Dershanenin ilk haftalarındayım. Ayt matematik temelim hiç yok nerdeyse. Bugün ikinci hafta ama ben daha polinom konusunu bir türlü tam anlayamıyorum. Sınıfta hoca anlatıp, çözerken sıkıntı yok ama eve gelip defteri açtığımda kafamda sıfır bilgi kalıyor. Bu ve bunun gibi konuları nasıl öğrenebilirim?
Otur uğraş sorularla, 15 dk cozemezsen 15 dk uğraş yapacak bir şey yok. Konu eksiğin kalmasın tyt mattan bilmedigin konu olursa ayt mat zorlar. Fonksiyon bilmeden logaritma olmuyor mesela öyle düşün. Konu eksiklerini tamamen kapatirken 345 gibi kolay-orta-ortalama üstü giden kitapları çözebilirsin. Sonra acil ve apotemi olabilir tytde. Ayt için de aynı şey. Tyt konu eksiğini kapatırsan ayt'yi daha iyi anlarsın. İlk kolay orta zor giden bir yayını çöz sonrasinda zor, bu sırada da bol bol bölüm denemesi at. Yapamadığın soruları mutlaka sor veya çözümünü izle.
Benim de matematiğim çok kötüydü toplama bilmiyordum doğru düzgün öyle düşün. Bu Mayıs'ta calismaya başladım şimdi iyi kötü tyt'de 10 netim var. Dershanemdeki mat hocası Kasım gibi daha da hızlanır artış dedi. Gün içinde 8> saat calisa çalışa bir şeyler oturuyor. Umarım istediğin yerlere gelirsin. Hedef ne?
Bizde temel çalışma programı var, eğitim koçunun ayarladığı. Bana daha vermedi ama konuyu yapamadan artı koymuyorsun, yani o konuyu bitirmen gerek. Tabii bu çok iyi bir şey. Ama konuyu anlamıyorum işte
@kurumeyvecanavarı söylediklerinize katılmıyorum. Ayt tarih de zor deniliyor. 'yapamadığın konuları geç, diğerlerini yaparsın belki' dediniz. Bu dediğinizi mantıklı bulup da yaptı diyelim ve hep zor gelen konuları attı bir kenara, elinde ne kalacak? Hedeflediği bölüm gelecek mi sanıyorsunuz? Sözele geçecek olsa çoktan geçerdi oysa ki 'Matematik nasıl fullenir' diye sormuş. Lütfen bu soruya uygun cevap verin eğer 'bu soruya uygun' verecek bir cevabınız yok ise de ya bir şey yazmayın ya da sadece başarılar dileyin
@Mavibakkal zor konusunda haklısın fakat benim bahsettiğim zor olmasından ziyade dersini dinleyip kendi başına 1 soru bile çözemediğin konularla alakalı ve evet eğer günlerce çalışıp 1 soruyu bile kendi başına çözemiyorsan ve bu bütün konular için geçerli oluyorsa belki de üniversite size göre değildir
ben deneme çok çözdükten sonra şöyle bir his oluştu içimde tüm sorular benzer gibi gelmeye başladı. bulabildiğin kadar çok zor düzeyde deneme çözmelisin. sorular genelde zorlayıcı düzeyde oluyor çünkü. türev integral olasılık cok geliyor
En İyi Cevaplar