+1 yılMerhabalar,
SAT kursu malesef Türkiye'de çok az bilinmekte. Hatta bazı özel ingilizce kursları (!) (kurs demeye bile dilim varmıyor) bu sınavdan bihaber durumda. Büyük şehirlerde ise SAT kursu mutlaka vardır biraz araştırırsan bulabilirsin.
SAT'daki temel mantık İngilizce seviyeni ölçmektir. İkinci aşamada ise Fizik/Kimya/Biyoloji/Matematik/Tarih/Coğrafya gibi üniversitede başvurmak istediğin bölüme göre gerekli sınavlara girersin. İlk aşamada sorulan ingilizce soruları farklı bölümlerden oluşur. Test cevaplama ve writing kısmı var. (Listening yok diye hatırlıyorum, emin olamadım) İngilizce testi genel olarak gramer üzerine değil de kelime bilgisi üzerine kurulu. Türkçede nasıl az kullanılan kelimeler var ve testlerde "münasip kelimesi yerine hangi kelime kullanılabilir" ya da "ooo, elbisen çok güzelmiş bu elbise sana..., a) uymuş, b) olmuş, c) yakışmış, d) tam gelmiş" tarzında sorular oluyor. İkinci soru örneğinde görebileceğin gibi aslında her kelime cevap olabilir ama dil bilgisi ve deyimler açısından cevap "a" olacaktır. Aslında her birini günlük hayatta kullanıyoruz ama gramer açısından yanlış diye cevap a. İngilizcede de böyle şeyler var ve gidip detayına kadar onları soruyorlar. O nedenle basit bir ingilizce kursu sana bunları kazandırmayacaktır.
İkinci kısımdaki ders bazında olan sınav kolay, Türkiye'deki sınavları yapıyorsan onları havada karada yaparsın. Ayrıca 2 yıl SAT hazırlanırsan güzelce giremeyeceğin üniversite çok az diyebilirim. Bu arada ABD'de çoğu üniversite burs sağlamıyor, bunu da göz önünde bulundur derim :)90 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılMerhaba ;
SAT, A. B. D.’de üniversitelerin lisans programlarına başvuru yapmak için gerekli olan ve The College Board tarafından düzenlenen bir sınavdır. Bu sınav lisans eğitimi almak isteyen her ABD vatandaşından talep edilmekte ve bazı üniversiteler tarafından yabancı uyruklu öğrencilerden de istenmektedir.
Her biri 1 saat 15 dakika olan cebir, aritmetik ve geometri bilgilerinin test edildiği Math (Sayısal) bölümü ile okuma-anlama, gramer ve analitik değerlendirme bilgi ve becerilerini ölçmeyi amaçlayan Verbal (Sözel) bölümlerinden oluşmaktadır.
Sınav ve kayıt işlemleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için SAT resmi sitesine www.sat.org adresinden ulaşabilirsiniz.
SAT niteliklerine göre ikiye ayrılmaktadır. SAT I ve SAT II 2005 itibariyle teste kompozisyon, kısa okumalar eklenmiş, matematik sorularında düzenlemeler yapılmış ve analoji ile sözel kavrama soruları testten çıkartılmıştır.
SAT I: 2,5 saat süren ve öğrencilerin matematiksel ve sözel yeteneklerini ölçen bir sınavdır. Test skoru 200 ile 800 arasında değişmektedir.
Sözel: 78 Soru – 75 Dakika
Sayısal: 60 Soru – 75 Dakika
SAT I için alınan ortalama skor 500'dür.
SAT II: 1 saat süren bu test öğrencilerin spesifik olarak bir akademik konu üzerindeki bilgilerini ölçmeyi amaçlar. Test skoru 200 ile 800 arasında değişmektedir. Toplamda 22 başlık olan bu testin başlıca konuları:
Yazma, Edebiyat, Dünya, Matematik, Biyoloji, Kimya, Fizik, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca, Latince, Japonca, Çİnce..
Saygılar..!23 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica Ederim İyi Bir Şekilde Bilgilendirdiysem Seni Ne Mutlu Bana. Başarılar Dilerim
AppStore'da bununla ilgili uygulamalar var, genellikle kelime öğrenimi için, Iphone varsa iyi olur. Bunun dışında internetteki yabancı kaynaklar sana çok daha yardımcı olur herhalde. talk.collegeconfidential.com/.../...-my-story.html bu linki kaydetmişim aylar öncesinde, belki işine yarar.
Sınavla ilgili de bildiğim kadarıyla zor ama bizdeki üniversite sınavından daha kolay olacağını tahmin ediyorum. Dizilerde hep kelime ezberliyorlardı, demek ya sana verdikleri bir konudan cidden iyi bir kompozisyon yazmak gerekiyor ya da kelimeleri sorularda kullanıyorlar. Aklıma başka bir şey gelmedi, hedef neresi? Tabii SAT yalnızca ABD'de okumaya yetmez (en azından Ivy League okulları için) sosyal faaliyetlerinin de çokça olması gerekli.00 Yorumla
www.englishtime.com/sat-hakkinda-hersey.aspx
merak edip 2dk google ettim, biraz zorlasan sen ne bilgiler bulursun diye düşündüm. Altyazısız film izleyip, ingilizce kitap okuyorsan çok sıkıntı etmeyeceğini düşünüyorum. Burs konusunda öyle bir yardım yok diye biliyorum. Ancak üstün başarı bursu gibi bir çok yardım her üniversitenin ve ülkenin içinde olan bir durum. Bunları araştırarak öğrenebilirsin.
Sorunla bir kez daha araştırmadan kafasına göre cevap veren insan topluluğunun ne kadar çok olduğunu öğrendim. Her gün yeni bir bilgi :)
Eğitim hayatında başarılar dilerim.11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim. :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
55Cevap
Yurtdisi universite dusundugum icin konuyla yakindan ilgiliyim, o yuzden sana yardimci olabilecegimi saniyorum. SAT sinavi cogu universite icin onemlidir, 3 farkli kategoride toplamda 2400 puan uzerinden degerlendirilen sinavda alinan sonuc universiteler icin degerlendirme kriteridir. Universitenin o yilki popularitesi ve duzeyine gore universite bu sinavdan alinacak sonuc icin bir alt limit belirler.
Sinavin icerigine gelince, SAT tam olarak Ingilizce konusulan bir ulkede Ingilizce okumak icin yeterlilik sinavidir. TOEFL ve ona benzeyen sinavlardan farki da bu yonudur, mesela SAT nin bir bolumu de matematik bilgisidir. Ancak ABD de matematik egitiminin seviyesi ulkemize ve cogu diger ulkeye gore cok daha dusuk, bu yuzden terminoloji anlaminda bir sorun yasanmazsa en kolay gecebilecek kisim budur. Sinavin cogu kisi tarafindan en zor olarak kabul edilen kismi ise Ingilizce edebiyat-gramer bolumudur. Gunluk Ingilizcenin yani sira akademik anlamdaki Ingilizce (essay) teste tabi tutulur ve ogrencinin bu anlamdaki duzeyine onem verilir.
SAT icin cok sayida kurs ve kaynak var, o konuda ise cok bir bilgim yok, ancak arastirabilirsin, SAT konseptine uygun konulari anlatan ve soru barindiran kitaplardan faydalanman iyi olur. Cunku SAT yilda sadece iki kez yapilan bir sinavdir ve gecme notu dusuk olmasina ragmen universitelerin cogu sinavi kac puanla gectigine bakiyor, ozellikle uluslararasi bir une sahip koklu universiteler alt limitlerini cok yuksek tutuyorlar. Soyleyebileceklerim bu kadar, umarim faydasi olur :)50 YorumlaÜlke ne kadar cahillerle dolu. İnsanlar SAT'ın ne olduğunu bilmiyor bilmedikleri gibi sorunun detay kısmını bile okumuyorlar hemen akıllarına ne geliyorsa onu yazıyorlar. Sonrada böyle diyince vatan haini oluyoruz. Biraz açın okuyun, araştırın arkadaş ya bıktım valla bu cahil insanlardan.
60 YorumlaSAT su altı taarruz kursu mu bu? Şaka şaka biliyorum eski cumhurbaşkanı aponun süt oğlu kazanmıştı bu sınavı 800 üzerinden 800 alıp Harward a girmişti. Kesin sınav sorularını almıştır akpliler ama yine de iyi çalmışlar diyeyim. Yoksa nerde onda o beyin. Zor bir sınav olduğunu biliyorum özel kurs + koç + koyun + keçi ve tekeden sonra teknik traktör de kiralamak gerekebilir. Asker çocukları kesinlikle burs alamaz öyle olsa herkes alırdı ama subay çocukları veya astsubay çocukları belki alıyordur. Kesin bilgi yayalım :))))
10 YorumlaSAT (Scholastic Aptitude Test) Amerika’daki yüksekokul ve üniversitelere girişte hem amerikan vatandaşları hem de yabancı uyruklu öğrenciler tarafından kullanılan aynı zamanda Türkiye’deki yabancı uyruklu öğrencilerin Türk üniversitelerine yerleştirilmesi sürecinde de birçok üniversite tarafından kabul edilen bir sınavdır.
komando ne alaka :((((40 Yorumla
+1 yılhttps://i.hizliresim.com/5p3ENd.jpg bu nedir lo
214 Yorumla- +1 yıl
hahahahaha:D
- +1 yıl
eic seçilmeli :D
+1 yılSAT sınavına hazırlayan süper ötesi bir eğitimci tanıyorum. Kendisi neredeyse tüm ingilizce sınavlarına hazırlayan biri ve kendi ofisi olduğu için saatlerde esneklik tanıyan ve geçme garantisi veren biri. Eğer özel ders almak istersen ayarlayabilirim :)
01 YorumlaSat sinavina girdim istedigini sorabilirsin
Birkac sey söyleyeyim incilin ingilizcesini okuyup bazi kelimeleri de iyi bilirsen ozellikle terim anlamlar ingilizce kismini kolay halledersin is bol bol kitap okumakta bitiyor
Matematik kismini Turkiye'de okumus ortalama bir öğrenci yapabilir gayet kolay hatta buradaki sorular cok daha zor temel matematigi iyi bil02 Yorumla
+1 yılsat hazırlanma merkezleri var. oralara kayıt yaptırarak hazırlanabilirsin. sınav birkaç bölümden oluşuyor, matematik bölümü türkler için çok kolay çünkü bizim müfredat, amerikan müfredatından çok daha zor. sat bir nevi amerika'nın üniversite sınavı. matematik dışındaki bölümlere de kurslarda çalıştırıyorlar zaten.
00 YorumlaBak sevgili kardeşim ben Almanyada yaşayorum, babam Türk annem Alman, annemin babası dedem eski bir hava subayı, dayım deniz komutanı, diğer dayım kara komutanı. yakında ben askerliğimi yapmak için ülkeme döneceğim. dostum sana şöyle söyleyeyim, dayılarıma ve dedeme sordum, eğer böyle yaparsan, sat sınavına girip asker olursan seni başka ülkelere gönderebilirler, mesela afganistana savaşa gidebilirsin. bana bunu söylediler. bende onlara katılıyorum bencede gönderirler.
00 YorumlaAsağıda bir arkadas da demis zaten SAT komandosu olursan dış ülkelere göreve yollarlar. Mesela benim babam su anda afganistan görevinde. Ailene ve diğer yaşamına pek vakit ayıramıyorsun Oradan oraya gönderiyorlar. pişman olabilirsin bunları tekrar gözden geçir derim ben
00 YorumlaBen Amerikada yaşıyorum. Hiç zor bir sınav değil aslında heleki matematik kısmı türkiyede eğitim görmüş biri için oldukca kolay diye düşünüyorum. Writing kısmında (essay yazman gerekicek) biraz zorlana bilirsin.. Bu sınavı türkiyedede verdiklerine göre kesin kurs falan vardır.. Başka bir sorun olursa cevaplarım şimdilik aklıma bu kadar geliyo..
01 Yorumla- +1 yıl
Canim matamatikde konular nasil? hangi konullar
+1 yılŞimdi Ben Kıbırsta yaşıyorum bende SAT a gireceğim asker çocukları yurt dışında okurken devletten bur almıyor Gittiğim okul ve dershanem benim SAT a hazırlıyor Türkiye de Kolejlerde filan Science bölümü olabilir o bölümden yabancı okullar sınavlarına hazırlarlar Sınav İngilizce sorular filan olacak matematik fen soruları filan Şimdiden Başarılar :D
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim size de :D
+1 yılSat sınavını bilen kimse yok ya acınacak bir durum!!!
Sat sınavında advance seviyede ingilizce bilmen lazım.
Yds sınav tipine yakın. (En kolay olma bazında gerisini sen düşün!.)20 Yorumlagünün sorusu ıcın epey ılgınc.. bence buradan cok daha fazla bılgı alabılecegınız yerler mevcut, en azından google..
50 YorumlaYGS nin Amerikan versiyonu.
Yalnız lisenin son yılını orda okumuş olman gerekiyor diye biliyorum.
Ve evet zor bir sınav, ama Amerika da binlerce üniversite var, çok yüksek alamasan da kabul görürsün.00 Yorumla
+1 yılSat 1 ve sat2 sinavlari vardir. Sat 1 sinavi imgilizce ve matematikden olusur. Ingilizcesi cok zor academic ingilizce, matematikse cok kolay mat2 ye kadar mevzular. Sat 2 sinaviysa daha zor yani fizik kimya... Defsleriden simava giriyon ve hepsi imgilizce))
00 YorumlaBaşak Eğitim Danışmanlığı bu konuda yardimci oluyor diye biliyorum, kuzenim gitmisti yurt disina ve cok memnun kalmisti aldigi hizmetten. Ancak sanirim Almanyaya okumaya gitmisti o, Diger ülkelere de ögrenci gönderiyorlar mi sorun derin. SaT icin kayitta yapiyorlardi önceden. www. almanyadauni. com
00 YorumlaBen ACT sinavini aldim sadece ve zordu ama amerikada liseyi bitirdim icin iyi gecti inglzce kimya matematik hepsi karisik her birine 45 dk sureyleydi galiba 😕
00 YorumlaMatematik sorulari ygs lys ye hazirlanan ogrenci icin cocuk oyuncagi ama ingilizce kismi saglam calisma gerektiriyor
10 YorumlaBurs işini bilmiyorum. Ama össden cok daha kolay bir sinav. Bu kadarini soyleyebilirim. Bence dershane gibi seyler var ama cok pahali. Halkin cogunlugu gitmiyor.
03 Yorumla- +1 yıl
Ne önerirsin peki? Yani bunun için koç tutulduğunu duydum. Sen girdin mi?
- +1 yıl
Teşekkür ederim :)
Özel kurs var mı bilmiyorum ama bizim okul SAT merkezi. Sınav çok zor bizde her 12. sınav katılır ama okul tarihinde 3 kişi kazanmış. SAT için kitaplar var remzi kitap evinde görmüştüm.
00 YorumlaSakın girme tavsiye etmem eğitimleri çok ağır sınavı falan bir köşeye emeğine yazık ama ona benzer birşey olmak ta istersen su altı özel harekat polisi ol derim ben denedim eğitimlerini yapamadığm için kaldm
00 Yorumlasat.. için bilgi isrtiyosan şişlide hurhan var wall stretin oldugu bina oraya gir kaplan diye bir yer ya 3. ya da 4 ka gir oraya orda sana yardım ederler
00 YorumlaMetropol dersanesi var. Onların özel SAT sınavına yönelik kitapları denemeleri var. Matematik Geometri ve İngilizceden oluşuyor. Tek zorluğu ingilizce bence biraz ileri seviyede.
00 Yorumla
+1 yılugurdershanesi.com.tr/.../
burada açıklamış00 Yorumla
+1 yılwww.elt.com.tr/universite/amerika_universite.asp sitede istediğin çoğu şey var
00 YorumlaBen yös e giricem sata girme hakkım da var ama hep ingilizcesi iyi olanlar girilsin deniiliyor sata
00 Yorumla
+1 yıl4/4 luk olmali saglik ve fizik acisindan!
Kazanmak ayri bir dert devam ettirmek ap ayri zor bir meslek diyim00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 530 cevap paylaştı.
+1 yılEkşi sözlükle bulabilirsin ama zor degil diye duydum
00 Yorumla Yabancı bir arkadaşım sat sınavı ile sadece mat1 den bir kaç tane konu ve ingilizce kompozisyon yazarak odtü de mühendislik kazandı ama amerikan üniversiteleri daha kapsamlıdır
00 Yorumla
+1 yılSAT bizdeki üniversite sınavının Amerikan versiyonudur.
00 Yorumla
+1 yılBilgimiz yok daha cok bilgi alicağin yerler var aslinda
00 Yorumla
+1 yılbende düşünüyorum yazıyorum ama bilen yok, sanırım yurtdışı eğitim danışma merkezlerine vercez parayı anlatcaklar,
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende SAT (Su Altı Taarruz Timi) komandosu olacaksınız sandım. Forumlarda sorduğunuz konuyla alakalı çok bilgiler var.
21 Yorumla
+1 yılBu sinav ne onu bilmiyrm bn. Soon adet tarihi izlenimini veriyor bana ;)
00 Yorumla
+1 yılbaşlığı görür görmez sat komandosu sınavı sandım şunun başka bir adı yokmuydu
00 Yorumla
+1 yılEksi sözlüğe bir bak bence kesin yazmışlardır orada.
00 YorumlaSAT beni bildiğim SU ALTI TAARUZ İstanbul beykozun ilerisinde Esger mi olcan
00 YorumlaAskerde çok dayak yersin ha demeye gelmiştim sınav çıktı :(
00 Yorumlaburdan pek sağlıklı bilgi alıcağını sanmıyorum google dan search etmende fayda var
00 Yorumlapeder paraya kıydı galiba sen kazan ben göndericem seni dedi vay yavrum vay
00 YorumlaBende su alti taaruz komandosu alucan sandimda ne sacmaliyo bu dicektim
00 YorumlaTemel türkçe ve mat soruyolar diye biliyorum sinav ingilizce dimi
00 YorumlaBen SAT komandosu diye anladım : ) demek ki SAT sınavı diye birşey var
00 Yorumla
+1 yılEic yardımcı olduğu için dahha başka bişey denilmez heralde..
00 Yorumla
+1 yılKOLAY Bİ SINAV. CMHRŞKANININ OGLU BİLE FULLEMİŞ
80 Yorumla
+1 yılBazi yerler vardir yurtdisi egitimi diye yazar oralara git bilgi verirler
00 YorumlaSu altı atarız sınavı demek. Denizde havuzda hamamda banyoda olur. Su altında atarız yapıyorsun yani
00 YorumlaZor bir sınav olmadığını duydum...
12 Yorumla- +1 yıl
Zor değil mi :O git ve bir 20 dakika ağla
sat komandosumu olcan zihi zihiii :D
00 Yorumla
+1 yılSu altı taaruz demi yanlış anlamıyorum O_O?
00 Yorumla
+1 yılAskeriye ile igligi değil miydi ya o?
02 Yorumla- +1 yıl
@tdhstd ilk defa duydum , ilginçmiş. Sağ ol :D
+1 yılbence google dn arastr
00 Yorumlaçok mu heves ettin :)
00 Yorumladoğru hepsi.. sınavları gerçekten zor.
00 Yorumla
+1 yılSAT komandosu olucan sandım bende :D
00 Yorumla
+1 yılUlan bende sualti taarruz olcan sandim
21 YorumlaZor değil diye biliyorum..
00 Yorumla
+1 yılistediğin gibi olsun her şey
00 Yorumla
+1 yılygs gibi bişey mi bu da?
00 Yorumla- Devamını Gör (21)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!