Maasinimi begenmiyorlar oyuzden mi calismak istemiyorlar bana cok sacma geliyor kendi Alaninda is bulabilseler neden baska bir iste calissinlar ki
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı. burada devletin şöyle bir hatası var. piyasa gerçeklerini göz ardı ederek ekonomik olarak bakıyor. işsizlik oranı düşük gösterilsin diye okuyanların sayısını sürekli arttırmaya çalışıyorlar. öğrencinin olduğu yerde de biliyorsun her zaman para döner. yemektir, kafedir, spor salonudur vs. vs... özellikle devlet kadrosu dışında iş bulunamayan bölümlerde, ihtiyaç 1 ise 10.000 tane öğrenci mezun ediyorlar senede.
yani burada işsizlik otomatik olarak doğuyor zaten. atıyorum okul öncesi öğretmeni. bu kişi devlet kadrosu dışında nerede çalışabilir? tarih öğretmeni atıyorum. atanamadı diyelim ki çok normal. dershanede asgari ücretin altına çalışan öğretmenler var. onlar umudunu yitirmemeye çalışıyorlar. atanacam diye bekleyip duruyorlar. onlar kadar sabırlı olmayanlarda, niye asgari ücretin altında çalışayım, giderim kasiyer olurum daha fazla kazanırım en azından başım ağrımaz diyor. bu örnekleri ben şu an uyduruyorum sonra gelipte tarih okuyan biri gelip bana laga luga yapmasın xD bölüm isimleri değişebilir. buraya kadar bahsettiğim kısım devletin hatası idi. gelelim öğrencilerdeki hataya. ellerine diploma geçince işverenler kucak açmış bunları bekliyor zannediyorlar. diploma kapıyı açmak içindir başka bir şey için değil. birde okudukları bölüme, meslek gözüyle bakmıyorlar. kendim mühendislik öğrencisiyim bugüne kadar benimle yazılım üzerine çalışan 1 kişi dışında kimse olmadı. şimdi o amerikada çalışıyor. bende bir iki ay öncesine kadar yurt dışına çalışıyordum. yani okulunu boş geçirmeyenler, kendi sektörünün içinde az maaşla da olsa sıkıntısını çekenler, okul bittikten sonra aynı rezilliği bir daha çekmiyorlar. benim arkadaşım vardı mesela, çocuk makine mühendisliği okuyordu ama orada ameleden farksızdı. zaman ilerledikçe çocuk ustaların yaptığı işi yapmaya başladı. bir usta öbür usta derken her alanda kendini geliştirdi. bak üniversite bitene kadar çocuk pislik içinde çalışıyordu. bugün takım elbise ile çalışıyor. ama bizim insanımız, hayallerle oraya gidiyor. ben demiyorum kendinizi kullandırtın edin ama gerçek bu yani. iş veren iş bilmiyorsun 1 yıl boyunca ben sana düşük veririm diyor. bu süreçte kovulma edilme yaşayabiliyorsun vs. her şey olabilir. bunu öğrenciyken yaşamak ders çıkarmakla, mezun olduktan sonra hayal kuran bir insanın yaşaması arasında çok büyük farklar var. yani öğrenciler genel anlamda çalışmıyorlar alanlarına. kafelerde sürtüyorlar. 100 kişi varsa bir sınıfta, o sınıfta abartı yok, hocaların kendisine verdiği eğitim ya da ödev dışında, alanında fark yaratmak ya da en iyisi olmak için çalışan insan sayısı maksimum 10 kişidir. bu söylediğimde abartı yok hatta fazla bile söyledim. gerçekler bu şekilde. ne okursan oku, meslek gerektiren kalifiye olmayı gerektiren bir bölüm oku. o alanda her gün üzerine çalış. programsa programı kullanmayı öğren, dilse dil öğren, yazılım diliyse her gün uygulama yap yeni şeyler öğren, ama asla gidipte cahil hayaller içine girme. çünkü üniversite sandığının aksine bir sürü cahille kaynıyor.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılTürkiye'deki sömürü düzeni devam ettikçe, eğitim sistemi bozuk oldukça mezunlar işsiz kalmaya devam edecek.
İşverenler "yeni mezun asgari ücret alır" diye aklınca sömürecek insan arıyor. Hayır aga, yeni mezun asgari ücret almaz. Asgari ücret vasıfsız elemana verilir, devlet tarafından belirlenmiş minimum miktardır aynı zamanda. Hiçbir vasfı olmayan asgari insanın asgari şartlarda yaşamasını sağlayacak paradır. Adı üstünde.
Yeni mezun adam vasıfsız değildir. Okumuştur, emek vermiştir. Sen kene gibi o adamın bilgisini sömürüp karşılığında asgari ücret veremezsin. Açın bakın hangi ülkelerde çalışanların yüzde kaçı asgari ücret alıyor, karşılaştırın Türkiye ile.
Ben de işverenim, sırf kalifiyesinin veya bilgisinin hakkını veremem diye yeni birisini işe almıyorum şu anda. Asgari ücret ödesem bile eminim ki başvuracak birsürü insan çıkacaktır ama istemiyorum emek sömürmek. Oturur o işi kendim yaparım en azından haysiyetimden ödün vermem.
Zaten iş yok, olan işlerin de şartları belli. Kimse doğru düzgün bu şartlara razı olmayınca da "gençler iş beğenmiyor".
Hadi lan ordan. Sen emek sömürme, insana hakkını ver, çalıştığı yerde huzurunu kaçırma, fazla mesaiye kalınca üç beş kuruşu esirgeme emin olun birçok genç çalışır, uğraşır.
Kim sever parasızlık çekmeyi, işsizlik psikolojisine direnmeyi? İnsanların iş bulmak için bunalıma girdiği bir dönemde çıkıp "gençler iş beğenmiyor" demek, "iş var eleman bulamıyoruz" deyip köle şartları sunmak, "yeni mezun da asgari ücrete razı olacak" diye ahkâm kesmek ahlaksızlıktır, aymazlıktır, sokak siyaseti ile boş kafasını dolduran fanatiklerin lügatından konuşmaktır kimse kusura bakmasın.
02 Yorumla
Maaş beğenmiyorlar diyenler sömürü düzeninin bayrak taşıyanlarıdır. Ben asgari ücretin kaç katı maaş alıyorum, ekibimdeki arkadaşların maaşları da kaç katı. Yeni mezun alacak olsam daha en az 3 katı maaş veriyorum, vermek zorundayım. Ama gidip senelerce okumuş vasıflı insana asgari ücretin biraz fazlasını teklif edersen bu “maaş beğenmemek” değil bu “insan sömürmek” anlamına gelir sadece. Liyakatsizlikle dolmuş bir sistemde, heryerde birisinin bişeyi diye iş bulan insanlarla dolu sistemde, bir ideal uğruna bir iş sahibi olucam uğruna senelerce öyle veya böyle okul okumuş insanlara düzgün bir hayat kurabilecekleri paraları ödemek zor geliyor. Sadece patronlar zengin olsun, çalışanlar köle gibi çalışsın. Yok öyle dünya, patron ekmek veriyorsa çalışan emeğini veriyor, ortada bi alışveriş var. Kimsenin iş beğenmediği yok, herkes çalışanı hor görme peşinde. Hee bi de şu durum var, yetişmiş elemanların yeterliliği olayı, yani eğitim. Onu da gidip çok sevgili patron ve işveren takımı gidip devletle halletsin, eğitim sistemi çöktü, eleman bulamıyoruz istediğimiz gibi diye.
00 Yorumla
Bu konuya birkaç farklı yönden bakmak lazım üniversitesiler genç nesilin oylanması işini üstlendi artık atanması zor bölümlerden bile çok fazla mezun veriyor iş garantili bölümler az tıp, hukuk, diş ve bazı mühendislikler dışında öğretmen olsanda boştasın okuma daha iyi. Birde üniversitesi okuyan gençler kendilerini okurken mesleğini yapmak kendini geliştirmek yerini vakit öldürüyorlar. Stajlarda görev almak yerine işten kaçıyorlar aslında iş verenler stajerleri gözlemler çalışma isteği olanları okul bitiminde başvuran bilirsin der. Eşim iş veren ve çok az iş yapacak kişi var 20 kişi staja geliyor 1 tanesi iş yapar diyor.
Mezun olanların maaşının düşük olması konusu yeni mezun kişinin iş öğrenmesi 6 ay bazen bir yılı buluyor iş veren asgari ücret veya asgari üçret in biraz üzerinde maaş vermesinin sebebi bu kişinin kalifiye eleman olmadığından zaten beyenilen çalışanlarının yıllık performans değerlendirmesinde yüksek puan verip bir kaç yılda maaşını düzeltiyor.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
37Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet işsizler
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 537 cevap paylaştı.
+1 yıladam okul okumus emek vermıs . pratıkte bılgılerı yok dogru asgarı ile işe baslamak tabıkı onur kırıcı emeğe küfür.
ama bir yerden başlamak gerek.
sen ne okursan oku patronun lıse ya da orta mezunu olacak.
kendı ısınızın patronu olacagınız okul okuyun . arayan değil , aranan olun , ya da okuyuo kendı ısınızı yapın .
4 sene para emek harcayıp onun bunun yanında sürüneceğinize torna kaynak ogrenın o zamana kadar usta derler size.
sunu da belırtmek lazım son siyasi parti habıre tabela unıversıtesı yaptı 3 buyuk sehırden mezun değil ve yanında ingilizcenı aktif kullanmıyorsan gercekten zor.
10 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 305 cevap paylaştı.
+1 yılAKPli kafasıyla baktığında "iş beğenmiyorlar" olur. Bu tek hücreli yaşam formlarına göre bir üniversite mezunu kasiyerlik, sekreterlik, temizlik işleri, tezgahtarlık buldu mu kaçırmamalıdır. Üniversite mezunu gençler ise, haklı olarak öğrenim gördükleri alanda çalışmak isterler. Okuyanla okumayanın, vasıfsız işçi ücreti olan asgari ücrette eşitlenmesi adil değil. Ortaokul mezunu ile üniversite mezununun aynı işi yapıp aynı ücreti alması çok anlamsız. Bu dediğimden kasiyerlik yapan üniversite mezunu daha fazla ücret alsın anlamı çıkarmayın. Üniversite mezunu BİM'de kasiyerlik yapmak zorunda kalmasın. Kalıyorsa nitelikli personel için değil, niteliksiz personel için iş imkanları fazla demektir, bu da ülkenin iyi yönetilmediğini gösterir.
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 565 cevap paylaştı.
+1 yılBeğenmedikleri maaş, ev geçindirmeye yetmiyorsa elbette beğenmeyecekler. Elli yaş üzerinin boş konuşmalarına aldırmayın zira ülke rezalet bir durumda ve bunun daha da kötüye gideceği aşikar. Bir ülkede doktorlar, mühendisler, öğretmenler geçinemiyorsa o ülke bitmiştir. Yahu kiralar olmuş beş bin lira, birkaç bir şey alayım desen yüzlerce liradan aşağı değil gelen fatura, bırak ev ya da araba almayı otobüse binecek parası yok milletin... Kim rahat yaşıyor? Eskiden hazine arazisine ev yapıp da seçim zamanı tapu alanlar, babadan kalma malını işletenler yani hazıra konanlar, oradan buradan ihale alıp da yolunu bulanlar, bilmem ne derneği adı altında paraları götürenler... Ne olacak bu ülkenin hali? Ortalama vatandaşın geçinemediği, aç yattığı ve daha kötüsü evlatlarını aç yatırdığı ülkede kimsenin güvenliği yoktur. Bu süreç böyle gidemez.
00 Yorumla Çevremdeki üniversite mezunu arkadaşlarımın hepsi çalışıyor. Daha birkaç gün önce kuzenime İstanbul ve Ankara 'dan teklif geldi. Ankara 'yı tercih etti.
Üniversite mezunu olmuş, gerçekten kendini geliştirmiş ve özellikle dil bilen gençleri kapıyorlar. Benim çevremde gördüğüm tam olarak bu. Bir kuzenim daha var iki senelik bir bölümden mezun ve işsiz. İş olanağı çok az olan bir bölümden mezun. Bu kişi ise ben mezunum ama iş bulamıyorum diye isyan ediyor.
Ek olarak bir mühendis arkadaşım düşük maaşla işe girdi. Biraz isyan ediyordu ama altı ay sonra maaş konusunda rahatım kanka, şu an kendimi geliştirmeye bakıyorum diyordu.
Bu gibi çok şey yazabilirim. Türkiye'de işsizlik, sömürge sistemi var tabi aksini iddia edemem ama tam anlamıyla da öyle diyemeyiz.00 Yorumla
+1 yılİkisinede evet diyorum.
İş yok mu?
Bursa'da yaşayan biri olarak Bursa'da işin tillahını isteyene bulurum.
Ancak koşulları beğenilebilecek bir türden değil.
Sadece parası iyi diye köle gibi ( gerçek anlamıyla köle gibi ) mevsimlik işçi olarak çalışabilirsiniz.
Yok ben modern köle olmayı seviyorum derseniz Bursa'da vişne caddesi var
Tonla insanı bedavaya sayılır ücretle çalıştırıyorlar.
Kendilerince ise rahatlar.
O gençlere tavsiyem siz yandınız gelecek nesili yakmayın
Meslek liselerinin değerini bilin ve kardeşlerinizi kuzenlerinizi orada okutmaya teşvik edin.
Buradan mezun olan çocukların en azından dükkan açma belgem var diye azda olsa yüzlerinde tebessüm olabiliyor.00 YorumlaÇalışkan başarılı mezunlar iş sahibi olurken çok reklamani yapıyor bu işin, herkes özeniyor bizim neyimiz eksik diye, eksiksin kardeşim kabul etmesende bu işin biraz çalışkanlık biraz zeka biraz nasip biraz ülke şartları ile ilgili olduğunu anlayamiyorsun, diploma seni istediğin işin masasına direk götürmez
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 520 cevap paylaştı. Okuduğu bölümü bitirip atama ya da yüksek maaş almayacağını bildiği halde okuyan var bence üniversite okumak çoğu genç için zaman kaybı üniversite okumak yerine meslek öğrenmeleri gerek diğer türlü ömür boyu asgari ücretle çalışan üniversite mezunu olarak kalırlar
00 Yorumlaİkisi de var, ama sen bir balığa uç diyemezsin bir file ağaca tırman diyemezsin. eğitim sistemi de böyle zaten görsel öğrenme tarzı olan öğrenciye işitsel eğitim veriliyor herkes yeteneğine göre eğitilmeli tek tip saçma sapan bir eğitim sistemi var...
00 YorumlaŞımarıklık değil bu, herkes kendi mesleğini ya da en azından emeğinin karşılığını alabildiği bir işi yapmak ister. İnsanlar hakkı olanı istiyor diye iş beğenmiyor yakıştırmasına maruz kalıyorlar, gerçekten ayıp. Zibilyon tane mezun olması da işsizliği körüklüyor tabii, tek bir tane koltuk varken oturmak isteyen yüz kişi var.
00 Yorumlaİş konusunda sıkıntıdayız, şöyle ki aynı bölümden mezun olan kişi devlette işe başlıyor ve belli bir miktar maaş alıyor ama aynı kişi özelde işe başladığında, devlette alınan paranın yarısı kadar bile alamıyor. O kadar okuduktan sonra böyle bir adaletsizliği kim çekmek ister?
00 Yorumla
+1 yılOkul öncesi mezun arkadaşım bimde kariyerli yapıyor tecrübe kazanıp CV sine yazabilmek için😂 hani bu kız bir devlete başvursa ne diyecek? İş beğenmemezlik değil alanıyla ilgili yaptığı tüm iş başvuruları anaokulları kreşler dönüş yapılmadı.
Ben mi? İşsiz bir öğretmen olma yolunda ilerliyorum, 3. Sınıfım daha01 Yorumla- +1 yıl
Kasiyer*
diploma alıpda ben mühendis oldum verin bana 30 bin maaş demekle olmaz. yüksek maaş haketmen için kendini geliştirmiş olman lazım. diploma alıp başvuru yağtıysan elbette ilk önce düşük maaştan başlatıp zamanla işi öğrendikçe maaş yükselir. eğitimi ne olursa olsun nerdeyses genelimiz ilk işe başlarken düşükten başlarız.
00 YorumlaNeden gençlerin çoğu Türkiye'de doktor olacağıma Avrupa'da bulaşıkçı olurum, asgari ücretle çalışırım diyor önce bunu bir sorgulamak lazım. Herkes emeğinin karşılığını almak ister, köle değilde insan yerine konulmak ister...
00 Yorumlaulan kamuya atanamıyorsun ozel sektör asgari ücret veriyor kamudaki adam 15 bin lira maaş alıyor sen özelde 5500 alıyorsun? adaletmi hak mı çalışırmısın sen bu iş beğenmemezlik değil gurura yenik düşmektir
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılHak ettiğini alamayacağı için emeğini satmayanlar var ama iş beğenmeyenler de var yani işe başlar başlamaz uzmanmış gibi ustaymış gibi Maaşlar Hayal edenler de var hepsinden var piyasada
00 Yorumla Misal ben mak müh mezunuyum maaşlar düşük ve türkiyede gerçek bir mühendislik yapan firma sayısı çok az onlarda çalışan alırken çok fazla donanım istiyor okdr donanımlı olsam zaten size ihtiyacım kalmaz yurtdışına kaçarım. Haliyle farklı alanlara yönelmek zorunda kalıyoruz şu an e ticaret ile iyi bir mühendisin 4 5 katını kazanıyorum fakat gönül isterdi ki kendi mesleğimi yapayım hersey para değil sonuçta çok emek verdim.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 341 cevap paylaştı. iş beğenmiyorlar diyenler üniversite mezunları kasiyerlik ya da garsonluk yapmak istemedikleri için diyor herkes okuduğu bölümün işini yapmak istee tabiki kasiyer olacaksam neden okudum derler
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 387 cevap paylaştı. Ta iş cok askeri üçrete daglar gibi iş ama ünüversite okumusuz yıllarımızu zamanımızı paramızı harcamısız okadar eziyetini cekmişiz meslegimizde iş aramamız nedeniyle işiziz. Ha bu arada meslek yok
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılIkisi de doğru. Üniv bitirince önce bi asgari ücrete razı olacaksın. Tecrübe olunca fazlasini isteyeceksin. Ama adam mühendis oldum deyip 10 binden aşağı istemiyorsa bu sikinti
00 Yorumla İyi veya kötü bir yerden başlamak lazım üni mezuniyetinin özel sektörde bir artısı kalmadı artık insanlar tecrübe aramaya başladılar
00 Yorumlaİş beğenmeyenlerde var. Ancak iş bulamayan da çok. Her üniversite mezunu aynı durumda değil maalesef
00 Yorumla
+1 yılEn basitinden öğretmenler atanamıyorlar bunlar mı iş beğenmiyor hayır
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 376 cevap paylaştı.
+1 yılAdam 16 yıllık emeğine karşılık 5.500 kabul etmiyor o yüzden de işe girmiyor.
00 Yorumla
+1 yılİşsiz iş bulsa bile asgari ücret altına çalışmak istemez kimse
00 Yorumla
+1 yılÇok sıkıntılı süreç iş bulup 10.000 tl üstü maaş alabilmek çok zor
00 Yorumla
+1 yılKendi Alanlarında İşlerini Buldular Sanki De Yerleştiler Güzelce İş Beğenmeme Değil
00 YorumlaYa işsizler nasıl iş beğenmiyor bende pazarcıyım ne çocuklar ziyan oluyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÜniversite mezununa da asgari veriyor vasıfsız bir işçiye de o zaman okumanın anlamı ne
20 Yorumla
+1 yıliyi bir üniversite ve bölümü bitirip işsiz kalan duymadım. ben zamanında kaliteli bir üniversitede bilgisayar mühendisliği okuyordum ama bitiremedim. okuldan arkadaşlarımın çoğu çok para kazanıyor, iş sorunu yaşayan duymadım
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKöle gibi yaşamayı kabul ederlerse iş çok. İş beğenmiyorlar dedikleri bu.
00 YorumlaIs bulamiyolar kaç arkadaşım öğretmenlikten polisliğe geçiş yapmak icin kpssye girdiler
00 YorumlaAslında çalışacak birçok işler var ama onlar iş yokmuş gibi davranıyor aslında var.
01 Yorumla
+1 yılİş beğenmiyoruz bence
00 Yorumla
+1 yılEmek vermeden kazanmak istiyorlar.
00 Yorumla
+1 yılHak ettikleri değerleri görmüyorlar.
00 YorumlaHayır iş bulamıyorlar.
00 Yorumla
+1 yılAsgari ücret için mi 4 yıl okuyorlar
00 Yorumla
+1 yılYok öylesine keyfi borca giriyorlar 🤣
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 365 cevap paylaştı. Aynen para beğenmiyoruz 😂😂😂
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİşler zor adamın hışını çıkarıyorlar
00 Yorumlaİşsiz.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılİşsiz
00 Yorumla
+1 yılGerçekten işsiz
00 Yorumla
+1 yılİşsiz adamlar ilk başta biyere başlamak çok zor
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 628 cevap paylaştı.
+1 yılİs begenmeyenler çok
00 Yorumla
+1 yılİş beğenmiyorlar
00 YorumlaOkuyup süründürdükleri için iş yok
00 YorumlaIşsiz
00 Yorumla
+1 yılişsiz
00 YorumlaBence her ikisi de
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMaaşlar düşük oluyor
00 Yorumlaİşsiz
00 Yorumla
+1 yılİş beğenmiyorlar.
00 Yorumla
+1 yılİşsizler
00 Yorumla
+1 yılIs bwgenmemezlik
00 Yorumla
Devamını Gör(41)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Üniversite mezunları gerçekten işsiz mi yoksa iş mi beğenmiyorlar?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler