Derslerde başarısız olanlara aptal gözüyle bakıyorlar. Diyelim ki aptal, bu onun suçu değil, ama suçu olmasa da onu sucluyorlar ve bana kalırsa bu davranış aptalca.
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Zaten zeki olduğu için "ben bundan zevk alamıyorum, bunu yapmak istemiyorum" bilincindedir. Ona zorla dayatılan şeye "hayır" diyebilen insandır.
İlkokulda cok vardır bunun örneği. Çocuk fazlaca zekidir ama dikkat toplama sorunu vardır, odaklanamaz ve derslerde başarısız olur. Hiperaktif çocuklarda görülür genellikle. Bazı ilaçlar veya vitamin takviyeleri ile tedavi edilir
Benim herseye aklim erer herseye ama ders konusunda hiç kafam almıyor
Zeka tek başına dersle eğitimle falan bağ kurulabilecek kadar basit bir olgu değil ucu çoook açık
Başarısız kişiler kendini zeki olarak adlandırıyor bu yüzden böyle düşünüyorlar. Zeki insan mutlaka bir konuda iyidir
Başarı da yanlış algılanıyor. Bir insan bilgisayar oyununda iyidir, bir başkası basketbolda iyidir ama basketbolda iyi olan bundan para kazanır fakat bilgisayar oyununda başarılı olan para falan kazanmasını için başarısız ve tembel olarak görülür
Ben okul başarısı olarak bahsettim dediğin düşünceyi de doğru bulanlar var. Burası türkiye başarı=para gözüyle bakan çok kişi var realist olalım
Ders konusunda diyorsan da odaklanma sorunu olabilir, sevmediği için ilgilenmeyebilir, neden öğrenmesi gerektiğini anlamlandırmayabilir, tembel olacak şekilde yetiştirilmiş olabilir, psikolojik bir probleminden kaynaklı derslerde başarısız olabilir, hafızası iyi olmayabilir. Birsuru sebep var yani.
Odaklanma sorunu yaşıyan insan zeki değildir zaten anlatmak istediğim bu. Başarısızlığa bahane aramak saçmalık durumu kabullenmek lazım. Herkes zeki veya başarılı olucak diye bir şey yok
Dehb ve dahi olan birsuru insan var. Odaklanma sorununun zeka ile bir bağlantısı yok.
Dehb zaten bir patolojik sorundur dehbli biri zeki olamaz ki anlatmak istediğim bu. Normal veya zeki insanlar zaten odaklanma sorunu yaşamaz. Psikologlar uydurmuş zeki insanların dehb olduğunu :D
Al o zaman söyleyim, derslerim berbat fakat coğrafya dersini her zaman fulluyorum sınavlarda hakkında hiçbir bilgiye sahip olmasam da ama bilgi soruları gelince bitiyor.
Psikologların uydurması falan değil bildiğin araştırmalar var zeka testleri vs yapılıyor kimsenin uydurduğu yok. İlaç kullandıktan sonra bütün dersleri fırladı kuzenimin mesela
Ne güzel adına sevindim demek ki coğrafya karşı ilgin var bu zeka belirtisi demek değil. Aynı şekilde başarısız olman seni düşük zekalı yapmaz sadece zeki değilsin bu
Canım benim neden diretiyorsun vahiy mi indi sana bu zeki değildir diye? Anlatıyoruz anlamamakta diretiyorsun, coğrafyadan da nefret ederim benden iyi mi bileceksin? Zeka testleri de yanlış de hiç şaşırmam.
Yahu kuzenin ritalin, concerta alınca normal insana dönüşüyor yani normal zekalı birine demek istediğim bu. Kuzenin dehb diye zeki olmuyor aksine normal insandan bile kötü durumda oluyor insan ilişkilerinden tut derslerine kadar bu durum etkiliyor
Dehb olan birisi zekidir demedim zaten
Debh zekadan bağımsız bir hastalık
Hayır zeka ile alakalı psikologlar ailelere dehb olanlar üstün zekalı diye lanse ediyor insanlar da dehbyi muhteşem bir şey sanıyor :D Tam tersine dehb olan kişinin zekası yüksek olmaz her neyse senin bu soruyu sorma amacın ne peki? Kendini zeki mi görüyorsun? Derslerinde başarısız olman seni üzüyor mu?
Bir ton mal benim aptal olduğumu düşünüyor başarısız olduğum için açma sebebim bu ve çocukken de zeka geriliği vardır diye zeka testi yaptılar, ben de birçok defa yaptım ve çocukken de şimdi de yüksek çıktı. Ne zaman böyle bir şey söylesem de egolu ilan ediliyorum her neyse.
Sorun ne onu çözmeye çalışıyorum anlayacağın
İnternette olan zeka testlerine inanmıyorum. Sorunu çözebileceğini sanmıyorum takma dersleri boş ver herkes zeki olacak diye bir kaide yok
Zaten internetten yapmadım, ben çocukken de internet falan yoktu neredeyse kimsede
Sen de zeki olduğunu düşünüyorsun ama neye göre bunu düşünüyorsun?
Kardeşim ben zekiyim demedim ki ben sadece dersleri başarısız olanların kendini zeki görmesini doğru bulmuyorum dedim. Anlatmak istediğim bu
Deneme gerek yok anlasiliyor
Yanlış anlamışsın o zaman senin gibi kendimi övemicem zeki falan değilim kusura bakma :D
Bak boşuna demedim egolu gözüküyor diye
Bence derslerinde başarılı olduğu için cahil halkımız tarafından pohpohlanmis ve zeki olduğuna dair inancının da sarsılmasını istemiyorsun çünkü düşündüğün şey çok saçma. Bir insanın derslerinde başarısız olması için tonlarca sebep var, tek neden zeka değil.
Sana yemin ediyorum lise mezunuyum derslerimde başarılı hiç olmadım. Sadece benzer sorunlardan geçtim senin sorunu gördüm görüş attım. Yemin ederim zeki değilim, herkesin dışladığı istemediği bir kişi oldum ve olmaya devam ediyorum. Ben sadece soruna istinaden görüş attım sen zeki değilsin valla kötülüğüne demiyorum ama sen kendini zeki gör
Ya kardeşim ben zeka testi yaptım diyorum kaç defa para verip en düşük 120 ıq çıktı mk gerçeği söylüyorum kendimi neden içeyim mk saçma sapan konuşuyorsun. Gerçek neyse kabullenirim hep bunu mu kabullenemeyecegim? 4 yaşında resim çiziyorum, okula gitmeden okuma yazma öğrendim 4 yaşındayken. Okul bombok geçti işte ben de bilmiyorum sebebini
Peki daha ne diyeyim sen ne dersem diyeyim anlamayacaksın rüyalar aleminde yaşıcaksın. Dersleri boş ver başka alanlarla ilgilen insanların dediğini takma
Zeka testi yalan yani öyle mi?
Bunu de tamam
Bilmediğim konuda yorum yapamam sitenin yarısından fazlası doktor, yönetici onlara sorsan daha iyi bilgi alırsın. Sonuçta KizlarSoruyor'u vasıflı insanlar kullanıyor sadece dersleri başarısız olan kişilerin zekiyim demesi veya bahanelere sığınması saçma geliyor. Ben sana kötü bir şey demiyorum
Aman ne saçma sapan şeyler ya
Tamam ben malım mk
Küfür etme neyse boş ver yapıcak bir şey yok derslerini kafana takma
Aferin gız doğru yoldasın kafa çalışıyor keratada
10101 he
Ney?
Kendi ismini ne düşünerek koyduğunu bilmiyor musun
Hee hacker10101 in anlamını mı soruyorsun onun anlamı bişi yok işte biri hackerdan geliyo diğeri de makine dili 101010(binary system) den geliyor
Tamam işte kim anlayacak ki bunu? O bilgiyi bilmesi lazım
Anlamasına gerek yok Hacker10101 nick'li biri varmış desin yeter kdnfmemcs
İyi de kimse anlamıyor da ne anlamı var
Senin nickin ney
Olabilir
Ama nadir olur değil mi
Einstein işte.
Olabilir.
Buna tembel denilir