Okula gitmiyor?

kardeşim bu sene 8. sınıf oldu biz 7. sınıfta hergün gönderdik onu okula ama e okulunda 120 gün devamsızlık yazılmış 10 ortalaması olmuş ama sınıfı geçmiş bu sene liseye gidecek sordum kızdım azarladım bayağı bir ben okumak istemiyorum bu senede gitmeyim nolur bişey anlamıyorum zaten 6. sınıftada canlı derslere girmedim yıllarca eksiğim var falan dedi bana hocalara soruyorum sadece sınıf listesinde adı var yüzünü bile görmemişler bunu düşündüm bi okula gitmezse ne olur diye zaten bi beklentim yok ama internette okudum okula gitmeyen çocuklar için milli eğitim bakanlığından birileri yollanıyormuş kardeşime annem ve ben bakıyoruz okuduğuma göre çocuk esirgeme kurumuna falan alıyorlarmış çocuğu allah korusun bu çocuğu okula zorla göndermeyen çalıştıran aileler için mi yoksa kardeşim istemiyor diye bir şey yapmazlar mı kendisi çok ısrarcı eşşek kadar kızı zorla döve döve okula yollayacak halim de yok sınıfta kalmasını falan herşeyi göze aldık lise giriş sınavındada en kötü notları alması falan umurumuzda değil ancak bir para cezası ya da o bahsettikleri gibi eve birilerinin yollanması söz konusu gerçek mi bunu merak ediyorum bilgisi olan var mı? umarım cevap gelir
Okula gitmiyor?