Çok mantıklı
Yok valla hiç tarzım olmamak
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Soförlügü seyahat mi zanediyorsun cidden,, soförlük kadar kötü agir bir meslek yok, oturmaktan kicin yastik seklini zamanla alir, belin yamulur, göbegin cikar, 40 yasindan sonra hareketsizlikten yüksek tansiyon, seker vs.. baslar. Herkes gibi sabah ise aksam evine , ailenin yanina gelmeyi özlersin, sürekli yoldasin..
Akil isi degil, soförlerin ortalama ömrü bosuna 15-20 yil erken degil
Evli değilim kanka. Düzenli spor yapıyorum. Yüz tane şnav nerde olsa çekersin. Sigara alkol içmem. Stresli ve zor bir iş farkındayım. Ailemden uzak kalmak hiç umurumda değil. Niye dersen çok problem insanlar. İki sene motokuryelik yaptım. Aslen Ziraat Mühendisiyim. Asgari ücret teklif ettikleri için yapmıyorum. Türkiyede yaşanmıyor. Hem ekonomik açıdan hem sosyal açıdan. Kafayı yemiş insanlar. Onun için Avrupa'da hayat kurma çabam var. Şoförlükte bir kapı açıyor. Ben burada yaşarsam kanser olucam yetti artık.
Ben zanettim, Türkiyede agir vasita soförü yabanci ülkelere nakliyet isi.
Kardesim Türkiye'de millet Türkiye'den cikinca, Avrupa'ya gidince hersey rahat güzel para bol, cennete girecegim zanediyor, yok öyle birsey.. Örnek vereyim Almanya'da Tir soförü olarak calisabilmen icin sadece agir vasita ehliyeti yeterli degil, almanyada öncelikle oturma, calisma müsadesi alman gerek, onuda almanya isci alinimini durdurali yillar oluyor, almanyaya Turist olarak girmen icin dahi senden vize istiyor.
Farzedelim bir türlü almanyaya girdin, calisma müsadesi aldin, oturma iznide aldin, evde buldun, iste buldun, Almanya'da senin Türkiyeden aldigin ehliyetinle sadece gecici bir süre icin kullanabiliyorsun. TIR Ehliyetini gecerli kabul ettiler diyelim, onla girip bir TIR isinde calisamiyorsun, senden ayrica Agir Vasita tasimacilik isinde calasabilmen, en az 140 ssat tasimacilik okuluna gidiyorsun, ücretini kednin ödüyorsun ordan imtahanlari kazaniyorsun, ondan sonra calisabiliyorsun.
Eskilerde Istanbulun tasi topragi altin diye milleti inandirmislar, daha sonra Avrupa, Almanyayi, almanyada resmi issiz sayisi 2,5 milyonun üzerinde, issizlik kurumundan kayitsiz issiz sayisi, ev kadini, falan cikarirsak en az 6 miylon insan issiz..
Yani Avrupa öyle zanettiginiz gibi hersey toz pembe degil.
Ayarlıycaz bir şeyler. Euro değerli. Ben Türkiyeden gidip geri gelicem zaten bir süre. Almanya şart değil Polonya da olur. Hollanda da olur. Şirket kurma iznin var. İlle birinin yanında çalışman şart değil. Abi araştırdım. Neresinden baksam Türkiyeden çok kazanıyorum. Avrupa'da da durum Türkiye gibidir eminim millet iş beğenmiyordur. İsteyene her yerde ekmek var.
Gidersen görürsün, birisi KS anlatmisti demisti diye beni hatirlarsin. Almanyada 70 Metrekare eve en az 1000 Euro kira ödüyorlar, en ucuz sosyal ev bu, , Türkiyede kac tane asgari ücret yapiyor?
Türkiyede herkes Almanyada alinan Euro maasi Türkiyede ki asgari ücretle karsilatiriyor, verdigi kirayi, cereyani, dogalgaz, yakiti, yemegi, harcadigi parayi sormuyor, almanayada kazanan Türkyiede harcamiyor, Ingilterede kazanan Türkiyede harcamiyor, bulunduklari ülkelerde harciyor.
Avrupa eski Avrupa degil, Türkiyede eski , Alanaci bir cikolata hediye verirmi acaba bekleyen Türkiye degil.
orada araba fiyatları ucuz. Biz araba işi yapıcaz. İki senede üc tane tır alan var. Adam tırda yattı kalktı, tutumlu yaşadı. İstedin mi oluyor abi. Yapanlar var örnekler var. burada bir tane tır alamazsın yıllarca. Ya bı de tek düşünme orada ortamında oluşur zamanla. İstek lazım abi koşturmak lazım olur.
Orada yanlışsın Avrupa dediğin eski Avrupa değil. Burada bakınıyorum ve seni yoldan topluyor ve iş yerine götürmeleri mazide kaldı onlar eskiden di, şimdik ise ister en büyük okulları bitir ve paran varsa belki bir iş yeri açabilirsin tekrarlıyorum belki.
@merağımıgider Türkiyede gecmisten kalmis bir önyargi var, AVRUPA'YA kapagi atan zengin oluyor, akillar daha 1980 li yillardaki almanya kalmis
Cevap
3Cevap
çok mantıklı doğu expresi gibi gez baktın kardan kıştan araba yürümedi çak webostoya hamam iklimin dengesini boz
Hahaha😂
Ehliyet ve srcleri simdiden halletmissin. Gidecegine eminsin yani, nasil olacak bu is anlamsdim. Calisma vizesi nasil alacaksin
Tanıdık var kanka. İş ve vize işini o halledecek.
Adamsin sen be. Tanidik nasil yardimci oldu hayrina mi. Ne guzel tandiklsr var senin..
Benim kimim kimsem yok ama gitmeyi cok istiyorum. Sen eepy arastiriyorsun videolarini izliylrum. Bana fikir akil ver nasil yapsyim da sag salim guvenle gideyim bende
Belgelerini tamamla ondan sonra çobam, ekol turizm gibi yerlerde eleman yetiştirmek üzere alımlar var. Araştır kanka. Harfiyat şirketleri var. İhtiyaç çok illa iş bulursun. Ben yardımcı olamam. Bu işte kimseye kefil olunmaz çünkü.
Yok kefil ol manasiyls demedim zaten. Bana yol yontem soyle demek istedim.
Lutfen yardimci ol bana, gitmem gerekiyor.
Mesela Ekol diyorsun. Belgeleri halledebilirim evet sonra ne yapacsgim peki Ekol loj. v. s ile hic irtibatim yok. Nasil yapilir
Gidicen şirkete. Selamın aleyküm yetiştirmek üzere eleman alıyormuşsunuz diyorsun. Ben bu işi gerçekten çok istiyorum yüzünüzü kara çıkarmam de. Durumunu anlat. Güzel giyin giderken. Kendinden emin ol. Gerisi şansına kalmış.
Ben buralarsan gidip yurtdisjnda kuraliyla yasamak istiyorum.
Dostum boş ver, klavyenin üzerinde boşuna yazıyorsun arkadaş anlamıyor. Zannediyor Avrupa ya girdin çıktığında zengin çıkıyon. Bende bir kaç kişi tanıyordum türkiyeden onlara anlatabilmem iki hafta sürdü onları inandırana kadar. Dostum ben almanyada doğdum büyüdüm kolay iş bulmak cidden mazide kaldı hemde iş yok olsa olsa tek Suriye adamlar için iş var. Kimsin sen? Türkmüsün? Hemde türkiyeden buraya çalışmaya geldin? Ne derler biliyormusun? Git Erdoğan sana iş bulsun derler. Ister almancı ol şansın yok arkadaş iş bulmaya hemde kendin bir iş yeri mi açmak amacım? Kaç vadeler atlatman gerek bu hayalini gerçekleştirmeye. Avrupaya gelmek isteyen dost bu işi unut arkadaşın yazdığı gibi Avrupa da iş bulmak mazide kaldı!
Hiiiiçç işim olmaz
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?