Annem " sınıfa girerken ayakkabılarını çıkarma.." demişti bana..
26 yıl geçmiş ama hâlâ hatırlarım bu sözünü..

Annem " sınıfa girerken ayakkabılarını çıkarma.." demişti bana..
26 yıl geçmiş ama hâlâ hatırlarım bu sözünü..

Mavi önlük giydiğimi biliyorum 1. Sınıfı değil de 2. Sınıftan itibaren hatırlıyorum.
Sadece 1. Sınıfta Merve diye kız vardı çok ağlardı annesini bırakmazdı çok ağlardı annesine kene gibi yapışırdı gitme diye yalvarırım kendimi pencereden atacağım diyordu sonra bu olayı hoca anlattı so kız mısın pencereden atlarım diyen kız utandı ama okula kim götürdü hiç hatırlamıyorum.
Hatırlıyor gibiyim sınıfa herkesten bir gün sonra geldim bu yüzden tanıştırma işlemleri olmuştu utanmıştım hoca beni tahtaya çıkardı saçlarım örgülü üstümde önlük dedi bu yeni geldi sınıfınıza falan ortalara atmıştı beni, ilk günden neden bilmiyorum ama 5-6 kişi bana gıcık kapıp kötü davranmıştı zorbalık yaptı bunların kimisi zamanla özür diledi kankam oldu kimisi benden daha kötü duruma düştü kimisi gönlümü aldı kimisi aynı ilk gün ki gibi nefretle gitti ama açıkçası ilkokul benim için travma gibiydi sürekli bana gıcık olan ayrımcılık yapan birileri vardı bende onlara inat sınıf birincisi olup seslerini kesmiştim zamanla bizim zamanımızda sınıflar karılmazdı orta sona kadar aynı insanlarla okudum diyebilirim aynı insanlara maruz kaldım ama şimdi özlüyor musun onları desen inan kavga ettiğim kişileri bile özlüyorum her şeye rağmen güzeldi çocukluk.
Annem ve babam korkma biz dışarıda seni bekliyoruz demişti. İlk defa onlar olmadan yabancı birine güvenip arkasından sınıfa gitmiştim. Yabancı biri dediğimde ilkokul öğretmenim ve babamın arkadaşıydı
Hatırlamaz mıyım, ağlaya ağlaya başlamıştım, ilk zil çaldığında eve gitmiştim, meğerse teneffüsmüş, daha 6 zil daha varmış çalması gereken😂
Teşekkür ederim 🙂
Ne demek..
Cevap
16Cevap
Hatırlıyorum 2007 yılı
Tek hatırladığım ilk gün sınıftan içeri girişim. Karşı komşunun kızı ile beraber başlamıştık. Önden o girmişti arkadan da ben. Sanırım biraz tedirgindim. Başka bir şey hatırlamıyorum ilk güne dair.
Çok net hatırlıyorum. İlk tenefüs zili çalmıştı. Ben eşyaları toplayıp bitti sanıp okuldan çıkmaya çalışıyordum. Abim beni görmüştü aynı okuldaydık. 'Nereye daha 5 ders daha var 'deyince benim eşgali görmeniz lazım :D
Bende hatırlıyorum ilk sınıfa girince öğretmen yoklama yapıyor benim ismimi söyleyince bir heycan yaptım bütün öğrenciler bana bakıyor kemküm etmeye başladım o anki utancımo anlatamam sıranın altına gizlenip beni hiç kimse görmesin istedim
Herkesin salya sümük ağlamasını izlerken ağlamadım diye elimde öğretmenin verdiği kolalı şekerimi yiyordum, anneme dönüp bunlarda çok ağlıyor ben sevmedim eve gidelim demiştim sjjs
Evet, erkek kardesim 6 yaş grubundaki siniftaydi onu merak ediyordum. Babam sınıfımdan beni alıp önüm yanına götürdü. Yıllarca tenefuslerde hep onun yanına gittim. Nasıl iyi mi diye...
Evet... Hatta anaokulunu bir gün okumuştum ardından direkt 1. Sınıfa aldırdılar beni... Sanmıştım ki tüm sınıfları bir günde geçip okulu bitirecektim, öyle olmadı
Hatırlıyorum her kes ağlıyorken ağzı kulaklarında bir bendim sanırım ☺️mavi önlük beyaz dantelli yakalık hiç unuturmuyum... keşke hep çocuk kala bilsek🤷
Hatırlıyorum annem beni bırakıp gitmişti, ağlayanların annesi gitmemişti aglamadığıma pişman olmuştum..
İlk gün okuldan kaçıp eve gitmiştim. İkinci gün sürüklenerek okula gittiğimi gördüm. Okula gitmek istemiyordum.
Hemde nasıl hala ilk günkü gibi Anne ben bunlarla kalmak istemiyorum demişim ve onlardan önce okumayı öğrenmişim
İlk günü değil de yazıldığım günü hatırlıyorum. Yaşım küçük olduğu için almıyorlardı annem zorla yazdırdıydı, ben de mutlulukla bahçede oynuyordum 😄
Evet, önlük çocuğu değilim ama giydiğim o beyaz lakosun kokusunu unutamıyorum. İsmimizi teker teker okuyorlardı sıraya dizilmiştik falan :D
Dün gibi yeni önlük yeni arkadaşlar saçlarım yapılmış güzeldi heyecanı aynı yaşadım şimdi
Evet hatırladım hatta çiçekli kızların yakasını takıp gitmiştim.
ilk gunu degil ama ilk zamanlari hatirliyorum biraz
Anasınıfını hayır ama ilkokulu evet.. anaokulundan alışık olduğum için hiç zor gelmemişti
Evet hatırlıyorum ağlamadım ama çok durgundum. İstemiyordum okulda kalmayı
Hatırlıyorum ağlıyordum annem benimle beraber sıraya oturmuştu.. :/
Evet ablamla gitmiştik. Beni bırakıp gitti çöp kutusunun yanında öylece kalakalmıştım
Anam beni bırakmıştı. Ben de tabi ağlamıştım korkudan 🙄 pekte sosyal bi çocuk sayılmazdım 😅
Hatirliyorum, 20 yıllık ogrenciymisim gibi hiç aglamamis huysuzluk etmemisim
Ben şaşırıp öğretmenime anne diyodum bazen. Öğretmenin erkek olması dışında bir sorun yok😂
Evet hatırlıyorum bu çocuklar neden ağlıyorlar benimde mi ağlamam gerek diye düşünmüştüm 😅
Evet hatırlıyorum annemden ayrı kaldığım için de çok üzülmüştüm..
Dün gibi hatırlıyorum her bir anımı. Bir anda nasıl büyüdüm bilmiyorum. :/
Çok sevinçliydim halbuki sınıfta ki herkes ağlıyordu 🥲
Okulun ilk günü boyama yapmıştık herkes ağlıyordu annesinden ayrıldığı için ben koşa koşa sınıfa girmiştim :D
Okula gitmicem diye ağlamıştım zorla götürmüşlerdi
Hatırlıyorum tabi heyecandan ismimi soyleyememistim
Evet hatırlıyorum. Çok ağlamıştım ve annem beni zar zor bırakmıştı
hatırlıyorum önlüğümüde hatırlıyorum çantam hugoluydu
Hatırlıyorum. Erkek çocukları ağlıyordu annesinden ayrılıyor diye. :)
evt hatırlıyorum , hele bir çocuk vardı deli gibi ağlardı film seyreder gıbı hayretle riçinde onu izlerdim bu çocuk neden aglıyor dıye düşünür dururdum , beyaz yakalıkları da hiç sevmezdim
Soruyu okurken hatırlıyordum yazarken unuttum 😂
😂😂
Anasinifinda yeterince agladigim için birinci sınıfta gerek kalmadı
Hatırlıyorum televizyon saatinde uyuyakalmışım 😅
Hatırlamıyorum
Berbat bir gündü 20 yılı geçti
Öğretmenim şeker vermişti, hatırlıyorum🥺
Evet hatırlıyorum berbat bir gündü çok gereksizdi
Nasıl gergindim ama 😄
Evet anneme ben şimdi derse girecem sen neden hala eve gitmedin diye söyleniyordum
Yaaa o günleri çok özledim sjsjawswjw
Ben hatırlamıyorum bile o kadar uzun zaman geçmiş
87 yılında siyah önlük ile başlamıştım.
Hatırlıyorum
hatırlıyorum
Hatırlamıyorum
Hayır hatırlamıyorum
Hatırlamıyorum
Evet hatırlıyorum 🥲
Hayal meyal
Hatirlamiyorum
Elbette