Gizli Üye(30-35)+1 yılValla şimdi burası Türkiye, eger saçma bir üniversite de okuyacam diyorsan baraji gecersin psikolog olursun matematik gereksiz derim o zaman. Ama bir Boğaziçi psikoloji dersen o matematigi oyle bir çözmen lazimki.. he bu adamlar neden bu kadar matematik istiyor neden sözel değil eşit agirlikta bu meslek dersen, bunun nedeni psikolojinin icinde de matematiği barındırması. Spss analizleri, deneylerin sonuçları vs.. bunlari para ile başkalarına yaptırırım param var umrumda da olmaz dersen tabi bise diyemem çok psikolog var öyle doldu ülke. Bunun dışında matematik hızlı düşünme, olayları analiz etme, parçadan bütüne veya bütünden parçaya gidebilme, hızlı çıkarımlar yapabilme yeteneklerini de geliştiriyor aslinda bu acilardan da cok uzak değil psikologda olması gereken yeteneklere. Zaten psikolojinin de alanları var. İlla da terapi yapmak zorunda değilsin. Nöropsikoloji alaninda ilerlersin nöropsikolojik testler ve degerlendirmeler yaparsin. Ama terapi alaninda ilerlerim dersen insanlara tahammülün iyi olmalı, olaylardan çok etkilenmeyen biri olmalısın çünkü eğer oyle olursan meslek seni yorar işini severek yapmanı engeller. Tabi bu gibi beceriler zamanla gelişebilirde.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTemelden başla kendini geliştir. Matematik sıfır bile olsa zamanla cidden gelişen birsey. Sanki ilerledikce zaman geçtikçe beyinde yeni kanallar açılıyor yeni cozum teknikleri yükleniyor gibi oluyor. Ben sıfırdan başlamıştım zamaninda ve matematigi zaman gectikce iyi anlamaya baslamistim. İlk adamada video konu anlatimlari izle ardindan video çözümlü sorular izle, ilk asamada kitaplarini hep çözümlü al video çözümlü vs. Yapamadığın sorunun cevabini izle ardindan kendin çöz, sonra aradan vakit gecince bakalım unutmuşmuyum diye tekrar bak. Böyle böyle cidden gelisir. Dershaneye gidiyorsan zaten hocalarınla devamlı soru çözme imkanin olur. Matematikte korktukça cidden gözüne perde iniyor yapabilecegin seyde bile fikir yurutemeyebiliyorsun. Her soruya inanarak başla bir sekidle çözüme ulaşabilecekmis gibi. Bir de balık yağı vs iç bence. Ben sınav zamanları baya içiyordum ise yaradi mi plasebomu bilmiyorum ama çoğu sağlık açıklamaları işe yaradığını yönünde denemekte fayda var 😂 yani kisacasi kendine güven hayata bir kere geliyorsun sonucta zamanı ve nasıl olacagini dusunme çünkü dusundukce olay uzar ertelersin hep planlarini sadece başla direk. Parcadan butune git direk bütunu düşünüp kendini endiselendirme simdiden. Umarim ulasirsin hedeflerine 🌸
En İyi Cevaplar
- Eğitim & Kariyer konusunda 329 cevap paylaştı.
+1 yılMatematik illaki gerekiyor ama sadece girebilmek için. Sonrasında SPSS öğrenirken az çok analiz görüyorsun başka matematiğe gerek kalmıyor.
Asıl önemli olan insan dertlerine olan ilgin. Ben okurum yaparım dedim. Okudum da sor bakalım yapabildim mi :D Çünkü insan sevmiyorum insan derdini de sevmiyorum gına geliyor başkalarının derdini dinlerken. İçimde çözmeye dair bir heves yok. Bir süre sonra psikolojiye olan inancımı kaybedecek noktaya kadar geldim maalesef. Bence bu olsun yeter, gerisi geliştirilir.
02 Yorumla- +1 yıl
O zaman olabilirsin elbette, mis gibi de olursun
Eğitim & Kariyer konusunda 584 cevap paylaştı. Ağzın sıkı olmalı çünkü danışanınin anlattığı şeylerin sende gizli kalmasi lazım. Karşındakini suclamaktan önce onu anlamaya çalışman lazım. İnsanların hayatta yaptıklari şeylere değil yaptiklari şeylerin neden yaptıklarına odaklanman lazım. Psikoloji insan davranışlarını değil insan davranışlarının nedenini inceler. Yoksa davranışı hepimiz görürüz. Ama psikolog davranışın ötesini, altındaki nedenleri, davranışın bilinmeyen yüzünü inceler
01 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 628 cevap paylaştı.
+1 yılPsikolog Olmak İsteyen Kişilerin Hangi Dersler İyi Olmalı? Psikoloji bölümü okumak isteyen kişilerin eşit ağırlık puanı değerlendirilir. Eşit ağırlık bölümü için de Türkçe, edebiyat ve matematik dersleri oldukça önemlidir. Bu nedenle de Psikolog olmak isteyen bir kişinin eşit ağırlık derslerine ağırlık vermesi gerekir.
06 Yorumla- +1 yıl
Matematigin olmadigi konu yok
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,6b cevap paylaştı.
u +1 yılİnsan psikoloji ve Matematik gerekli,
01 Yorumla- +1 yıl
Meslekteyken matematiği ne yapacağım anlamıyorum
bir psikiyatristin gizli defteri diye bir kitap var garyy small , gigi vorgan okumanı tavsiye ederim gerekli bilgilere oradan sahip olabilirsin bizler bu konu hakkında ne desek yetersiz kalır bence konuyu uzmanlarından okuyarak hayal ederek istediğin yanıtı alabilirsin
01 Yorumla
+1 yılHer şeyden önce insanlar psikologlara sağlıklarını hatta canlarını emanet ediyorlar. Hasta intihar edebilir. Saldırganlaşabilir. Dikkat ediyorum bir çok insanda psikolog olma hevesi var. İşin arka yüzü farklı. Hastalar her zaman içgörü sahibi olmuyor ve psikologda bazen mesleğinden sıkılıyor
02 Yorumla- +1 yıl
Benim açımdan cesaret gerektiren bir meslek. İnşallah psikolog olursun. Başarılar dilerim
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen psikoloji okudum her türlü bilgiye sahip olman gerekiyor. Acayip şekilde istatistik görürdük bunun için matematiğin her dalını işledik. İngilizce desen zaten c1 e kadar götürdüler. Sosyoloji felsefe anlatmıyorum dahi. Yapı olarak da bir insanın sabırlı azimli olması gerek. Çünkü sadece lisans ile pek bir işe yaradığı söylenemez
18 Yorumla- +1 yıl
psikoloji öğrencisiyim tam olarak bu haklısın
Cevap sahibi+1 yılGeçmezsin çok okuma yap geliştir kendini Diğerlerinden farkın olsun
Cevap sahibi+1 yılGeçmeyeceksin akıllısın sen
Cevap sahibi+1 yılCanımsın istediğinde yaz
+1 yılGelen geçen herkes psikolog oluyor zaten. Ama sorsan düzgünce dinleyen anlayan yok. Bence bu bölümü seçme yani yapabilecek olsan çoktan araştırdın kendin daha matematigin her alanda öğrenilmesi gereken bişi olduğunu bilmiyorsun.
01 Yorumla
+1 yılMatematik değil tabi o sadece üni sınavı için, insan ilişkileriniz iyi olmalı bir kere, empati yeteneğiniz olmalı, durum idare edebilmeli ve hatta bazı durumlarda sakin kalabilmelisiniz, birde tabi sabırlı olmalı.
03 Yorumla- +1 yıl
O halde psikolog olman için ben bir engel göremiyorum, başarılar dilerim.
- Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılMatematik kimya biyoloji ve istatistik bilmeyen insan iyi pskolog oldum demesin... Ama ülkemizde sınav gecen herkes psikolog olabilir...
Ama insa. Ruhunu okumak için önce insanı ve doğayı tanımak lâzım02 Yorumla- +1 yıl
Sınav bilgisi ile mezun olmak mesleki beceri getirmiyor
İnsan bilimi, sosyoloji, felsefe, psikoloji gibi konulara hakim olabilmek, gördüğünü yorumlayabilmek, doğru sorular sorabilecek gerekiyor.
Psikoloji bölümünü kazanabilmek için ise matematik şarttır.03 Yorumla
+1 yılDers işini halledebilirsen sonrasında. genellikle empati yeteneği yüksek, sohbet etmeyi seven, bu konuda eğitimini almış, kişisel farkındalığı yüksek ve bu işi seviyorsa yapabilir bence.
02 Yorumla- +1 yıl
Şimdi soyleyeceğimin kaynağını hatırlamıyorum ancak bir Türk psikoloğundan duymuştum. "Gerçek anlamda psikoloji eğitimini Türkiye'de oldukça az sayıdaki üniversite veriyor. Ve bu psikoloji eğitimi verilen üniversitelerin eğitim dili ingilizce. Çünkü bunların Türkçe'ye çevrilmesi oldukça zor. Bunun sebebi de yeteri kadar bu eğitimleri almış insanların olmaması ve bazı temel kaynak eksiklikleri" gibi birşeyler dendiğini hatırlıyorum. Muhtemelen Odtü gibi birkaç üniversiteden bahsediyordu. Normalde okuduğum bir üniversite mevcut ancak gelecek yıl bende ayt ye gireceğim. Eğer yeteri kadar puan alabilirsem bulunduğum ildeki psikoloji bölümünü seçeceğim. Belki okuduğum bölümü yarıda da bırakabilirim. Aslında internet oldukça büyük bir kaynak. Archive. org gibi birçok siteden seni geliştirebilecek birçok kaynağa erisebilirsin. Ancak tabiki bir üniversite kazanman daha makul olur çünkü hem diploma hem de bu bilgileri orada toplu olarak bulabilirsin. Oysa ki internette teker teker arastırman gerekiyor.
+1 yılBol bol okuma yapman gerekiyor
Ve açık fikirli ol
Suanki psikologlar çöpten ibaret
Klasiklerden ve felsefeden
Izzet güllü
Doğan cüceloğlu
Alfred adler gibi şahıslardan faydalan03 Yorumla- +1 yıl
Iste o yuzden dedigim sahislari oki
Bana göre psikiyatri ve psikologlar çöp
Gidenler daha kötü oluuorlar - +1 yıl
Ilerde okursan
Beğenirsen yaz
Başka kişilerce öneririm
Freud çok işine yaramasada
Yine faydası var
Tüm fikirlerimi kabil etme
Ama tamamen reddetme
Sonra terapi yöntemlerini öğren
Kimisi sadece konuşmaya ihtitiyaci vardır
Konuşturur konuşturur
Anladığını belli edersin
Ikna ve manipülasyon için tong fu oku
Bunu bize değil, psikologlara danışman daha mantıklı olur. Burdaki herkes her konuyu biliyor, sen işi uzmanından öğren
01 Yorumla
+1 yılEmpati yeteneği, saygı, sabır vs benim tecrübe ettiğim çoğu doktor maalesef eksik ve yetersizdi devlet hastanelerinde.
02 Yorumla- +1 yıl
Çok iyi ve sağduyulu bir doktor olacağından eminim şimdiden uzmanlığın hakkında düşünüp araştırıyorsun.
Yatakta iyi olacaksın ki, hastaların o uzun koltuğa uzandığında ne hissettiklerini anlayasın. Yani önce sen bunu deneyimlemelisin
02 YorumlaMatematik gerekli, tek konuşma terapisi vesaire olmuyor, testler uygulanıyor, istatistikler, değerlendirmeler yapılıyor. Yani mantık bunlar gerekli.
04 Yorumla
+1 yılTürkiye’de psikolog olmak çok mantıklı değil insanın psikolojisini bozan çok fazla mantıksız kişi var. 😂
01 Yorumla
+1 yılNasıl alakası yok :D psikoloji eşit ağırlık değil mi? adı üzerinde sözel ve sayısal eşit ağırlıkta alaka istiyor
00 Yorumlaempati. Sürekli danışanlarınla empati yapmak zorundasın, ki o şekilde terapi yapabilesin.
09 Yorumla- +1 yıl
Nöropsikolog olmak kötü bir fikir değil, ancak biraz daha karmaşık. Bunun nedeni, nöropsikologların beyin rahatsızlıkları olan hastaları tedavi edebilmeleri için beynin nasıl çalıştığına dair derin bir anlayışa sahip olmaları gerektiğidir. Çünkü psikolojide önemli olan tek şey matematik değildir. Başarılı bir psikolog olmak için danışanlar ile empati kurabilmeli ve onların bakış açılarını anlayabilmelisin.
+1 yılHepsine fule yakın yapman ve matematik de de on on iki net yapsan olur bu iş
02 Yorumla- +1 yıl
Sistemli çalışırsan zor değil
Eğitim & Kariyer konusunda 342 cevap paylaştı. iletişim güçlü olmalı sabırlı olmalı kibar olmalı empati kurmalı
01 Yorumlaİnsan davranışlarını anlama ve sabır konusunda iyi olman gerek
01 Yorumla
+1 yılBir kere sözel zekânın ve ezberinin kuvvetli olması gerekiyor.
03 Yorumla- +1 yıl
Ben okul hayatın boyunca demiştim
+1 yılÜniversitedeki tüm derslerini başarıyla tamamlayıp iyi bir yerde staj yapmalısın
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılüniversitede lisede aytde aldıgın mat dersinin aynısını + istatistik falan alıyorsun psikolojide nasıl mat önemsiz? iktisat kadar önemli
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılPsikoloji kazanman için eşit ağırlık sıralamanın ve puanının iyi olması lazım. İyi olması için de matematik çözmen şart
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılMaalesef matematik her alanda olması gerekiyor. Biraz uğraşırsan yaparsın bence
Cevap sahibi+1 yılTürkiyenin eğitim sistemi.. ne diyeyim üzücü
Cevap sahibi+1 yılBeni de edebiyat dersi boğardı. Lisede dinlerken ölürdüm sıkıntıdan. Hala da sözel dersleri sevmem pek
İnsan bilimi ve sosyoloji
112 YorumlaSabırlı olmak lazım
iyi bir dinleyici
meraklı olmak
sorun çözebilme yeteneğinin fazla olması
bir de karsındakine güven verip inandırabilmek
piskolojinin temeli inadırabilmeye yatıyor bence
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılİnsanlarla iletişimin iyi olması ve sosyal girişken olmak gerekiyor.
01 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSinirli olmamak empati yapmak nazik olmak iyi bi dinleyici olmak dalgacı olmamak
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMatematik hiç olmazsa biraz iyi olsun ki edebiyat olarak full yapıp halledersin.
00 YorumlaIyi bir sosyal medya reklami, acik kiyafetler, villa tipi ofis 😅😅😅
02 Yorumla
+1 yılÇok iyi empati kurmalısın ve anlatılan her türlü konuya anlayışla bakmalısın.
01 Yorumla
+1 yılpsikoloji okuyup klinik psikoloji yüksek lisansı yapman lazım
02 YorumlaPratik zeka olması lazım çok yönlü düşünebilme özelliği v. s ( tabi bence )
01 Yorumla
+1 yılSosyal konularda
10 Yorumla
+1 yılyüzmede iyi olabilirsin
02 Yorumla- +1 yıl
anlamadıysan zaten psikolog olma sansın yok
+1 yılPsikoloji olabilirmi?
01 Yorumla
+1 yılİnsanları sevmen gerek en başta.
02 Yorumla- +1 yıl
Anlamak sevgiden ötürü gelir zaten.
Matematik olması lazım :(
01 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Psikolojiye merakli olmalisin
01 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 651 cevap paylaştı. Felsefe
10 Yorumla
+1 yılfelfese
10 Yorumla
+1 yılEa’da
10 Yorumla
+1 yılİyi dinlemeyi öğrenmen lazım bence.
01 Yorumla
+1 yıltürkçe iyi olması lazım o kesin 😄
01 Yorumla
+1 yılruhsal bilgiler.
01 YorumlaSabır konusunda
05 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılEşit ağırlık
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılFelsefe
01 YorumlaBilmem
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası