Üniversite okudum, iyi bir mesleğim de var. Çalışmak istememem anormal mi?

Ben 10 senedir çalışıyorum. Üniversite okudum iyi bir mesleğim de var. Arabamı aldım. Evimi aldım. Ama işimi sevmiyorum ve yapmak istemiyorum. Ama kendime de yakıştıramıyorum o kadar okudun ettin falan diyorum. Lakin içimden de gelmiyor. Evlenince çalışmak istemiyorum ailemle ilgilenip hobilerime vakit ayırmak istiyorum. Siz böyle bir kadına hakkında ne düşünürdünüz?
Görüş
43Görüş
Olabilir. Tercih tamamen kendinize ait. Hayattan ne beklediğimiz ve neler yaptığımız önemli
Cok iyi anliyorum seni. Ben kendim adına hep ben emekli olarak yaratılmışım derim. Enerjimin yettigi kadar gezmek, dinlenmek, yüzmek istiyorum. Hayatimizin cok buyuk bir bölümünü harciyoruz ve haberimizde yok gibi gorunuyoruz. Meslegimin en cok sevdigim yani surekli gezmek. Ulkemizin 75-80 sehrini gezdim işim sayesinde. Ofis isleri ile bu kadar yil calisabilecegimi zannetmiyorum. Cok hakli dusunceler icerisindesin bence.
Ne güzel ne iş yapıyorsun
Reklamciyim gorsel dizayn uzerine. Bircok kurumsal firmanin reklam uygulamalarini direkt sahada ele aliyorum. Normalde liseyi Ticaret lisesinde universiteyi ise Isletme yonetimi olarak bitirdim. Maksimum stajla birlikte 2 yil ofis islerinde bulunabildim. Sonrasinda yil 2006 bir kactim ofisten o kaçıs bu kaçış :)
Güzelmiş kurtarmışsın kendini
Hala aktif calismak yine de yorucu hissettiriyor acikcasi. Bir an once tam emekli moduna gecmem gerekli. Bunun icin cozumler bulma donemindeyim. Sen ne is yapiyordun peki?
Avukatım
Umarim hedefledigin huzurlu yasama kisa vade de gecis yapabileceğin surprizlerle karsilasirsin. Detayda ki kendime yakistiramiyorum o kadar okudun kismina cevaben şunu soylemek istiyorum. Evet okudun ve cok yorucu donemler sonrasinda bu işi yapmaya basladin. Ama eminim gerekli caba ve ugras sonucunda kafanda ki sade ve huzurlu yasamida hakettin bana gore. Gecmişte ki çabalarının frenini anliyorum ancak gelecekte hakettiklerin bence sana yeni enerjiler vermeli.
Teşekkürler yanıtların için içinden gelerek paylaştığın için 🙏🏻
Rica ederim :)
Aslına bakarsan bu düşünceler benimde kafamda. 9 yıldır çalışıyorum ev araba ve gerekli yatırımı yaptım. Yaza doğru işi bırakmayı düşünüyorum. İş tüm vakti alıyor hiç bişeye zaman kalmıyor hayatı kaçırıyormuşum gibi hissediyorum
Evet bnde öyle ne için çalışıyorum diyorum
Radikal kararlar mı alınıyor 🙂
Doğal isteklere sahip bir kadın, kadının aslında hamurunda olan budur, yuvayı dişi kuş kurar diye boşa demiyorlar.
Zaten ev ve işi bir arada götürmek kolay değildir. Taraf olan erkek genelde evin geçimin sağlar, kadın evin yükünü göğüsler, dengeleme sağlanır.
cut.
Her kadının sosyal güvencesi olmalı, evlilik kimse için güvence deyil bir gün bitebilir parasız hiçbir şey olmuyor, parasız hobilerinizle de ilgilenemezsiniz, arabanızın masrafını da karşılayamazsınız. çalışmak istemiyorsanız, maddi durumunuz güzelse mutlaka sigortanızı dışarıdan ödeyip emekli olmaya çalışın, gençlik Birgün elden gidiyor yaşlılıkta da para gerekiyor, her zaman geleceği düşünerek yaşamak gerekir
İnsanlar türkiye’de sevdikleri meslekleri değil de para kazanabileceği alanları tercih ediyo. haliyle mesleki ve maddi doyuma ulaşan insanlarda “bir ömür bu mesleği mi yapacağım” gibi sorular beliriyo. bu doyuma erken yaşta ulaşman guru verici ama işe giderken heyecan duyacağın bi alanda devam etmen seni daha mutlu edecektir emin ol 😉
Tam değil ama şekilleniyor😉
Yerden göğe haklısın geri adım da atma ama şimdiki çoğu erkek burada görüldüğü üzere çalışmayan kadını boş görüyor ve illa çaışan diyor ama sen bunları geç, kendi fikrini uygula, rahatlık herşeye değer, erkek zaten evi kadın çalışsa da çalışmasa da gecindiremeyecek durumda ise evlenmesin. Kadın evdede gerek evin idaresi sanki kolay iş...
Hayır anormal değil ama büyük bir boşluğa düşebilir nasıl vakit gecirecegini ilk başta bilemeyebilirsin. İşi birakacaksan buna hazırlik yapmani tavsiye ederim
Sizin düşünceniz bana göre yanlış, ben her zaman söylerim bir bayanın ekonomi özgürlüğü olacak öyle kocanın eline bakmayacak, çokmu güzel bir olay elinizden harçlık istemek onun eline bakmak? bu sorunuzun tek nedeni siz erkek bir arkadaş veya sevgilinizin olmaması, şimdi bana demeyin ben bulurum da eee ben istemiyorum geç geç bunları, onu benim külahıma anlatın.
Çalışıp hayat hakkında tecrübe edinmişsin arabanı evini almışsın biraz da birikim koy kenara daha ne olsun. Evlenince çalışmamak tabii kendi kararın insan bi süre sonra çalışma hayatındanda yoruluyor.
E bundan iyisi daha ne olabilir ki? Pasif gelir elde edecek yollar da illa bulunur, çalışmak zorunda kalmazsınız yani
kanka başta istemediğin işte çalışmakla hata etmişsin sen zaten az maaş alıp sevdiğim işi yapmayı yeğlerim
Sonuna kadar haklı bulurdum. Kim işini seviyor ki. Çoğu insan elinde fırsat olsa özellikle de ben evden çıkmaz. Saygı duyarım. Bul paralı bir adam keyfine bak.
Yok be anam takma kafana, evin araban paran var.. daha ne olsun ki. Bir ömür çalışıp senin sahip olduğunun çeyreğini kazanamayan kadınlar var.
Herşeyin temelinde maddi sorunlarınız olmaz ise evine eşine çocuklarına ve hobilerine ver kendini. Daha mutlu bir ailen olur, emin ol…
Türkiyedeysen erkekler bu tür ev hanımlarını daha çok destekliyor🙋🏻♀️😃
Artık erkekler de çalışmayan kadın istemiyor ekonomik koşullar nedeni ile ama benim tercihim farklı yani belli bi kritere ulaştığım için farklı şeyler yapmak hayatı yaşamak istiyorum
Senin istemediğin şey bir başkalarının hayali ama sevmiyorsan yine de sen bilirsin
Erkeğin evin rızkıyla eşi, çocuğu varsa ihtiyaç sahibi ise anne babasına bakmakla yükümlü oldugunu bilen birisiyle evlen... ben şahsen eşim çalışşa bile onun parasına dokunmam evin ihtiyaçları için harcama yapmasına izin vermem dinimiz böyle emreder
ben de calismak istemiyorum network yapiyorum oturdugum yerden para kazaniyorum en guzeli
Zorla güzellik olmaz zaten evinizi de almışsınız eşiniz size bakar heralde sıkıntı olmaz
Olabilir neden olmasın. Her okuyan çalışmak zorunda değil ki okuyarak kendini gelistirdin. Mesleğin ne
En İyi Görüş