Merhaba, 5-6 aydır kpss çalışyorum. Bakın ben hayatımda ders çalışmış bir insan değilim, hayatımda hiçbir sınava çalışmadım kpss gibi ama ne kadar çalışırsam çalışayım bu tarih kısmı olmuyor.
Kaç saat video izliyorum, tekrar yapıyorum, yetmiyor soru çözüyorum ama yine de yok. 4-5 tane soru bankası bitirdim, yok.
Zeka sorunum olsa, anlarım. Zeka geriliğim de yok, bu durum bana kendimi çok yetersiz hissettiriyor. Biraz önce kpss denemesi yaptım, 17 yanlışım çıktı genel kültürden. 29 doğru, 17 yanlış nedir? 6 aydır çalıştığı yerden insan nasıl olur da bu sonuçları alır? Bazen gerçekten kendime hayret ediyorum. Allah razı olsun matematiği bulandan bu sınavlara koyanlardan, matematik biraz kurtarıyor..
Çok acayip sinir bozucu bir durum... çok yetersiz hissediyorum ya anlatamam kelimelerle. Ağlayasım geliyor. Sizde de oluyor mu bu durum?
Çabaladığınız halde başaramadığınız durumlarda kendinizi yetersiz hissediyor musunuz?
Bir insanın ya sayısal ya da sözel yeteneği baskın oluyor. İkisinin de iyi olduğu bir kişiye rastlamadım cidden :D
Benim sayısalım pek iyi değildir ama Tarih dersine ilgim var sevdiğim bir ders, son günlerde çözdüğüm denemelerde 27 sorudan 23-24 doğru çıkarabiliyorum Tarihten. Senin durumun tam tersi. d
Çok çalışmaktan ziyade doğru çalışmak gerekiyor. İslamiyet öncesi Türk Tarihinden 1 soru çıkıyor, bilgilerin ucu bucağı yok bir sürü bilmek gereken kavramlar konular var. Sadece 1 soru için bu kadar şeyi ezberliyorlar geri kalan konulara beyinde hafıza kalmıyor. O yüzden 9 soru çıkan Osmanlı Tarihi ve 12 Soru çıkan İnkılap Tarihini detaylı çalış. Bunlar 21 soru yapıyor toplamı. Zaten 27 soru var 6 tanesini de boş ver, gerekirse çalışma.
Ağırlıklı öyle yaptım zaten, İslamiyet öncesine çok bakmadım. En çok Osmanlı ve İnkılap dönemine ağırlık verdim ama bitmek bilmeyen bir Derya. İnsanların adını da karıştırıyorum hep. Haliç konferansına kim katıldı deseniz şu diyemiyorum. Ya da Londra konferansında bizi kim temsil etti deseniz yok yani. Muharebeler dönemi vs onlarda sorun yok. Bi de yenilik ve padişahları karıştırıyorum bazen. İlk özel matbaa 3. ahmet misal, şıklarda çok seçenek olunca karışıyor..
Bir post gördüm geçenlerde, atama puanı düşük olan bir bölümdeyim, zümrem atanmış ve onu da paylaşmış. Benim alanım düşük puan ile alıyor diye insanlar sanıyor ki "bunlar çalışmıyor 70 alamıyor".
Neyse, "yorumlara bakayım dur" dedim.
Herkes nefret kusuyor.
*Nanköre bak, zaten hep sizden aldılar.
*Şuna bak, zaten 60 alanı atıyorlar gelmiş bide hava atıyor ezik.
*Ya canım herhalde bunlar, geçen sene 1 ay çalışıp girdim öylesin 79 aldım da, 74 ile atandım diye hava atıyor özürlü herhalde.
Gibi 20 civarı yorum vardı.
Bir kişi de çıkıp dememiş ki "sizler eğitimcisiniz, her bölümün durumu farklı, alan farklı, zorluk ve dağılım farklı, standart sapması farklı, bilmez misiniz, yakışmıyor size" diye. Yazayım dedim, küfür yiyip, engel atacaklardı bana da, daha evvel yaşamışlığım var.
Düşünebiliyor musunuz?
Eğitimci olan insanların, topluma örnek olması gereken insan topluluğunun yaptığını gördünüz mü?
Bu memlekette kimse kimseyi anlamıyor.
İnsanların tüm odağı "nerede hatalı yapıldığı, nerede suçlu olduğumuz ve eksiklerimiz". Bir tane yapıcı yorum, bakış açısı gelmez.
Benzerî duyguları paylaşıyorum sizinle. Kendi dersane grubumda çalışma durumunu soranlara izlediğim yolu vatandaşlık ve eğitim birimleri ile alakadar paylaşınca gülüp hatalı olduğunu söyleyen oldu bu hafta😅 Soranlar da kendileriydi, nereye baksam olumsuzluk. Allah hayırlısını versin, şu andan sonra sadece eksiklere bakalım ama asla insanlara bakmayalım, buradaki yorumlara bile, çünkü her yerden maşaAllâh zehir akıyor.
Asla aksine azmim beni daha da çok hırslandırıyor bir şeyi istersem sonuna kadar mücadele ederim hala olmaz ise nasip değilmiş ben elimden geleni sonuna kadar yaptım derim yeni hedeflerime odaklanırım sana da tavsiye ederim hani bir Bakara suresinde ne diyor yaradan Hoşunuza gitmese de savaş üzerinize yazıldı* . Olur ki, hoşunuza gitmeyen bir şeyde sizin için hayır, yine olur ki hoşunuza giden bir şeyde de sizin için şer vardır. Allah bilir, siz bilmezsiniz.
Çabaladığım halde başaramadıysam ya nasibim değilmiş diye düşünürüm ya da yeterince çabalamadığımı, nerelerde eksik olduğumun tespitini ve analizini yaparım. Eksikliğini farkettiğim şeyin ise üzerine gider, o eksikliğimi gidermeye çalışırım.
4-5 kitap bitirdiğinizi söylemişsiniz, kitapları bitirmekten ziyade nasıl bitirildiği önemli, o kitapların içindeki bir soruyu bile anlamadan geçmeyin ve önemli bulduğunuz sorulara işaret koyup zaman zaman o sorulara dönüp tekrar edin işe yarayacaktır
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Matematiğin nesi kolay ya. Hey allam. Tarih için diye kcm tek şey ben lise de tarih kitabını kitap okur gibi okurdum aklımda cok kalırdı ama kpsss bilemiorum orada esberde cok Sanrm
Ben 2020 de girdim 2 ay çalışabildim sadece tüm derslere tarihte filan denemelerde daha çok yapıyordum sınavda daha az yaptım belli olmuyor yani bnmde mat berbattı 6 soru yapabilmistim herhlde
Benim kapasite bu demek ki, çünkü dinledim, tekrar yaptım ve soru çözdüm. Olmayınca olmuyor. Yani ders de böyle çalışılır bence, bilmiyorum ne olur başka
öyle düşünme ya kimsenin kapasitesi göz ardı dilir değil doğru teknikle aşılır. bak ben elektrik elektronik mühendisiyim kendi mesleğimi bir özürlüye bile öğretebilirim. çünkü tekniğini biliyorum
Kapasitem bu konuda yok, zeka vs bunlardan bağımsız demiştim aslında. Tarih hep ezber, beniö ezberim iyidir ama bınları yapamıyorum.. belki de çalışma metodum yanlıştır doğru da diyor olabilirsiniz