaCumhurbaşkanı olmaktı, muhtar bile olamadım
10 YorumlaÖğretmen veya hemşife olmak ama daha bir şey olamadim öğrenciyim😄😄
00 YorumlaOlsun kanka ondada vardır Bi hayır. şu an ki mesleğinde güzel
00 Yorumla
+1 yılDerin devlet ajanı olmaktı atölye sahibi olduk
127 Yorumla
Soran+1 yılOlsun kardeş muhbirlik yaparsın en kötü 😄
- +1 yıl
Sizi calistiriyorum kendime de hep içimde kaldı ajanlık tetikçilik ruhu
Soran+1 yılYaş yeterliyse mitin alımları oluyor denersin yine
- +1 yıl
O bana gelmez hem mit öyle dışarıdan adam almıyor mit te görevli akrabam var eskisi gibi değil
Soran+1 yılO da doğru hatta onu geç artık egm bile almıyor heryerde referans şart oldu
- +1 yıl
Mitte 35 yaş siniri var o sorun degil de ben onun bunun çıkarı için değil de Ulusalci Türkiye'nin çıkarı için savaşmak isterdim dinciler için tetikçi olmam
- +1 yıl
Bu dinciler olduğu sürece bu ülkeye en iyi hizmet askeri devreye sokmaktir.
- +1 yıl
Dinciler seni öpsün 🤣
- +1 yıl
@betterböcek sende bu suslumanlardansin galiba
Soran+1 yılArkadaşlar sakin
- +1 yıl
Elhamdülillah müslümanım
- +1 yıl
@betterböcek tabi tabi nerde çarşaf? Niye tanımadığın erkeklerle konuşuyorsun susluman
Soran+1 yılYapmayın ya başka yerde çalışın gerginliğe sebep olmuş gibi hissettim dkdkkdjdjsjsjsjjsjssj
- +1 yıl
Boş boş konuşuyorlar işte islamiyet ten haberleri yok Müslümanlık havası atıyorlar
- +1 yıl
İslamiyeti senden mi öğreneceğim? münafık
- +1 yıl
@betterböcek benden öğreneceksin senin bilmedigin bı ton ayet hadis ibni teymiyye ye kadar sana öğreteyim İslami gel yavru
- +1 yıl
Hee canım sen din Alimisin 😂 bunların alayı cahil ama kendini alim sanıyor
- +1 yıl
@betterböcek ulan gel münazara yapalım desem. gelmessin korkudan sosyal medyadan Din raconu kesiyorsun hadi bak dalgana
- +1 yıl
Ne okudun sen?😂
Soran+1 yılYemeyin birbirinizi yeter kcjxsjsj
- +1 yıl
@betterböcek lise finish üniversiteye gitmedim iş hayatına atildik
- +1 yıl
Niye şaşırmadım acaba 🤣🤣🤣🤣
- +1 yıl
@betterböcek müslüman olmadigin burdan belli hadi bak dalgana engelletme kendini ya da engel at bas git
Soran+1 yıl@betterböcek bu konuda adam haklı insanları okudukları bölüme ve okumadıklarına göre yargılayamayız. Okumayan çoğu insan diplomalılardan daha ahlaklı
- +1 yıl
🤣🤣🤣 eğitimi bilgisi olmayanlar kendini böyle her konuda bilirkişi ilan eder. Hiç şaşmaz 🤪
- +1 yıl
@betterböcek O kadar bilgili adam var hepsi üniversite mezunu mu şimdi? Ben lise mezunuyum üni kazandım gitmedim ama bu yaşta üni mezunu eleman çalıştırıyorum senin gibi o. rospularinda ağzına veriyorum boş kaldimi çok konusuyorlar
- +1 yıl
Güzelim ben sana dedim dimi bu susluman diye bunların dinden imandan haberi yok bunlar siyasi çıkarları uğruna müslüman da olur yahudi de
+1 yılMuhendisti. Polis oldum
04 Yorumla
Soran+1 yılTam tersi olmuş 😄 emin olun polislik daha güzel tabi o mesleğin stresini çekebilene. Ben iki sefer pomem mülakatında elendim o çok koydu parkura bile 1 sene çalışmıştım. Bence değerini bilin
- +1 yıl
Degerini biliyorum zatwn
Soran+1 yılElenmeseydim tem de çalışmayı çok isterdim
- +1 yıl
Her yer ayni ya :)
+1 yılMutlu olalım dedik ziyan olduk
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHostesti saçma sapan bişey oldum paylaşmak istemiyorum ama hostes olmayı çok isterdim hala istiyorum
00 Yorumla- Devamını Gör (43)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat