bu sene üniversite sınavına hazırlanıyorum
Üniversite kazanmak için hangi sınavlara girilir, üniversiteyi okuyup bitirdikten sonra tekrar mı sınavlara girecez? Yoksa üniversite bitince direk atama mı bekliyecez
bu sene üniversite sınavına hazırlanıyorum
Üniversite kazanmak için hangi sınavlara girilir, üniversiteyi okuyup bitirdikten sonra tekrar mı sınavlara girecez? Yoksa üniversite bitince direk atama mı bekliyecez
Merhabalar;
Üniversite sınavının şu an için adı YKS. Sınav iki aşamalı 2 yıllık okumak istersen ilk aşama olan TYT ye girmen yeterli, eğer 4 yıllık okumak istersen ikinci sınav olan AYT ye de girmen gerekiyor
Sınavlar peş peşe TYT cumartesi AYT pazar şeklinde oluyor ve başvuruları her sene Nisan ayı gibi alınıyor. Üniversite sınavını kazandıktan sonraki aşamada seçtiğin bölüme göre önünde bir sürü seçenek beliriyor.
Her bölüm için genel olarak sınav var yani bölümü bitirdim hadi devlet beni bir yerde işe alsın gibi bir durum olmuyor Sadece Tıp ve Diş için bölüm bittikten sonra sınava girmeden atama oluyor. O bölümlerde uzmanlık yapmak istersen yine sınava girersin tabi.
Özetle üniversite bitince eğer tekrar sınava girmeden atanmak istersen, tıp veya diş kazanmak lazım. Onun dışındaki bütün bölümlerde atanabilmen için sınava girmen gerekiyor
sağol
Kpss sınavına giriyorsun atama için. Tercihlerde alınan puan sıralamasına göre yerleştirmeler yapılmaktadır. Devlet memuru olmak için KPSS'den en düşük 60 puan almak gerekiyor. Yani taban puan 60'tır. 60'ın altında puan alan adaylar tercih yapma hakkını elde edemezler.
Cevap
3Cevap
Sen üniversite sınavına gir, devamını ozaman düşünürsün
Kpss sınavına gireceksin
Bitirince atama
Ağa valla zor işler bunlar ya
Bir sürü sınav var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?