Yoksa 1 yıl yabancı dil okumak vakit kaybı mı?

#Okuladönüş
Yoksa 1 yıl yabancı dil okumak vakit kaybı mı?

#Okuladönüş
Şimdi okuyacağınız bölüm ingilizceyse eğer
Öncelikle ingilizce kitap parası verirsiniz sonra İngilizce yeterlilik sınavına girersiniz eğer sınavı geçerseniz bölüme geçersiniz ve yatırdığınız kitap parasını size iade ederler ama sınavı geçemezsiniz hazırlık okursunuz 1 yıl hazırlıkta sadece İngilizce öğrenirsiniz yıl sonu İngilizce yeterlilik sınavına girersiniz geçerseniz bölüm de olursunuz geçemezseniz yaz okuluna kalırsınız.
İngilizce okumak ya da öğrenmek iyidir vakit kaybı değildir.
İngilizce önemli bir dildir.
Hazırlıkta verilen İngilizce yararlı diyorsunuz yani. Ben bu kitap paralarını bilmiyordum, detay verdiğiniz için teşekkür ederim 🌸
Rica ederim.
Merak ettiğin bir şey varsa gene sorabilirsiniz efendim
Muafiyet sınavı zor muydu?
Merhaba, ben tercümanlık bitirdim ama mezun olduktan sonra İngilizceyi çok boşladım. Yeni girdiğim okulun muafiyet sınavı varmış. Biliyorum çok rahat geçerim ama yine de eski bilgilerimi hatırlamak ve onları beynimde yeniden rahatça sindirmek adına muafiyete girmedim. Sıfırdan başlama kararı aldım. Yabancı dil önemli arkadaşlar hatta öğrenebiliyorsanız ikinci bir dil daha öğrenmenizi tavsiye ediyorum. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olmadı dileğiyle...
Bizimki hazırlık gibi ama hazırlık değil. Bölümün içinde her dönem bir tane ingilizce dersi var. 1 2 3 4 diye gidiyor ama hazırlık da olsa alırdım yani bunu da ekleyeyim.
Nasıl bir hazırlık anlayamadım. Şunu diyorum ben, zaten İngilizce okuyorsun. Tekrar hazırlık okumak vakit kaybı değil mi bu durumda içeriğini tam bilmiyorum diş bölümlerinde ama zaten İngilizce sınavıyla giriliyor diye biliyorum?
Dil bölümlerinde *
Neyse benim anlattığım şey zaten beni ilgilendiriyor daha çok, orası önemli değil o konuyu kapatalım. Temelde eksiklik varsa veya unutulursa bence takviye alınmalı diye kısaca düzelteyim. Yani hazırlık okunmalı ihityaç duyuluyorsa.
Yanlış anlamayın siz orada ders verecek düzeydesiniz o yüzden dedim kayıp diye.
Ben hazırlık İngilizcesi gördüm şok oldum bildiğimiz ortaokul İngilizcesi yani.
Evet, orası öyle tabii ki. A1 seviyesinden başlanır hazırlıkta.
Helallik istedim ve yorumumu sildiniz öyle mi? Yazık cidden. Bu kadar önemsizim demek ki sizin için. Şu sitede tek siz kalsanız yine bir şey demeyeceğim size. Hadi bunu da silin.
Cevap
9Cevap
Okunmalı bence
Genel öyle diyor
Gelecekte üniv mezunu ise almayacaklar dil bilen üniv mezunu ise alacaklar. Globallesenl dünyada dilsiz insan neye yarat
Bu da doğru
Okudum vakit kaybu heves lazım ki heves varsa zaten kendi başına bile öğreniyorsun
Evet öğrenirsin de zor tek başına
Ben pişman değilim dil öğrenmek vakit kaybi değildir
Yararlı oldu mu peki
Evet otelde işime yarıyor
Bölümünle uyumlu ne güzel
vakit kaybı değil kesinlikle hazırlık oku ingilizceni çok iyi geliştiriyor
Verim aldım diyorsun
tabi ki çok verimli
Özel ünilerde güzel programlar var
Onların fiyatları uçmuş :)
O zaman hiç gerek yok
Evet okumalısın lazım oluyor
Her bölümde lazım mı
Kesinlikle değil okuduğum için mutluyum 🧚♀️
Belki farklı dil olabilirdi
Doğru muhakkak olur
bölümüne bağlı
Mesela mühendislik için lazım
yabancı dil ise eğitim hazırlık faydalı olur. ama bölüm Türkçe ise okul süresince düzenli dil eğitimi alarak 1 değil 2 dil ögrenmeye bak
Kendim için değil aklıma takıldığı için sordum :)
dil bölümü okuyosan evet
Diğer bölümler peki
Doğrudur
Gevekde olmuyor diyen çok var
Okul mecburi kılıyor istersen okuma.
Hepsi değil. Ayrıca hazırlık atlama sınavı var
Bölüme göre değişir
Elbette şart değil hepsinde
degisir
Bölümüne göre mi
Tamamen vakit kaybı
Eh biraz öyle
Biraz değil ya sınav zamanı hasta olunca bir hafta daha uzuyor saçma sapan işler kendin öğren daha kolay
Karşılıklıdır konuşma da lazım
Konuşmayı da ülkede yüzlerce turist var git onlarla konuş dostum daha kolay olur öğrenmek
Okumamak vakit kaybı
Tan tersi diyorsun
O da doğru ama dil için kafa rahatlığı da şart
Olmuyor ne yazık
İş imkanı sorunlu çünkü
Oku iyi olur
Sen okumuş muydun hazırlık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?